Actualitate

Reacţia ministrului Lucian Bode, după ce şeful Poliţiei de Frontieră Mehedinţi este vizat într-un dosar de contrabandă: „Ne facem curăţenie în propria ogradă”

Publicat: 02 iul. 2021
ministrul Lucian Bode, MAI, cu mască de protecție
Românii, în perioada imediat următoare, ar putea respecta noi măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat astăzi, 2 iulie 2021, despre cazul de la Mehedinţi, în care şeful Poliţiei de Frontieră Mehedinţi este cercetat într-un dosar de contrabandă.

Oficialul a transmis că este neplăcut surprins că trebuie să ofere explicaţii despre “astfel de uscături”, afirmând că niciodată nu va fi de acord să fie pus semnul egal între 129.000 de angajaţi ai MAI şi câteva “uscături” de la Permise, Paşapoarte şi Rutieră.

Şeful de la Poliţia de Frontieră Mehedinţi, vizat într-o anchetă penală. Poziţia ministrului Lucian Bode

Lucian Bode a fost interpelat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în Mamaia, judeţul Constanța ce părere are vizavi de cazul de la Mehedinţi în care a fost implicat şeful Poliţiei de Frontieră.

“La Mehedinţi am avut o activitate pe care am pregătit-o împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne de câteva luni. La acţiune au participat peste o mie de efective ale MAI, scopul a fost acela de a destructura o reţea de contrabandă cu ţigări şi am reuşit. Din păcate, în această reţea erau infiltraţi şi câţiva angajaţi ai MAI. Cinci dintre aceştia, au fost cinci percheziţii la cinci angajaţi, trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în acest moment doar unul se află în arest din cei 16 ridicaţi”, a afirmat Lucian Bode, ministru în cadrul MAI.

Ministrul Lucian Bode, despre „uscaturile din propria ogradă”

Acesta a precizat faptul că Ministerul Afacerilor Interne îşi face curăţenie în propria ogradă.

“Mesajul meu este unul cât se poate de clar. Ne facem curăţenie în propria ogradă, nu tolerăm nicio abatere de la cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aibă un angajat al MAI: integritatea. Sigur că sunt neplăcut surprins că trebuie să dau explicaţii despre astfel de uscături, dar în aceste condiţii niciodată nu o să fiu de acord să punem semnul egal între 129.000 de angajaţi ai MAI şi câteva uscături pe la Permise, pe la Paşapoarte, pe la Brigada Rutieră sau unde au mai fost astfel de situaţii, la Sibiu, Timişoara, Botoşani şi iată acum la Mehedinţi. (…)

Ancheta îşi urmează cursul, este important că am destructurat acea reţea, costurile unei astfel de intervenţii sunt foarte mari, dar în acelaşi timp efectul este unul pe termen lung atât în interiorul structurilor noastre cât şi în afară. Vorbim de 170 de percheziţii din care cinci au fost lucrători ai MAI”, a transmis Lucian Bode.

Șeful Poliției de Frontieră din Mehedinți vizat într-un dosar de trafic de țigări

Zeci de poliţişti au efectuat miercuri dimineaţa, 30 iunie 2021, peste 150 de percheziţii în judeţe din sudul şi vestul ţării. Acţiunea vizează destructurarea unor grupări infracţionale care conlucrează în vederea comiterii infracţiunii de contrabandă.

Şeful Poliţiei de Frontieră Mehedinţi a fost luat pe sus de polițiști. Acesta este vizat într-un dosar de trafic de țigări.

În total, sunt peste 100 de percheziții la firme şi polițiști de frontieră din vestul şi sud vestul ţării, care ar fi implicați în traficul ilegal de tigări.

Potrivit surselor, grupările erau protejate de mai mulţi poliţişti, care primeau periodic sume de bani de la liderii grupărilor de contrabandişti.

Adauga un comentariu