Local

Reabilitare psihologica, legislatie si psihiatrie

Publicat: 04 iul. 2016
1

Institutul de psihiatrie Socola din Iasi organizeaza, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi, un eveniment de educatie continua dedicat psihiatriei, Scoala de vara – Repere interdisciplinare in psihiatrie. Manifestarea este la prima editie si are loc in perioada 4-7 iulie.

Imediat dupa aceasta saptamana, medicii psihiatri vor participa la o conferinta, intitulata „Reabilitare psihosociala- legislatie si psihiatrie”, organizata de Spitalul de psihiatrie Campulung Moldovenesc, in perioada 7-10 iulie. Pe parcursul derularii conferintei, vor fi abordate diverse tematici stiintifice, dar si aspecte cotidiene de importanta practica, precum si legislatie in psihiatrie si pozitionarea sociala a pacientului psihiatric.

„Institutul de psihiatrie Socola din Iasi este recunoscut ca for metodologic la nivel regional, iar organizarea unui astfel de eveniment stiintific deschide oportunitatea promovarii de directii noi de studiu in domeniul psihiatriei. Dezvoltarea partii de cercetare este foarte importanta pentru institut, in conditiile in care dorim sa deschidem, in scurt timp, un centru modern de cercetare, unic in Romania, in cladirea care va fi reabilitata in urma derularii campaniei „Salvati istoria Iasului – Salvati Casa Creanga”, a declarat dr. Gabriel Oprisanu, managerul Institutului de psihiatrie Socola.

Adauga un comentariu