Actualitate

Razie de proportie a inspectorilor OPC in pietele Iasului – FOTO, VIDEO

Publicat: 19 iun. 2012

Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) a dat amenzi de aproape 10.000 lei in pietele iesene. Razia s-a facut in toate pietele din oras si la mai multe tonete din zona Zimbru. Comisarii au organizat actiuni de control privind modul de depozitare si pastrare a produselor alimentare, bauturi si cosmetice. Ei au verificat daca produsele alimentare si nealimentare sunt tinute in conditii optime. Nereguli au fost gasite la produsele cosmetice, vin si carne. Produsele cosmetice tinute in caldura afecteaza in mod serios tenul pe care se aplica. Comerciantii urmeaza sa se prezinte la sediul OPC pentru verificarea documentatiei firmei pe care o reprezinta, urmand ca masurile luate impotriva lor sa se inaspreasca daca se constata si alte nereguli.

„Avand in vedere ca in aceasta perioada, saptamana asta s-au anuntat temperaturi caniculare, de peste 35 – 36 de grade, azi am inceput o actiune de verificare a produselor alimentare si a produselor cosmetice. Am gasit deficiente si pe partea de produse cosmetice si pe partea de produse alimentare. Aceste actiuni vor continua atat in aceasta saptamana, cat si in lunile urmatoare, pentru ca iulie si august s-au anuntat doua luni caniculare. CJPC Iasi se va axa, in principal, pe conditiile de pastrare si depozitare a produselor alimentare si a produselor cosmetice si bineinteles, alte tematici de control care vin in aceasta perioada de la ANPC, cum ar fi: verficarea piscinelor, a strandurilor si produsele care nu sunt pastrate corespunzator. Echipele de comisari vor lua aceasta marfa si o vor distruge, iar sanctiunile sunt de pana la 100 de milioane vechi”, declara Daniel Piftor, comisar-sef OPC.

Comentarii
  • da,da,da….Ati miscat cururile alea grase sa ai mai amenintati pe astia k dak nu dau spaga…..Va mai vedem pe la craciun sa mergeti fix la aia kre sunt incapatinati sa va dea *** nu spaga! Da macar asa,de ochii nostrii macar la doua sapt. sa mai iesiti in control,si nu pe saraite,tinta va mai duceti la alea kre arata mai sarace!

Adauga un comentariu