Remedii naturiste

Re­mediul sigur pentru orice boa­la

Publicat: 13 ian. 2015
7
Traditia spune ca profetul Maho­med, intemeietorul Islamului, a con­si­derat semintele de chimen negru un re­mediu sigur pentru orice boa­la, cu exceptia mortii. Se­mintele de chi­men negru sunt un remediu ara­besc tradi­tio­nal pentru astm, tuse, dureri de sto­mac, colici si dureri abdo­minale, sla­biciune si oboseala generala, reuma­tism, boli ale larin­gelui si ale gurii, boli de piele si can­cer. Se credea, de asemenea, ca ajuta la refa­ce­rea femeii dupa nas­tere, re­glea­za menstruatia, stimu­lea­za functiile hepa­tice si renale, ajuta digestia, dizolva pietrele la rinichi, de asemenea ajuta memoria, puterea de concen­trare si atentia.

Ceaiul de chimen trateaza colicile si durerile menstruale 

Preparate din chimen negru:
* Mancati seminte de chi­men ca atare.
* Pulbere: semintele de chimen se macina pana se transforma in pulbere si se iau cu apa sau cu lapte, cate 3-4 linguri pe zi.
* Seminte cu miere: o lin­gura de seminte de chi­men amestecata cu o lingurita de miere se ia de 3-4 ori pe zi.

Chimenul regleaza ritmul cardiac 

* Decoct: se fierbe o lingura de seminte de chi­men negru 2-3 minute intr-o cana de apa, se lasa la infuzat, apoi se strecoara.
* Seminte cu lapte: se pune pe foc o cana de lapte, la care se adauga 2 linguri de seminte de chimen. Cand incepe sa fiarba, se trage deoparte. Cand s-a ra­cit, se strecoara si se bea.
* Se presara seminte de chimen pe paine si pro­duse de patiserie.
Adauga un comentariu