Actualitate

Razie in cladirile nationalizate din Iasi, locuite de tigani

Publicat: 20 sept. 2015
1

Autoritatile locale au continuat actiunile de verificare si control a imobilelor ce fac parte din patrimoniul public si privat al municipalitatii. Astfel, dupa ce in urma cu aproape o saptamana, inspectorii DAPPP impreuna cu politistii locali au amendat mai multe persoane care locuiau fara forme legale, aceste actiuni au continuat. La data de 18 septembrie, între orele 09:00-10:00, politistii locali, împreuna cu reprezentantii Directiei de Administrare a Patrimoniului Public si Privat, au continuat actiunile la imobilele sociale situate pe strada Pacurari, nr. 80, 82, 84, 86 si 87. Cu aceasta ocazie, s-a avut în vedere identificarea persoanelor care locuiesc fara forme legale, tulbura linistea locatarilor si nu respecta normele de curatenie. Spre deosebire de fostele controale, in cadrul carora au fost aplicate numeroase amenzi celor care locuiesc ilegal sau nu detin acte de identitate, de aceasta data, oamenii legii nu au mai aplicat nicio sanctiune.

„În cadrul acestei actiuni, politistii locali au procedat la verificarea spatiilor locative, fiind legitimate peste 50 de persoane. Politistii locali nu au identificat pesoane care sa locuiasca fara forme legale în imobilele verificate, dar toti locatarii au fost avetizati cu privire la respectarea normelor de convietuire în comun si curatenie”, a declarat Daniel Ungureanu, purtator de cuvant al Politiei Locale Iasi. Pe de alta parte, pe parcursul saptamanii trecute, 62 de persoane au fost sanctionate conform legilor privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor români, deoarece nu s-au prezentat la Directia Locala de Evidenta a Persoanelor Iasi, pentru a intra în legalitate cu privire la actul de identitate.

Comentarii
  • repet sesizarea facuta saptamana trecuta referitor la faptul ca ar trebui verificata situatia locativa a persoanelor ce locuiesc in imobilele cu nr 11 si 13 de pe strada Agatha Barsescu in plin centrul orasului ! este inadmisibil ca noi sa suportam zilnic urletul manelelor , sa auzim injuraturile copiilor de 4-5 ani si mizeria de nedescris de pe strada ! va rog eradicati mizeria morala si fizica din centrul orasului !

  • Pe cand o astfel de actiune si la locuintele ANL administrate de municipalitate? Sunt zeci de cazuri in care acestea sunt subinchiriate in timp ce sute de solicitanti asteapta de ani de zile reactualizarea listelor.De ce nu se iau masuri impotriva celor care inregistreaza debite la plata utilitatilor?

  • ce mizerie, uite cum arata casa aia! n-au bani de 1kg de var?
    bunica-meu isi vopsea casa care are un perete la strada in fiecare luna cand eram mici, jucam mingea si ii stricam sau murdaream peretele si tot nu lasa sa stea urat! pana si un vecin care nu aveam nici o treaba cu noi astia de jucam mingea isi revopsea gardu daca i-l murdaream chiar daca ne certa.

    cand trec pe acolo mereu vad niste cocalari care lasa in urma pe trotuar seminte si se uita la tine cand treci pe acolo parca le-ai ***** nevasta(nu ca ai avea de ce sa le-o futi).

Adauga un comentariu