Local

Razboiul intre Fisc si RATP continua

Publicat: 03 feb. 2011

@ Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului (DGFPJ) si Regia Autonoma de Transport Public se lupta in continuare in instanta pentru evitarea vanzarii imobilelor Regiei in contul datoriilor pe care aceasta le inregistreaza la bugetul de stat @ Desi magistratii de la Tribunalul Iasi au admis recursul Fiscului, prin care solicita evaluarea imobilelor RATP, sefii Regiei au contestat decizia @ Mai mult, toate imobilele administrate de Regie au fost intabulate si trecute in patrimoniul municipalitatii

Regia Autonoma de Transport Public continua razboiul in instanta cu Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului (DGFPJ) Iasi privind evitarea executarii silite a imobilelor. Sefii Regiei au incercat in mai multe randuri sa evite procedura de evaluare a cladirilor, demarata de Fisc printr-un expert individual, contestand actiunea la Judecatoria Iasi. Totusi, dupa mai multe termene, procesul a ajuns la Tribunalul Iasi, care a admis recent recursul celor de la Finante, astfel ca procedura de evaluare poate continua. „Admite recursul declarat de intimata ANAF – Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului Iasi. Respinge contestatia la executare formulata de Regia Autonoma de Transport Public Iasi în contradictoriu cu intimata ANAF – DGFPJ Iasi împotriva anuntului privind vânzarea pentru bunuri mobile. Respinge cererea de interventie în interes propriu formulata de Municipiul Iasi reprezentat de Primarul Municipiului. Mentine restul dispozitiilor sentintei atacate ce nu contravin prezentei decizii”, se arata in solutia magistratilor de la Tribunalul Iasi.
Sefii Regiei sustin ca evaluarea imobilelor si executarea silita a acestora de catre Fisc este, practic, imposibila. Si asta pentru ca, intre timp, cladirile respective au fost intabulate si trecute in patrimoniul public si privat al municipiului. „Noi am facut deja recurs la sentinta magistratilor de la Tribunal. Ne vom judeca in continuare, numai ca nu se va mai putea pune sechestru pe bunuri, avand in vedere ca autoritatea de care tin acum, respectiv municipalitatea ieseana, nu are datorii”, a declarat Maricel Gherca, directorul RATP Iasi.
Din cauza proceselor cu DGFPJ, RATP nu a putut sa se transforme pana acum in societate comerciala, intrucat nu ar fi detinut patrimoniu propriu. Procesul deschis de DGFPJ este motivat de recuperarea celor peste 100 milioane lei pe care RATP le datoreaza la bugetul consolidat al statului.
Transformarea RATP in societate comerciala ar urma sa se faca prin divizarea institutiei in doua societati distincte: una va prelua activitatea de transport, iar alta va ramane sa gestioneze achitarea datoriilor istorice.loading...

Adauga un comentariu