Stiri si curiozitati

Reactia neasteptata a lui Marian Godina, dupa ce sindicalistii din Politie vor sa dea in judecata trupa Parazitii

Publicat: 18 iun. 2019
3

Politistul Marian Godina a comentat pe blogul sau declaratia unui lider al unui sindicat din Politie care a anuntat ca da in judecata trupa Parazitii pentru calomnie din cauza „mesajului ofensator” din piesa „Antimilitie”. 

Iulian Surugiu, presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), a anuntat ca vrea sa dea in judecata formatia de hip-hop ”Parazitii” din cauza versurilor unei melodii lansate recent, ”Antimilitie”, pe care sindicalistii le considera jignitoare. 

Marian Godina a explicat, pe blogul sau, ca nu Politia Romana va actiona in instanta trupa Parazitii pentru versurile melodiei, ci un sindicat al politistilor

„E plin Facebook-ul de stirea ca politistii dau in judecata trupa Parazitii pentru versurile melodiei «Antimilitie». Asta chiar e o stire, numai ca lucrurile nu stau chiar asa. Cei care au anuntat ca vor actiona in instanta trupa nu sunt nici Politia Romana ca institutie si nici politistii. E vorba de un sindicat al politistilor, al carui numar de membri nu il cunosc”, a precizat Marian Godina. 

Godina a precizat ca decizia apartine liderilor sindicatului, despre care a spus ca unii dintre ei nu sunt politisti. Mai mult, el e convins ca membrii sindicatului nici nu fost intrebati ce parere au despre actiunea in instanta impotriva trupei Parazitii. 

„Prima reactie la acea melodie, venita din partea unui politist, am vazut-o pe un grup inchis de Facebook, cu cateva mii de membri, majoritatea, daca nu toti, politisti. Atat activi cat si pensionari. Respectivul politist se intreba daca, pentru acele versuri, nu ar putea incheia un proces-verbal prin care membrii trupei Parazitii sa fie sanctionati contraventional”.

„Am citit cu intristare si dezamagire acea postare, intrebandu-ma cata minte iti trebuie ca macar sa-ti treaca prin cap asa ceva. Mi-a venit inima la loc cand am citit comentariile, un adevarat festival. Aproape toate il ironizau si il intrebau daca mai are si alte idei la fel de marete. Multi politisti spuneau ca au ascultat respectiva melodie chiar si in masina de politie si nu s-au simtit lezati deloc”, a scris Godina. 

Marian Godina crede ca decizia sindicatilor de a da in judecata o trupa de rap „face deja mai mult rau imaginii decat o face melodia in sine”. 

Politistul din Brasov a amintit ca unii dintre oameni au comentat pe Internet ca ar trebui luate masuri in acest caz. 

„Erau si cateva comentarii, putine, din fericire, in care unii politisti se simteau lezati de versurile melodiei si spuneau ca ar trebui luate masuri. Faptul ca cei care lasau astfel de comentarii erau in mare parte pensionari, m-a facut sa ma bucur. Ce masura mai buna ai putea lua, decat cea de a nu asculta melodia? Simplu: nu iti place, nu asculti”, a mentionat politistul. 

„Titlul fiind «Antimilitie», ma gandesc ca militienii ar trebui sa fie cei care sa se simta lezati. Si probabil ca asa si e. Va trebui sa ne intre in cap ca imaginea Politiei Romane nu ne-o fac altii, ci noi «insiva»”, a mai spus Godina. 

Adauga un comentariu