Local

Reactia dura a Decanului din Baroul Iasi: Domnule candidat 112, cum va veti mai uita in ochii colegei noastre?

Publicat: 13 mai 2019
1

Decanul Baroului Iasi are o reactie extrem de dura la adresa lui Daniel Atasiei, candidatul care a sunat la numarul unic de urgenta, 112, reclamand faptul ca ar fi fost rupte sigiliile la camera in care erau depozitate urnele de vot.  In continuarea postarii, Marius Sebastian Striblea, a afirmat ca Alina Popescu, presedintele comisiei de numarare a voturilor, avea ochii in lacrimi atunci cand, politia ii lua amprente.

''Domnule Candidat 112, in calitatea mea de Decan al Baroului Iasi, va intreb daca va veti mai putea uita vreodata in ochii colegei noastre, d-na avocat Alina Popescu, presedintele comisiei de numare a voturilor din 7 mai 2019? Cum veti face asta cand stiti ca, din cauza neghiobiei de care ati dat dovada ieri prin formularea unei plangeri penale impotriva avocatilor, Alina Popescu, cu ochii in lacrimi, a fost amprentata in vazul tuturor de politia chemata prompt la 112 de dvs.? Dar cum ii veti privi de acum pe ceilalti sase membri ai comisiei (printre care si d-na avocat Iustina Lupu, reprezentanta dvs.) care au "beneficiat" de acelasi tratament, ca niste infractori… Stiati foarte bine, cum ati declarat (inclusiv) public, in presa (ieri) si, ulterior, pe facebook (astazi) ca nu a fost NICIO FRAUDA referitoare la alegeri (chiar ca sunteti FOARTE MULTUMIT de rezultatele pe care le-ati obtinut!) si ca ar fi fost o "problema" in legatura cu urna cu voturile la consiliu (ce erau oricum numarate, validate si afisate deja)! De altfel, NU ATI RECLAMAT NIMIC la comisia electorala (singurul organ abilitat sa rezolve eventualele contestatii). De asemenea, niciun alt membru al baroului nu a facut vreo contestatie cu privire la rezultate.
Stiati ca acei colegi amprentati si umiliti in urma plangerii dvs. nu au nicio vina, dar nu ati ascultat sfatul nimanui din Consiliu (desi eram prezenti noua membri si consiliul era organul abilitat sa decida, nu dvs.) si nu ati asteptat sa se faca cel putin o minima verificare interna, in prealabil, asa cum era normal. Cum ramane cu demnitatea colegilor din comisie ce a fost calcata in picioare? Cum le-o mai puteti reda? Vreti sa fiti decanul acestor colegi, al tuturor avocatilor din Iasi? Ca actual lider al breslei, va spun un lucru: nu veti putea fi niciodata Decan. Nu cred ca veti primi votul avocatilor. De ce? Foarte simplu! Pentru ca tocmai ati demonstrat public ca, de dragul unei brume iluzorii de zestre electorala pentru turul doi, i-ati sacrificat pe ei, colegii dvs., peste care ati calcat fara nici cel mai mic regret sau retinere si nici imaginea publica a Baroului nu a mai contat pentru dvs.
Ca fost dascal al dvs., imi permit sa va dau un sfat. La 42 de ani, sunteti, inca, un om tanar. Teoretic, mai aveti timp sa va indreptati. Poate merita sa incercati!
Dar inainte de toate, trebuie sa va cereti scuze public de la colegii umiliti in contextul demersului dvs. meschin si, mai ales, sa va rugati ca ei sa va si ierte!

Nu este o gluma! Scandal cat casa în Baroul Iasi! Un candidat la functia de decan le-a facut plangere penala colegilor! Sapte avocati amprentati de politisti, ieri dupa-amiaza!

P.S. Ca si cum nu ar fi suficient de obositi, toti cei sapte colegii din comisia electorala si-au petrecut noaptea vizionand inregistrarile celor trei camere si cu totii au constatat ca in intervalul cu pricina nu a intrat NIMENI in sediul Baroului. In acest sens, membrii comisiei au facut proces-verbal si l-au afisat.
De asemenea, exista inca dinainte de a suna dvs. la 112 (si stiati de asta) raportul firmei de paza Molid (alta decat cea care asigura monitorizarea video) din care rezulta clar ca in acelasi interval alarma de la usa de acces nu a fost armata/dezarmata.

P.S. 2 Nu vreau sa mi-o luati in nume de rau, dar manifestarile dvs. extrem de oscilante intr-un interval foarte scurt (ieri frauda majora si plangere penala, astazi multumire totala fata de rezultate si incredere maxima in comisia de numarare), in absenta unei relei-credinte de care va suspectez eu, ar trebui sa va ingrijoreze cu privire la sanatatea dvs. mentala.'' se arata in postarea publicata pe Facebook de Marius Sebastian Striblea, Decanul Baroului Iasi.

Adauga un comentariu