International

Reactia Iulianei Marciuc dupa ce Romania a fost exclusa de la Eurovision

Publicat: 22 apr. 2016
1
Sefa delegatiei Romaniei la Stockholm, Iuliana Marciuc, declara ca decizia European Broadcasting Union de a retrage Televiziunii Romane (TVR) calitatea de membru ca urmare a neplatii unor datorii in valoare totala de 16 milioane de franci elvetieni este una fara precedent in istoria acestei asociatii media.
„Este o situatie fara precedent in istoria EBU, ca si excluderea unei tari din cadrul Eurovision, care este din nou o premiera”, a declarat Marciuc. Ea a precizat ca, „permanent, conducerea televiziunii a facut numeroase apeluri catre institutiile statului, atunci cand ele au sosit de la EBU. Atat timp cat EBU nu a primit niciun raspuns pana la ora 20:00 ieri, cand a solicitat raspunsuri, ei au aplicat ceea ce in comunicatul de ieri au spus ca vor aplica. Mai multe nu pot sa va spun la ora aceasta”, a adaugat Iuliana Marciuc.
European Broadcasting Union i-a retras Televiziunii Romane calitatea de membru ca urmare a neplatii unor datorii in valoare totala de 16 milioane de franci elvetieni. Astfel, TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016, care va avea loc in luna mai la Stockholm, Suedia, se anunta vineri pe site-ul eurovision.tv. TVR va pierde accesul si la alte servicii oferite de EBU, inclusiv schimburi cu Eurovision News si Sport News, dreptul de a difuza evenimente sportive specifice, expertiza juridica, tehnica si de cercetare si servicii de lobby. Comentarii
Adauga un comentariu