Titlurile zilei

Reacţia lui Cătălin Moroșanu la dezvăluirile BZI.RO precum că Sergiu, tăticul călăreț, şi-a vândut casa: Când o să mă duc la Iaşi o să am o discuţie cu el

Publicat: 02 mai 2021
Cătălin Moroșanu împreună cu Sergiu și un copil stând de vorbă
Cătălin Moroșanu spune că va sta de vorbă cu Sergiu, tăticul călăreț când va ajunge la Iași

Cătălin Moroșanu s-a implicat activ în campania de strângere de fonduri pentru Sergiu, tăticul călăreţ. Împreună cu BZI.RO, şi prin donaţiile a mii, zeci de mii de romani care au fost sensibilizaţi de povestea baitului, Sergiu şi-a cumpărat o casă. Totuşi, reporterii BZI.RO au aflat faptul că în cele din urmă acesta şi-a vândut locuinţa. Morosanu a avut o primă reacţie la dezvăluirile noastre.

Sergiu, tăticul călăreț de la Iași a ţinut prima pagină a ziarelor din întreaga Românie. În cursul anului 2020, în plină pandemia, un ieșean a fost surprins călărind un cal pe străzile din municipiu. După ce s-a aflat întreaga poveste de viaţa a acestuia şi faptul că tânărul se ducea spre maternitate pentru a-i duce un bagaj soţiei sale, mii zeci de mii de oameni, împreună cu Cătălin Moroșanu, au pornit o întreagă campanie. În cele din urmă campania s-a finalizat prin cumpărarea unei noi locuinţe familiei.

Cătălin Morosanu are o primă reacţie la dezvăluirile BZI.RO referitor la faptul că Sergiu și-a vândut casa

În perioada în care reporterii BZI.RO au dezvăluit faptul că Sergiu şi-a vândut casa unor interlopi din Iași, Cătălin Moroșanu era plecat la Survivor şi nu avea acces la informaţii. Totuşi, echipa acestuia a oferit la acea dată o primă reacţie pe care o puteţi citi aici. În cele din urmă, Moroșanu a oferit la rându-i o reacţie oficială referitor la ceea ce s-a întâmplat la Iaşi.

Morosanu s-a arătat dezamăgit de demersul pe care Sergiu l-a făcut şi a explicat faptul că, în momentul în care va ajunge la Iași va avea o discuţie cu Sergiu. De altfel, acesta a spus că în momentul în care a cumpărat imobilul a pus o clauză în contract, iar Sergiu nu putea să-şi vândă casa timp de 5 ani.

„Când o să mă duc la Iaşi o să am o discuţie cu el şi o să îl întreb: ‘Bă, de ce te-ai întors în sărăcie?’ Sunt foarte dezamăgit.

Banii au fost strânşi din donaţii. Sute de mii de români au pus mână la mână să îi îndeplinească visul unui om.

În momentul în care am cumpărat imobilul i-am pus o clauză în contract şi i-am spus că timp de 5 ani nu are voie să înstrăineze imobilul. El nu are voie să înstrăineze bunul respectiv. Acum eu nu ştiu ce tertip financiar a folosit. Poate a închiriat-o sau ceva de genul. a explicat Cătălin Moroșanu.

L-am luat din Mahala unde nu avea nici gaze nici curent

De altfel, Cătălin Morosanu povesteşte despre condiţiile în care Sergiu îşi ducea traiul de zi cu zi. Acesta explica faptul că l-a luat din mahala şi ca în cartierul respectiv nu avea nimic, nici apă curentă, nici gaze nici curent electric. În casa strânsa din donaţiile oamenilor avea absolut toate condiţiile:

L-am luat dintr-o mahala, nu avea gaze curent. Nu avea nimic. Stătea într-un bordei, era acoperit cu covoare. Nici măcar nu era făcut din chirpici. Nu avea nimic. Şi i-am luat o casă cu internet, proprietarul i-a lăsat tot, toată mobilă. Avea şi baie, avea tot. Avea şi în spate o bucată de teren unde putea să priponească şi calul. I-am dat tot.

Sunt dezamăgit, dar asta nu înseamnă că nu vom mai ajuta alţi oameni. Mi-e milă de copiii lui. Poate copiii aveau şansa să crească într-un mediu mai bun, să se ducă la şcoală. Acolo, în mahalaua aia, la ce şcoală să se ducă? Cine îi primeşte? Copiii ăia ce educaţie vor avea?”, a spus Cătălin Moroșanu.

Sergiu, tăticul călăreţ de la Iași şi-a vândut casa

BZI.RO dezvăluia faptul că Sergiu, tăticul călăreţ de la Iași şi-a vândut casa în care stătea. Acesta a dat cu piciorul la tot ce avea şi s-a mutat înapoi în cartierul Dallas din Iași. De altfel, vecinii spunea că Sergiu era un obişnuit al petrecerilor, iar în perioada în care locuia acolo acestea erau la ordinea zilei.

„A fost vândută casa, nu mai stă Sergiu aici. Am înțeles că ar fi vorba despre niște interlopi care s-au mutat aici. Nu știm prea multe, pentru că evităm să interacționăm cu ei. Înainte să plece de aici, Sergiu dădea petreceri, era plină curtea… În fine, nici nu vreau să-mi aduc aminte”, a spus un locuitor din zonă.

Câteva luni, Sergiu a stat într-o casă nouă, în care avea absolut toate condițiile.

Nici nu a crezut vreodată că ar putea avea toate acestea, având în vedere că împreună cu soția și copiii săi stăteau într-o baracă de 3 pe 3 metri, fără niciun fel de condiții. Iată că după un an, casa pe care Sergiu a cumpărat-o din donații a fost ocupată de alte persoane. Reporterii „BZI” și Cătălin Moroșanu, în momentul în care Sergiu și soția lui au semnat actele de vânzare-cumpărare, au strecurat în contract o clauză care spunea că imobilul nu poate fi înstrăinat timp de 5 ani. Totuși, se pare că între Sergiu și cel care stă acum în casă a fost făcut un contract de închiriere până când casa va putea fi cumpărată.

Comentarii
 • IEU NU KRED CA O VANDUTZ CA ERA UN BMW X6 ULTIMU TIP LA PHOARTA ZILELE TREKUTE.
  IEU MUNCESC DE 20 DE ANI 2 JOBURI PT FAMILIA MEU SI ABIA POTI TRAI CU KIRIA SKUMPA, LA MUNKA FRATZILOR NU LA INTINS MANA PIENTRU CASE, E DE SAPAT, CIMENTAT, FORAT DESTUL IN IASI DOAR SA MUNCESTI 12-14 ORE PA ZI!!!!!!!!!! SI FARA ALCOOOOOL!!!!

 • BMW e al Gangalilor care au facut acte de inchiriere pe casa pana se implinesc5 ani si pe urma devin proprietari de drept. I-a dat zabaucului banii pe chirie anticipata si i-a facut praf.

 • E irational sa faci o casa (draguta, un pic luxoasa) unui cetatean certat cu harnicia si munca. Am 3 copii de crescut ca tata singur, lucrez si in weekend-uri, incerc sa pun totul pe masa pentru copiii mei. Asta inseamna ca nu imi permit masina personala (sa nu zic una „fitoasa”), nu imi permit vacante, nu imi permit casa (stau la bloc, modest, in Bularga pe chirie ca nu am avut „bunastarea” materiala sa imi cumpar unul inca).
  Deci:
  – se poate lucra in Romania
  – se poate lucra mult si in weekend pt. venituri aditionale cu care sa-ti cresti familia
  – se poate trai econom (mancare facuta in casa, haine de la SH in stare ft. buna, abonament la autobuz/ tramvai + bicicleta pt. mers munca-casa)
  – se poate sa nu consumi bauturi sau sa fumezi

  Dar se vrea? Asta intreb. Degeaba ii dai omului o casa frumoasa cadou… pentru casa aia trebuie sa mai si muncesti. Eu nu am nici 10% cat a avut acest „tata calaret” dar nici nu imi trebuie, exista munca (in constructie, orice) si pt. asta prefer sa aleg banul curat, muncit, cu sudoare dar asta e! (nu faceti rabat de la mamaliga si fasole, mancare ieftina dar sanatoasa, somonul la restaurant cu icre negre… pe „mai incolo!” va rog!)

 • cataline la u fortat garoi din dalas sa vanda.ia l cu binisoru si spune tot.daca nu zice inca ii este frica.cineva din spatele noilor proprietari la facut sa vanda pe 2 lei si cazanu de masina.vroia masina si permis cu cal si caruta e multa munca. ce dracu k1 ,doar te duce mintea.

 • Alooo exemu de la un sofer betivan. Rusine ba sportiv de performanta, ce poti sa transmiti la tineri????
  #rusine Morosanule ca AI BAUT si te ai suit la volan!!
  #esti ca toti ceilalti infractori RUSINE

 • Mârletu tot mârlet rămâne! Doi prostului de român orice, că tot nu e bine!
  Iar faptul că a venit el calare pe un cal, nu e neapărat un gest de noblețe sau omenie!
  La majoritatea primează perversitatea, lenea si golania.

 • @gigi 3, pai si cum a pus mana daca omu’ e pimp? banuiesc ca e dupa | | | | | | nu? daca e asa cum zici – ca nu stiu sa fie legala meseria aia de pimpaleala

 • cataline stai parcat. Esti baiat de apreciat dar nu te baga mai mult unde nu e treaba ta ca sa nu intrii in alte treburi. Noi tinem cont de tine si valoarea ta pana la un punct. Dupa actionam in consecinta.
  Las-o asa cum a cazut si mergi mai departe.

Adauga un comentariu