Sport

Reacția lui Mircea Lucescu după victoria lui Dinamo Kiev cu Șahtior Donețk, care l-a apropiat pe „Il Luce” de un nou titlu în Ucraina: „Nu e o răzbunare!”

Publicat: 19 apr. 2021
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu și-a felicitat jucătorii după victoria obținutăb în derbiul cu Șahtior Donețk și a afirmat că trofeele se câștigă prin organizare defensivă

Antrenorul echipei Dinamo Mircea Lucescu și-a felicitat jucătorii după victoria obținută, sâmbătă, în derbiul cu Șahtior Donețk și a afirmat că trofeele se câștigă prin organizare defensivă, așa cum au făcut elevii săi.

„Mi-a fost gDespre WordPressreu să organizez jocul lui Dinamo într-o perioadă atât de scurtă și să obțin rezultate, dar am reușit. Din punct de vedere uman, îmi este greu să joc împotriva lui Șahtior. Aceasta nu este o răzbunare, este exclus așa ceva. Nu a existat nicio acțiune spectaculoasă. A existat un joc între două echipe puternice care își rezolvau propriile sarcini, fiecare parte avea armele sale în ceea ce privește conducerea acestui joc. Știam că, într-o oarecare măsură, acesta este un meci foarte important, dar și după Șahtior avem meciuri foarte grele în deplasare, împotriva celor de la Mariupol, Vorskla, Kolos. Este dificil să nu pierdem și să câștigăm fiecare meci, iar Șahtior, dacă ar fi câștigat, ar fi putut să se apropie de noi. Vreau să repet încă o dată, azi nu a existat un joc spectaculos. Ne-am organizat foarte bine în apărare.

Pe baza experienței mele, știu că titlul se câștigă prin organizare defensivă. și există două metode de organizare a jocului defensiv. Unul este printr-o pregătire fizică foarte bună, prin latură tactică și printr-o bună coerență între compartimente, care îți permite să blochezi spațiile, să păstrezi distanța și să te apropii în timp util de jucătorul cu mingea. A doua metodă de organizare a jocului defensiv, pe care am folosit-o la Șahtior, este prin posesie, control foarte bun, atunci când practic nu dai mingea adversarilor tăi. Astăzi a fost un meci în care Șahtior, având jucători foarte abili, puternici individual, a controlat bine mingea, dar noi am jucat într-un mod organizat defensiv. Știam totul despre ei, le-am spus jucătorilor tot ce vor face. Ne-am apărat foarte bine și practic nu le-am permis să-și creeze șanse periculoase lângă poarta noastră”, a spus Mircea Lucescu.

Ce mesaj le-a transmis Mircea Lucescu jucătorilor lui Dinamo Kiev după victoria cu Șahtior

Mircea Lucescu a dezvăluit ce le-a spus jucătorilor săi după ce Dinamo Kiev a învins pe Șahtior și s-a apropiat de titlu în Ucraina:

„Pur profesional, ca antrenor, le sunt recunoscător băieților mei și în vestiar le-am spus că au respectat tot ce am pregătit, tot ce le-am cerut să facă în cursul pregătirii acestui meci. După meci, i-am felicitat pe jucători și le-am spus: bravo, vă mulțumesc pentru jocul defensiv, pentru modul în care m-ați ascultat, pentru cât de inteligent ați jucat meciul, dar după ce ați câștigat mingea, nu mi-a plăcut cum ați continuat. Mai este de lucru.

Încrederea lipsește uneori, dar azi a fost din cauza unui anumit stres provenit din importanța meciului. Acest lucru a afectat pregătirea și jocul. Au așteptat victoria foarte mult și de foarte mult timp. Este întotdeauna dificil să rămâi pe primul loc. Individual, nu putem ajunge la tehnica brazilienilor, ci trebuie să creștem prin relații, înțelegere reciprocă, prin interacțiune. Trebuie să controlăm mingea în mod colectiv”, a declarat Lucescu, potrivit site-ului oficial al echipei Șahtior Donețk.

Formația Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Șahtior Donețk, într-un meci din etapa a XXII-a a campionatului Ucrainei.

Adauga un comentariu