National

Razboiul dintre CSM si ministerul Justitiei continua – CSM raspunde acuzatiilor

Publicat: 28 dec. 2012

Razboiul dintre CSM si ministerul Justitiei continua azi cu un nou episod. Consiliul Superior al Magistraturii i-a raspuns ministrului Mona Pivniceru, care l-a criticat pentru modul in care au fost intervievati cei doi procurori nominalizati la sefia parchetelor.

Ministrul Justitiei i-a trimis ieri, presedintelui Basescu argumentatia pentru nominalizarea lui Ioan Irimie si Tiberiu Nitu, in ciuda avizului negativ pentru cei doi, dat de CSM.

Mona Pivniceru a sustinut in analiza trimisa sefului statului ca membrii sectiei de procurori de la CSM au fost vadit pusi sa-i incurce pe cei doi candidati la sefia DNA, respectiv a Parchetului general. Asa ca Pivniceru ii cere presedintelui Traian Basescu sa semneze numirile celor doi procurori, pentru ca avizul CSM este oricum unul consultativ.

Consiliul a reactionat si sustine ca audierile au fost facute in baza unei metodologii stabilite de ani de zile, iar evaluarea facuta de ministerul Justitiei nu face parte din aceasta procedura. Mai mult, CSM sustine ca selectia si toata procedura pentru nominalizarea celor doi candidati nu a fost total transparenta si trebuie refacuta.

Concret, CSM vrea ca propunerile pentru DNA si Ministerul Public sa fie initiate de Consiliu, nu de ministrul Justitiei.

Indiferent de la cine ar veni propunerile, seful statului este cel care decide daca ii numeste pe candidatii nominalizati in functiile respective.

Sursa: money.roloading...

Comentarii
Adauga un comentariu