Hardware

Razer Switchblade

Publicat: 10 ian. 2011

Anul acesta la CES cei de la Razer si-au depasit limitele, prezentand conceptul Switchblade. Acesta este un hibrid intre o consola portabila si un netbook, care vrea sa aduca jocurile de PC intr-o formula cat mai mobila si mai usor de folosit. Si, daca este sa-i credem pe cuvant, au rezolvat si necesitatea controlului prin tastatura si mouse.

Si asta prin implementarea unui multi touch screen ultrasenzitiv de 7? (37 cm) si a unei tastaturi adaptative cu butoate sensibile la atingere si ele (care este defapt un al doilea display, dar prezentat sub forma de tastatura). Ce este asa special la ea? Stie, in functie de jocul detectat, sa redea comenzile necesare, transformandu-se in mod continuu.

Totusi un FPS va avea in continuare nevoie de mouse. Ce poate fi folosit gratie port-ului USB 3.0 inclus. Pe langa acesta, Switchblade ar pune la dispozitia utilizatorului o iesire miniHDMI, jack-uri audio, plus conectivitate Wi-Fi si 3G.

Despre hardware-ul intern nu stim prea multe, in afara de faptul ca va fi centrat pe un procesor Intel Atom. Si de aici ne dam seama ca prea multe jocuri nu vor avea acces la Switchblade. Sau prea noi cel putin. Din aceasta cauza demonstratia celor de la Razer este cu titluri ca World of Warcraft, Quake 3 sau Warcraft III.

Pe langa jocuri, nu vedem de ce Switchblade nu ar putea avea si sarcini mai linistite, ce tin de browsing si mediul office. Sistemul de operare Windows 7 sigur va ajuta in aceasta directie. Am mai avea nevoie doar de batranul mouse. Iar jocurile ar fi descarcate de pe un server special, ce ar contine numai titlurile compatibile, si ar functiona pe baza de profiluri.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit