Local

Reacția oficială a Companiei de Transport Iași cu privire la accidentul grav produs de un șofer al instituției

Publicat: 17 iun. 2021
mai multe fotografii într-un colaj de la accidentul rutier din Dacia
Adolescenta este în stare bună, conform managerului unităţii spitaliceşti, Alina Belu

Comisia internă a Companiei de Transport Iași care verifică accidentul din zona Dacia s-a reunit de urgență și a vizualizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din mijlocul de transport. Din acestea se obervă că șoferul a preluat autobuzul cu număr de parc 1949 de la garaj la ora 13 și a plecat pe traseul 5. A efectuat o cursă, iar la rondul de la Țuțora – care este capăt de traseu, apare în imagini urcând în mijlocul de transport cu o sticlă de bere. Acest lucru se întâmpla în jurul orei 15.00 (ora suprinsă în imagine nefiind corelată cu timpul real). Accidentul s-a produs la ora 15.35, pe trecerea de pietoni de la Bicaz, sensul de mers spre Dacia, unde a fost acroșat un pieton. Imaginile au fost puse la dispoziția organelor de anchetă.

Totodată, reprezentanți ai Companiei de Transport Public Iași s-au deplasat la spital pentru a se interesa de starea victimei și a oferi orice ajutor este necesar.

Ne declarăm consternați și surprinși de gestul iresponsabil al șoferului care contravine tuturor normelor de muncă ce se aplică la nivelul întregului colectiv al CTP Iași. Manifestăm toleranță zero cu privire la consumul de alcool în timpul orelor de serviciu, find prevăzute sancțiuni drastice pentru astfel de abateri. Punem pe primul loc atât siguranța călătorilor cât și a celorlalți participanți la trafic și ne disociem de orice act care contravine acestor principii. Vom inăspri controalele și reevalua procedurile interne, astfel încât astfel de incidente să nu se repete.

Adauga un comentariu