Local

Razie de amploare in randul taximetristilor – FOTO, VIDEO

Publicat: 13 aug. 2012

Ieri, politistii rutieri ieseni au stat cu ochii pe taximetristi. Lucratorii Serviciului Politiei Rutiere au verificat mai multe zone din municipiul Iasi dar si din alte orase ale judetului, controalele axandu-se in principal pe depistarea vitezomanilor, dar si a acelor taximetristi care nu acorda prioritate pietonilor la trecerile marcate corespunzator. „Avand in vedere faptul ca la nivel national a rezultat o crestere a numarului de accidente rutiere produse in care au fost implicati taximetristi, am organizat o actiune la nivelul judetului Iasi pentru combaterea evenimentelor rutiere in care sunt implicate autoturismele care circula in regim taxi. La Iasi, de la inceputul anului si pana in prezent au fost inregistrate cinci accidente rutiere in care au fost implicati taximetristi, in urma acestora rezultand ranirea grava a cinci persoane”, a declarat comisarul sef Liviu Zanfirescu, seful Serviciului Politiei Rutiere Iasi. Zonele vizate au fost atat Bucium, Tudor Vladimirescu, cat si bulevardul Nicolae Iorga. Verificarile s-au derulat pe parcursul a trei schimburi, iar pana ieri la ora 17.00, politistii rutieri au aplicat aproape 70 de sanctiuni numai pe raza municipiului Iasi, fiind verificati peste 100 de taximetristi. Dintre acestea, cele mai multe amenzi au fost date pentru lipsa centurii de siguranta si opriri neregulamentare, iar in ceea ce priveste viteza, a fost depistat doar un singur caz. Controalele s-au extins si in zona Garii, dar si in parcarile taximetristilor, fiind depistati patru soferi de taxi cu documente lipsa sau expirate la verificarile politistilor rutieri asupra actelor autoturismului, dar si a autorizatiilor in baza carora acestia practicau taximetria. Controalele la taximetristi vor continua si in zilele urmatoare, scopul fiind prevenirea accidentelor rutiere provocate de catre acestia.
Un exemplu ar fi V. Constantin de 66 ani, din Iasi, care a condus, in regim taxi, un autoturism pe o strada din municipiul Iasi, iar la o intersectie nu a acordat prioritate de trecere altui vehicul. Acesta a fost sanctionat cu amenda  de 280 lei, fiindu-i retinut permisul de conducere pentru o perioada de 30 zile.

Comentarii
  • aceasta actiune este doar una de imagine ! au fost verificati la centura, daca acorda prioritate pietonilor…ha, ha, ha…daca vreti disciplina la taxisti, lasti in trafic numai pe cei autorizati, pe cei care desfasoara activitatea legal…dar cum multi politisti au 3-5 masini la strada, cine sa faca asta….PS sa va fie rusine militienilor, care aveti obiectiv la gara si tolerati taximetristii opriti pe prima banda, la Vama veche…stiti voi…aia care va dau spaga…

  • poi,in legistlatie scrie negru pe alb k sunt scutiti sa poarte centura taximetristii,gravidele,sof.de ambulanta si mij.de transport in comun. wtf????

  • Vlad taximetristul nu poarta centura doar cand are client in masina si asta ca masura de siguranta impotriva strangularii… in rest e obligatorie….in rest… politia stie cine greseste si cine nu in trafic ca doar au camere de luat vederi in tot orasul… da se inchid ochii…. la gara este camera de luat vederi activa 2* de ore din 2*… da nu vine nimeni cand vede banda aia ocupata …. la fel si la MOara de Foc… sau in orice intersectie mare …. dar noah…. ca de obicei praf in ochi…. La RVR trei sferturi din masini nu au nici macar jumatate din actele necesare ca sa nu mai zic de soferi cu atestate … a vazut careva sau a auzit de vreo licenta taxi retrasa de la aia??? NU … si stiti de ce??? spaga e la putere … a fost si va fi mereu … restu e praf in ochi si tam tamn …. daca tu nu ai extinctor iti iei *2* ron amenda .. aia de la rvr nu au nici macar RCA si nu patesc nimic….

Adauga un comentariu