Actualitate

Reactia Elenei Udrea la dezvaluirile din DNA: „Kovesi trebuie sa DEMISIONEZE”

Publicat: 04 iul. 2017
1
Procurorul DNA Mihaela Iorga Moraru a declarat marti, la iesirea de la CSM, ca nu a inteles ce ii reproseaza sefa DNA Laura Codruta Kovesi si a spus ca exista „o tensiune de mai mult timp” intre ea si procurorul sef al DNA.
Nici eu nu am inteles ce imi reproseaza Laura Kovesi. (…) Oricine beneficiaza de un drept la aparare, s-a apreciat ca nu este necesar sa ne aparam, avocatul meu a parasit CSM. (…) E o tensiune de mai mult timp intre mine si procurorul-sef Laura Kovesi, determinata probabil de faptul ca nu am dat curs unor solicitari ale ei privind unele dosare in curs.”, a spus Mihaela Iorga Moraru, la iesirea de la CSM.
Ea a dat ca exemplu doua dosare, unul in care a acceptat, in urma unor presiuni, sa ceara prelungirea arestului preventiv pentru o persoana, desi acest lucru nu se mai impunea. Cel de al doilea dosar se refera la Elena Udrea, in care Mihaiela Moraru Iorga a afirmat atunci ca, atata timp cat Parlamentul nu a dat aviz pentru arestare, nu se mai impune retinerea fostului deputat. Elena Udrea are o prima reactie la dezvaluirile facute de procuroarea DNA Mihaela Moraru Iorga, care a instrumentat doua dintre dosarele fostului ministru PDL. Procuroarea a afirmat ca Laura Codruta Kovesi a facut presiuni pentru retinerea Elenei Udrea, desi procurorul de caz stabilise doar masura controlului judiciar.
Sunt socata. Este incredibil. Acum m-a sunat avocatul sa-mi spuna. Stiam ca s-au facut presiuni sa fiu arestata. Inainte puteau sa spuna ca vorbesc eu, o inculpata, dar acum o spun chiar procurorii„, a declarat Elena Udrea pentru stiripesurse.ro.
Fostul ministru a mai afirmat ca a fost o tina pentru „Sistem”, pentru Florian Coldea si mai ales pentru Kovesi, care ar fi ordinat sa-o fie fabricate dosarele penale si care i-a executat pe toti cei care nu ii placeau.
„Kovesi trebuie sa demisioneze. O sa-i fac plangeri peste tot in lumea asta. Vorbesc cu avocatul si vom vedea ce se poate face”, a mai declarat Elena Udrea.
Procurorul DNA Mihalea Iorga a declarat marti, la iesirea de la sedinta CSM, ca i s-ar fi transmis ca ar trebui sa o retina pe Elena Udrea pentru 24 de ore. Procurorul a spus ca a refuzat acest lucru, avand in vedere ca Parlamentul incuviintase doar retinerea, nu si arestarea, iar retinerea doar pentru 24 de ore ar fi fost un circ mediatic.
Comentarii
Adauga un comentariu