Magazin

Razvan Ciobanu era drogat in momentul accidentului. Ce a reiesit din primele teste ale necropsiei designerului

Publicat: 07 mai 2019
1

O etapa a anchetei care vizeaza moartea lui Razvan Ciobanu a fost testarea antidrog. Cunoscutul designer vestimentar a fost testat, post-mortem, pentru a descoperi daca acesta consumase, sau nu, droguri. In urma testelor efectuate cu o aparatura performanta aflata in dotarea politistilor s-a constatat ca Razvan Ciobanu consumase substante ilegale. Desi testele efectuate sunt destul de exacte, acesta vor fi comparate cu cele din laborator care sunt efectuate din sangele pe care organele legii l-au recoltat de la victima. Dupa tragicul accident pe DN 226 dintre Navodari-Sacele, politistii au publicat informatia precum ca Razvan Ciobanu consumase substante interzise de lege. Testele au reliefat ca in corpul designerului s-au gasit cinci substante interzise de lege.  Mai mult, surse din ancheta au spus pentru libertatea.ro ca  drogul pe care il consumase Razvan Ciobanu ar fi cocaina, drog care a fost si descoperit in organismul lui in urma testarii salivei.

Un martor da cartile pe fata: De pe camerele care au filmat accidentul lui Razvan Ciobanu lipsesc zeci de minute

”E vorba de un sistem de analizare a drogurilor care poate detecta opt tipuri de substante interzise, printre care cocaina, heroina, ecstasy si canabis. Saliva victimei, prelevata cu o caseta etansa, care e introdusa apoi in sistemul de analiza, a evidentiat prezenta cocainei. Aparatul, care poate depista drogul in organism chiar si in 60 de secunde, are o precizie foarte mare, comparabila cu testele antidrog care se fac prin recoltare de sange”, au explicat surse judiciare. Testele rapide trebuie confirmate de analizele de laborator Acest gen de teste nu sunt insa acceptate ca probe la dosar decat dupa ce sunt confirmate de rezultatele analizelor de laborator efectuate pe mostre de sange.  Testele rapide efectuate cu acest sistem de analiza a drogurilor sunt insa un indicator solid, o pista pentru investigatori. De altfel, proba de sange recoltata de la Razvan Ciobanu a fost trimisa la IML Mina Minovici unde va fi examinata. 

”De regula, rezultatul testului rapid antidrog la care a fost supus si Razvan Ciobanu se regaseste in analiza complexa de sange”, au adaugat sursele citate. 
 

Adauga un comentariu