Actualitate

Războiul declarațiilor continuă! Gabriela Firea, despre GCS: „GCS este politizat, format din membri PNL. Să înceteze aceste atacuri nedemne”

Publicat: 19 iul. 2020
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea

Gabriela Firea și-a exprimat revolta după ce Grupul de Comunicare Strategică a oferit un comunicat prin care respingeau acuzațiile aduse de aceasta. Primarul General al Capitalei susține că GCS este politizat fiind majoritar format din membri ai Partidului Național Liberal. Aceasta consideră că replica Grupului de Comunicare Strategică nu a fost decât un atac nedemn și nu au reușit să explice unde sunt cei 90 de infectați cu SARS-CoV-2 care lipsesc din unitățile medicale din Capitală.

„De ce am reactionat azi? Am acest defect, sa ma informez. GCS este politizat, format din membri PNL, sa nu vorbeasca ei de politica, ca ei provin dintr-un partid. Ei n-au stiut sa spuna presei unde sunt cei 90 lipsa. Sa inceteze aceste atacuri nedemne Grupul de Comunicare format din domni si doamne de la biroul de presa PNL. Nu ma impresioneaza cu nimic, nu au venit cu nicio cifra, nu au cu ce sa ma combata pentru ca ei stiu ca eu spun adevarul. Cred ca au umflat cifra, au uitat ca eu verific orice informatie, nu o iau ca atare, defect profesional dupa 20 de ani (de jurnalism, n.red.)”, a declarat Gabriela Firea.

Grupul de Comunicare Strategică neagă acuzațiile lansate de Gabriela Firea

Grupul de Comunicare Strategică a oferit un răspuns după acuzațiile făcute de Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei. Aceasta a afirmat că reprezentanți Ministerului Sănătății dezinformează populația și că în București în ultimele 24 de ore ar fi fost înregistrate doar zece cazuri de infectare cu noul coronavirus, nu o sută cum a anunțat GCS. De asemenea fosta prezentatoare de știri a menționat că nu este real faptul că nu ar mai exista locuri în spitale dar nici ideea conform căreia Bucureștiul a devenit focar.

„Respingem astfel de acuzații formulate din rațiuni politice, care au la bază confuzii grave făcute între numărul persoanelor confirmate și numărul persoanelor internate, fără a ține cont de actualul cadru legislativ în vigoare. Omisiunea deliberată a unor instrumente legislative care nu sunt încă operaționale, dar care au făcut obiectul dezbaterilor publice din ultimele zile, arată erorile de construcție logică a afirmațiilor indicate. De asemenea, respingem și insinuarea referitoare la catalogarea drept «focar» a municipiului București, precum și prezumțiile conspiraționiste enunțate, fără a prezenta vreun element concludent în susținerea afirmațiilor.

Considerăm revoltătoare tacticile de politizare a crizei sanitare, în care este folosită inclusiv contestarea raportărilor oficiale, fapt care încurajează curentele negaționiste și pune în pericol sănătatea cetățenilor. Îndemnăm toți actorii publici să acționeze într-un singur sens, acela de a sprijini personalul medical în misiunea sa, de a întreprinde demersuri administrative în susținerea eforturilor de combatere a răspândirii noului coronavirus și de a contribui la respectarea măsurilor de protecție sanitară”, a transmis GCS.

Comentarii
  • DSV-urile din fiecare judet sa dea in 24 ore cifrele exacte si intocmite dosare penale de Parchet.Se bat pentru scaunele politice si lumea sufera din cauza nesimtitilor.

  • DSV-urile din fiecare judet sa dea in 24 ore cifrele exacte si intocmite dosare penale de Parchet.Se bat pentru scaunele politice si lumea sufera din cauza nesimtitilor.

Adauga un comentariu