Eveniment-Social

Razboiul pentru functia de subprefect a fost transat de judecatori

Publicat: 06 feb. 2008
1

• Judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au respins actiunea formulata de Dumitru Calance impotriva Hotararii de Guvern prin care Vasile Etcu a fost numit subprefect • „Consider ca gestul domnului Calance a fost unul politicianist”, a declarat ieri subprefectul Vasile Etcu • „Ma simt indreptatit sa atac aceasta decizie la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Daca nici acolo nu se va rezolva aceasta problema, ma voi adresa si Curtii Europene a Drepturilor Omului”, isi sustine Calance cauza

Judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au respins actiunea formulata de Dumitru Calance impotriva Hotararii de Guvern prin care Vasile Etcu a fost numit subprefect. Cu toate ca Dumitru Calance a sustinut in cererea de chemare in judecata ca Hotararea de Guvern 334 din anul 2007 este lovita de nulitate absoluta, magistratii au decis ca numirea lui Vasile Etcu a fost facuta in mod legal. Mai mult, magistratii au respins cererea lui Calance de obligare a Guvernului sa ia o noua hotarare de numire in functia de subprefect. Din completul de trei judecatori care a judecat aceasta cerere, unul a fost de acord cu actiunea lui Calance si a avut o opinie separata fata de ceilalti doi magistrati. Acest fapt nu schimba insa cu nimic hotararea deja pronuntata. Dupa ce a aflat ca actiunea lui Calance a fost respinsa de magistratii ieseni, subprefectul Etcu a trecut la atac.

„Eu am facut cerere de interventie in proces, cerere care mi-a fost acceptata. Mi-am angajat un avocat pe care l-am platit si am de gand ca, in cele din urma, cheltuielile de judecata sa le recuperez de la domnul Dumitru Calance. Pana acum am preferat sa nu fac nici un fel de declaratii public, insa consider ca gestul domnului Calance a fost unul politicianist”, a declarat ieri subprefectul Vasile Etcu. Mai mult, acesta sustine ca fostul sau contracandidat nu a dat dovada de fair-play. „Nu mi-a venit sa cred cand am auzit ca Dumitru Calance a atacat Hotararea de Guvern in instanta. Dupa finalizarea concursului, domnul Calance a fost singurul care m-a felicitat si mi-a spus ca am fost mai bun”, a mai adaugat Etcu. Pe de alta parte, Dumitru Calance sustine ca imediat ce decizia Curtii de Apel ii va fi comunicata in mod oficial, va face uz si de ultima cale de atac si va contesta hotararea magistratilor ieseni la Inalta Curte de Casatie si Justitie. „Nu cunosc motivatia judecatorilor, insa unul dintre judecatori a decis ca am dreptate. Ma simt indreptatit sa atac aceasta decizie la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Daca nici acolo nu se va rezolva aceasta problema, ma voi adresa si Curtii Europene a Drepturilor Omului, deoarece Hotararea de Guvern a fost luata fara temei legal”, a spus ieri Dumitru Calance. In primavara anului trecut, Vasile Etcu a fost numit subprefect de Iasi dupa ce a fost desemnat castigator al concursului organizat pentru ocuparea functiei. Ulterior, au aparut si contestatarii care au sustinut ca Etcu nu putea fi numit subprefect din cauza faptului ca nu dispunea de pregatirea profesionala necesara ocuparii unei asemenea functii. Imediat, Calance a atacat Hotararea de Guvern in instanta. Postul de subprefect a ramas vacant dupa tragicul eveniment din luna decembrie a anului 2006. Fostul subprefect, Florin Ungureanu, s-a impuscat cu o arma de vanatoare intr-o baraca din curtea locuintei sale de la marginea municipiului Iasi.

Comentarii
  • Nu cred ca domnul Calancea va avea castig de cauza.Tarziu, dar il felicit pe domnul subprefect, Etcu pentru reusita.Ati fost cel mai bun din toti cei 9 „aliniati” la start.Indubitabil.Inca odata felicitari.

Adauga un comentariu