Eveniment-Social

Razbunare crunta in Iasi. Sfasiere politica in Piata Unirii. A fost dat afara fara sa fie anuntat, dupa ce i-a cerut demisia deputatului Vosganian

Publicat: 06 oct. 2019

@ Scandal uluitor intr-o formatiune politica din Iasi @ Dupa ce i-a cerut demisia din fruntea partidului, un politician din Iasi a fost dat afara pe usa din dos de catre seful sau direct @ Deputatul Varujan Vosganian a intrat in conflict cu colaboratorii sai care nu il mai vor in fruntea filialei ALDE de la Iasi @ Unul dintre acestia a fost dat afara din partid la cateva zile dupa ce i-a cerut capul lui Vosganian pentru dezastrul din partid  

Scandal uluitor in filiala locala a unui fost partid de guvernamant. Dupa ce au iesit de la guvernare, cei de la Alianta Liberalilor si Democratilor (ADLE) nu mai au liniste. Oamenii din partid ii cer demisia deputatului Varujan Vosganian, considerat a fi principalul raspunzator pentru esecul politic al formatiunii la nivel local.

De altfel, scorul penibil inregistrat de ALDE la Iasi, sub 4 la suta, pare ca i se datoreaza in mare masura lui Vosganian, unul din cei mai slabi parlamentari pe care judetul i-a avut in ultimii ani. Numai ca acesta nu a facut un pas in spate, ci dimpotriva. A ajuns sa-i dea afara din partid pe cei care i s-au impotrivit si care i-au cerut demisia. Dupa iesirea ALDE de la guvernare, reprezentantii partidului care au ramas pe functii de conducere la nivel central au fost nevoiti sa faca un pas in spate la randul lor. Cei care nu au facut acest lucru, au ajuns pe faras. Unul dintre acestia este si Ciprian Rosca, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP). Desi Rosca a sustinut ca si-a depus demisia, aceasta nu a aparut nicaieri, iar ALDE l-a dat afara din partid pentru ca nu a renuntat la functie.

Culmea, desi Rosca a ramas la MDRAP, demiterea acestuia din ALDE a aparut numai dupa ce secretarul de stat i-a cerut capul lui Vosganian. Abia ulterior, Rosca a fost exclus din partidul respectiv. "Biroul Politic Executiv al ALDE, intrunit statutar in sedinta in data de 1 octombrie 2019, constata ca domnul Ciprian Rosca a acceptat propunerile din partea PSD de a ramane pe functiile de conducere ocupate in administratia publica centrala si in Guvernul Romaniei, fiind sustinut de PSD, partid aflat la guvernare, fata de care ALDE se afla in opozitie, si actionand contrar Hotararii Delegatiei permanente Nationale ALDE din data de 26 august 2019, prin care s-a decis denuntarea protocolului de colaborare cu PSD si iesirea ALDE de la guvernare. Biroul Politic Central, in data de 3 septemebrie 2019, a hotarat masura conform careia isi pierd, de drept, calitatea de membru ALDE, conform art 14, alin 2, lit c) din statutul ALDE, persoanele care fara acordul sau sustinerea partidului accepta functii publice la nivelul Guvernului, Parlamentului sau alte institutii publice la nivel guvernamental din partea altor partide. Biroul Politic Executiv constata ca, prin acceptarea propunerii PSD de a ramane in Guvernul Romaniei in functia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, dl Ciprian Rosca, membru ALDE, a incalcat dispozitiile art.73, lit. n) din statutul ALDE. Avand in vedere motivele expuse mai sus, in temeiul art.75, lit. a) din statutul ALDE, Biroul Politic Executiv constata incalcarea Hotararii Delegatiei Permanente Nationale ALDE din data de 26 august 2019 si a Hotararii Biroului Politic Central din data de 3 septembrie 2019, de catre domnul Ciprian Rosca, si ca urmare a actiunilor lor, ia act de pierderea calitatii de membru ALDE a acestora, in conformitate cu art.14, alin 2, lit.c) din statutul ALDE, avand drept consecinta radierea din baza de date centrala a Partidului Alianta Liberalilor si Democratilor. Secretariatul General al ALDE va proceda la operarea radierii acestora din baza de date ALDE", se arata in documentul semnat de Tariceanu si Chitoiu.

Vezi si: SCANDAL in ALDE Iasi. Un lider local ii cere DEMISIA deputatului Varujan Vosganian

Amenintari cu judecata

Nici Rosca nu a stat deoparte si a anuntat ca va contesta decizia in instanta. "Eu mi-am depus demisia din functia de secretar de stat, insa nu a aparut in Monitorul Oficial. Nici la sedintele de partid nu ma mai cheama. Se pare ca l-a deranjat pe Varujan Vosganian faptul ca i-am cerut demisia din fruntea partidului. O sa-i dau in judecata in prima faza pe aceasta tema. La mine, insa, nu a ajuns nicio decizie de la centru", a mentionat Ciprian Rosca.

In urma cu circa doua saptamani, Rosca a anuntat public ca cere demisia lui Vosganian din fruntea ALDE pentru ca acesta nu a muncit cot la cot cu colegii sai si a profitat doar de oportunitatea de a fi lider impus de la centru. "Alegerea sa ca deputat de Iasi, in decembrie 2016, a fost, efectiv, meritul activitatii noastre, a mea si a filialei Iasi; personal, candidand de pe pozitia a doua pe lista, am merite indubitabile in acest sens, dupa cum s-a vazut in campania de atunci. Pot spune ca am fost onorat sa lupt pentru doctrina ALDE, chiar daca beneficiarul imediat a fost cel cunoscut prin indelungata sa cariera de parlamentar… de Iasi, chiar daca nasterea, scoala, cariera, viata l-au fixat pe alte meleaguri", a aratat Roca in momentul in care i-a cerut demisia lui Vosganian.
Varunaj Vosganian nu a raspuns apelurilor telefonice ale redactorilor BUNA ZIUA IASI pentru a comenta situatia.

Comentarii
  • Tovarase Rosca dute la PSD si lasane! Un oportunist fara caracter. Nu ar fi ajuns secretar de stat nici in cele mai frumoase vise ale lui, dar acum o face pe maralistul. Acest individ nu a ajutat cu nimic Organizatia ALDE Iasi nici inainte de alegeri si nici dupa ce s-a vazut secretar de stat (sau ministru cum ii placxe sa i se spuna ghertoiului). Tovarase Rosca dute dupa mentorul tau Salavastru la PSD si nu mai poza in victima. Sa-ti fie rusine daca stii ce-i aia!

Adauga un comentariu