Local

Razie de amploare in traficul iesean

Publicat: 08 nov. 2015
1
Politia ieseana actioneaza permanent pentru cresterea gradului de siguranta rutiera pe drumurile publice, siguranta pietonilor constituind una dintre prioritati. Pentru prevenirea accidentelor rutiere in care sunt implicati pietonii, prin Politia Romana, Ministerul Afacerilor Interne a initiat campania „Nu trece dincolo!”. Campania se deruleaza si la nivelul judetului Iasi, pana la data de 30 noiembrie, scopul acesteia fiind prevenirea victimizarii pietonilor prin accidente de circulatie. Astfel, politistii ieseni desfasoara zilnic actiuni in trafic pentru constientizarea pietonilor asupra necesitatii respectarii normelor rutiere si a conducatorilor auto asupra consecintelor neacordarii  prioritatii de trecere  pietonilor. Iata ce recomandari fac politistii.
„Traversati numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colt de strada! Nu traversati prin fata sau prin spatele autovehiculelor oprite. La orice traversare, opriti-va in afara partii carosabile, asigurati-va din stanga, din dreapta si apoi din stanga din nou. Apreciati corect timpul necesar pentru a traversa in siguranta si luati in calcul ca atunci cand traversati strazi cu mai multe benzi pe sens sau cand va aflati intr-o zona cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiti mai prudenti. Traversati perpendicular pe axul drumului, in pas vioi. Drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dati soferilor timp suficient pentru a opri inainte de a va angaja in traversare. Cand traversati prin alt loc decat trecerile marcate, autovehiculele au prioritate. Este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati. Copiii nu trebuie lasati sa traverseze singuri. Ei sunt imprevizibili si nu pot aprecia corect distantele si vitezele. Nu uitati, copiii imita comportamentul rutier al adultilor.
Evitati sa circulati pe partea carosabila sau pe pistele pentru biciclisti. Folositi trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc, mergeti cat mai aproape de marginea drumului, astfel incat sa aveti traficul in fata. Respectati intocmai semnificatia semnalizarii rutiere (indicatoare sau semafor) si nu circulati pe drumurile publice daca ati consumat alcool. Posibilitatea de a fi accidentat creste semnificativ. Fiti prudenti pe vreme rea sau intuneric. Pentru a fi vizibili, purtati haine de culori deschise si elemente reflectorizante”.
Adauga un comentariu