International

Reactia dura a lui Vladimir Putin dupa inaugurarea scutului antiracheta in Romania

Publicat: 12 mai 2016
1
Inaugurarea scutului antiracheta american in Romania este vazuta de Vladimir Putin drept o „amenintare” pentru Rusia. Purtatorul de cuvant al Kremlinului a anuntat deja ca Moscova adopta contramasuri impotriva apararii antiracheta a SUA in Europa.
„Indubitabil, desfasurarea sistemului antiracheta american este o amenintare pentru securitatea Federatiei Ruse. Sunt luate masuri pentru a asigura nivelul necesar de securitate pentru Rusia. Dati-mi voie sa va amintesc ca insusi presedintele (Vladimir Putin) s-a intrebat in mod repetat impotriva cui va functiona acest sistem?”, a afirmat Dmitri Peskov intr-o conferinta de presa.
„Este o amenintare directa pentru noi. Toate acestea sunt 100, 200, 300, 1.000% directionate impotriva noastra. Nu Iranul, ci Rusia si capacitatile sale de descurajare nucleara sunt vizate. Suntem capabili sa trecem de acest sistem de rachete. Vom consolida capacitatile noastre defensive, in special in regiunea arctica, prin amplasarea de sisteme detectie si de interceptare”, a declarat si presedintele Comitetului de Aparare din Parlamentul rus, Vladimir Komoiedov. De asemenea, un inalt oficial din cadrul ministerului rus de Externe, Andrei Kelin, a declarat ca scutul antiracheta „nu poate decat sa agraveze situatia deja complicata a relatiilor” dintre Rusia si NATO.
Adauga un comentariu