National

Reactia lui VASILE BLAGA la aparitia informatiei ca ar fi implicat in DOSARUL EADS

Publicat: 05 nov. 2014
1

Co-presedintele ACL Vasile Blaga declara ca nu il cunoaste pe Claudiu Florica si ca nu s-a intalnit niciodata cu vreun reprezentant al firmei EADS, dupa ce presa a relatat ca Florica l-a denuntat pe Blaga pentru ca ar fi luat mita 80.000 de euro in dosar, scrie Mediafax.

„Referitor la presupusele acuzatii ale unor martori care ar aparea in dosarul EADS, vehiculate de posturile de televiziune Romania TV si Antena 3, fac urmatoarele precizari: Nu il cunosc pe Claudiu Florica, nu l-am vazut in viata mea, prin urmare nu m-am intalnit niciodata cu el; In ce priveste firma SIVECO, nu am avut nicio intalnire cu vreun reprezentant al acestei firme in vederea vreunei colaborari in contractul EADS sau orice alt contract; In anul 2004 nu eram ministru de Interne si nici nu stiam ca voi ajunge, vreodata, ministru de interne”, se arata intr-un comunicat al lui Blaga, remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX.

Citeste si LOVITURA DURA pentru LIDERII PDL TIMIS in Dosarul „Aeroportul”

El mentioneaza ca respinge „cu indignare aceste calomnii„.

„Prin urmare, resping cu indignare aceste calomnii care au un singur scop: sa dezinformeze si sa il ajute pe candidatul Victor Ponta in turul al doilea al alegerilor prezidentiale. Remarc ca Victor Ponta continua sa creada ca va castiga voturile romanilor printr-o campanie electorala mizerabila, compusa suta la suta din minciuni”, afirma Blaga.

Romania TV a relatat ca, potrivit unui martor din dosar, fostul ministru de Interne este acuzat ca a luat 80.000 de euro mita in afacerea EADS, cel mai mare dosar de coruptie din Romania, si ca banii ar fi fost apoi directionati catre campania electorala a PD din 2004.

Potrivit Romania TV, Claudiu Florica l-a denuntat pe Vasile Blaga (ministru de interne in perioada in care s-a semnat contractul pentru securizarea frontierelor) ca a luat mita de 80.000 de euro in dosarul EADS.

Citeste si Baronii liberali incep sa se arate din spatele lui Iohannis

„In august 2004, Claudiu Florica s-a intalnit cu Vasile Blaga si i-a dat acestuia 80.000 de euro pentru sustinerea PD in campania electorala (…) solicitandu-i sprijinul in cazul in care PD va castiga alegerile pentru a proteja contractele controlate de Claudiu Florica, respectiv SISF si Microsoft si introducerea firmei FSC in contractul SEI, de unde Claudiu Florica fusese inlaturat”, a sustinut martorul in fata procurorilor DNA, potrivit RTV.

Acelasi martor a mai relatat, potrivit RTV, ca Vasile Blaga s-a inteles asupra mitei in mod direct cu Siveco Romania. „Claudiu Florica sustinea ca a fost exclus de catre Vasile Blaga din circuitele neoficiale de dare si luare de mita, dar ca acesta (n.r. Vasile Blaga) s-a inteles asupra mitei in mod direct cu Siveco Romania, prin Irina Socol si Gabriel Sadoveanu si EADS prin Alexandru Georgescu fara sa il mai includa pe Claudiu Florica in aceste negocieri”.

„Vasile Blaga, pentru a continua contractul cu EADS, dar si sa creeze o aparenta justificativa pentru continuarea acestui contract clar ilegal, a solicitat o comisie de ancheta asupra persoanelor care au semnat contractul in anul 2004 si o comisie de renegociere in care a numit persoane aflat in controlul sau direct. (…)”, a mai sustinut martorul.

Citeste si Verdictul in dosarul lui Iohannis a fost AMANAT

„Prin urmare, valoarea a fost redusa la 524 de milioane de euro, dar s-a pastrat mecanismul care permitea existenta unei valori a contractului mult mai mare, (…) cu alte cuvinte a profitului EADS exagerat din care urmau sa fie platite mitele catre persoanele implicate din MAI, respectiv Vasile Blaga. (…)

In primavara anului 2005, Claudiu Florica a mentionat mai multor apropiati ca a fost inselat de Vasile Blaga, noul ministru de interne, care ii promisese sprijinul inainte de alegerile din 2004, in schimbul sponsorizarii campaniei electorale”, se mai arata in declaratia martorului.

Comentarii
  • Stimati politruci, Blaga, Videanu, Udrea, Macovei si ungureanu de ce nu explicati cum se voteaza in 12 secunde la Paris, de ce nu explicati terenul de la NANA, de ce nu explicati marmura, de ce nu explicati Bordurile din Bucuresti, de ce nu explicati contractele cu Gazprom, de ce nu explicati legaturile cu clanul Berceanu si asa mai departe?

  • Domnule Blaga, va rog sa ma scuzati, nu vreau sa par malitios ori tendentios, dar va intreb si eu, asa ca de la om la.. entitate musai sincera (n.r. V, Blaga), ar trebui sa va credem pe cuvant? e retorica. Intrebarea domnule Blaga, nu spaga dumneavoastra. Aia cu siguranta nu a fost retorica.. Multa sanatate!

Adauga un comentariu