Magazin

Razbunare mafiota: dusman topit in acid

Publicat: 12 ian. 2009
1

• Un barbat a disparut dupa ce l-a accidentat mortal pe fiul mafiotului John Gotti, acesta fiind dizolvat in acid

Un barbat disparut dupa ce l-a accidentat mortal pe fiul mafiotului italian John Gotti, in 1980, a fost dizolvat in acid la comanda liderului gruparii mafiote, informeaza The Telegraph, in pagina electronica. Procurorii federali care se ocupa de procesul crimei, in New York, au dezvaluit ca liderul clanului mafiot Gambino, John Gotti, a fost atat de revoltat de moartea fiului sau, care la momentul accidentului avea 12 ani, ca i-a ordonat asasinului platit Charles Carneglia sa razbune moartea baiatului.

Potrivit unei motivari de 44 de pagini, Carnneglia l-a impuscat pe John Favara, vecinul lui Gotti, si apoi i-ar fi spus unui informator ca acidul este cea mai buna metoda pentru a evita detectarea. Favara a disparut la cinci luni de la accident si a ramas unul din cele mai mari mistere legate de cariera infractionala a lui John Gotti, care a murit in inchisoare in 2002. In urma accidentului, vecinul liderului mafiot le-a spus politistilor ca a avut soarele in ochi si nu l-a vazut pe Frank Gotti, care a ajuns in fata masinii sale pe o minimotocicleta. Cand barbatul a incercat sa-si ceara scuze mamei baiatului, Victoria Gotti l-a atacat cu o bata de baseball. Soferul a ignorat sfaturile primite de la apropiati de a se muta cat mai departe de clanul Gambino si a disparut in 1980, cand iesea de la munca. Familia Gotti le-a spus politistilor ca se afla in Florida la momentul disparitiei lui Favara. Politistii au ajuns la concluzia ca Favara a fost rapit intr-o dubita, impuscat in picioare si apoi aruncat intr-un container cu acid, care a fost apoi aruncat in mare. John Gotti este unul din cei mai cunoscuti membri ai mafiei din New York.

John Joseph Gotti s-a nascut la 27 octombrie 1940, fiind al cincilea copil al unei familii de napoletani stabilite in New York. Gotti avea sa fie indragostit de marea metropola americana si, practic, pana sa fie incarcerat pe viata, nu s-a mutat niciodata din orasul strajuit de Statuia Libertatii. Parintii sai au avut in total 11 copii si toti au crescut in saracie. El ar fi castigat in jur de un milion de dolari pe saptamana, in anii `80. In ultima parte a vietii, John Gotti a stat doar in spitalul inchisorii din Springfield. Ca sa se deplaseze, folosea un scaun cu rotile si era tinut tot timpul sub atenta supraveghere medicala. A murit la 10 iunie, fara sa faca vreodata o declaratie legata de Cosa Nostra. A preferat intotdeauna sa spuna: „Sa fiu membru al Cosa Nostra pana la moarte, fie ca asta se va intampla peste o ora sau peste 100 de ani”. Pana si fiica sa, pentru a-si scoate sotul din inchisoare, a scris o carte, ale carei drepturi de autor au fost vandute cu 135.000 dolari americani. Gotti a condus clanul Gambino cu o mana de fier si a pastrat puterea prin atacuri indraznete impotriva rivalilor sai, in 1985. John Gotti a fost predat, insa, autoritatilor de un turnator si a fost inchis pe viata in 1992. Acesta a murit in inchisoare, in 2002, de cancer la gat. Despre John Gotti s-au scris carti, s-au facut filme (cel mai celebru fiind „Gotti” cu Armand Assante in rolul principal), s-au scris mii de articole de presa, fiind cel mai mediatizat boss mafiot dupa Al Capone si Bugsy Siegel.

Adauga un comentariu