Local

Reacţia oficială a lui Cătălin Moroșanu legat de cazul lui Sergiu, tăticul călăreț! Cătălin i-a căutat loc de muncă, iar Sergiu și-a închis telefonul – EXCLUSIV

Publicat: 12 apr. 2021
Reacţia oficială a lui Cătălin Moroșanu legat de cazul lui Sergiu, tăticul călăreț
Reacţia oficială a lui Cătălin Moroșanu legat de cazul lui Sergiu, tăticul călăreț

Echipa lui Cătălin Moroșanu a oferit o reacţie oficială în legătură cu articolul publicat EXCLUSIV de BZI.RO despre Sergiu, tăticul călăreț din Iași. Jurnaliştii au prezentat faptul că, la 1 an de la momentul în care Sergiu a obţinut casa achiziţionata prin donaţiile a mii de oameni, acesta şi-a vândut imobilul.

Echipa lui Cătălin Moroșanu, cea care îl reprezintă pe luptător a avut o reacţie oficială în legătura cu cele întâmplate. Aceştia spun că s-au trezit cu o avalanşă de mesaje în legătura cu situaţia lui Sergiu.

Cătălin Moroșanu nu ştie despre situaţia lui Sergiu, tăticul călăreț

În comunicat, echipa lui Cătălin Moroșanu arată faptul că, datorită experienţei de la Survivor România, luptătorul nu are acces la telefon sau la internet, deci nu ştie situaţia lui Sergiu, tăticul călăreţ.

„Am primit foarte multe mesaje pe pagină legate de situația lui Sergiu, călărețul pe care Cătălin l-a ajutat să își clădească un viitor. Așa cum știți, de aproape 4 luni, Cătălin este plecat la Survivor și nu are acces la telefon sau internet, astfel că nu știe despre situația apărută în tot acest timp. Noi, echipa lui, vom încerca să explicăm pe cât se poate situația.

În urmă cu fix un an, prin eforturile voastre și ale lui Cătălin, am reușit să îi mutăm în casă nouă pe Sergiu și familia lui. O casă mobilată complet, care avea acces la toate utilitățile, la care se adaugă haine primite de la oameni cu suflet din întreaga țară. Imediat după, casa a fost pusă pe numele lui Sergiu cu mențiunea că nu poate fi vândută în următorii cinci ani. De asemenea, în contul lui Sergiu au rămas 27.900 de lei, bani care să-l ajute să înceapă o viață nouă. În special să creeze un viitor pentru cei 3 copii mici”

Cătălin Moroșanu a făcut toate eforturile necesare pentru ca Sergiu să muncească! Cel din urmă i-a închis telefonul

In continuarea comunicatului, echipa lui Cătălin Moroșanu a anuntat faptul că, in pofida eforturilor depuse de luptător pentru a-i găsit lui Sergiu un loc de muncă, cel din urmă a cerut un răgaz pentru a putea să-și aranjeze casa. Totuși, după ce Cătălin Moroșanu i-a găsit mai multe locuri de muncă, Sergiu nu s-a prezentat la niciun interviu și și-a închis și telefonul:

„Deși era lockdown, Cătălin a făcut toate eforturile necesare pentru că familia Ciobotariu să beneficieze de condițiile unei vieți normale. Timp de aproape două luni s-a implicat total în acest caz pentru ca toate lucrurile să fie puse la punct. Ulterior, a căutat să îi ofere un loc de muncă decent lui Sergiu, deși era complicat deoarece acesta nu avea școală.

Pentru că a cerut un răgaz pentru a-și aranja noua casă, în toamnă au apărut primele probleme când Sergiu nu s-a mai prezentat la niciunul dintre angajatorii cu care Cătălin discutase pentru locul de muncă. Asta după ce confirmase, iar ulterior și-a închis telefonul. Au urmat tot felul de scuze și explicații, iar cazul s-a repetat. Ba chiar i-a transmis lui Cătălin că ar avea nevoie de o altă casă, mai aproape de ghetourile unde trăise până atunci. Evident, a fost refuzat.
Ulterior, Cătălin a avut o perioadă aglomerată din punct de vedere personal, iar pe 1 ianuarie a plecat în Republica Dominicană pentru Survivor, acolo unde se află și în acest moment. Nu a știut și nici nu știe despre situația din prezent, așa cum nu știm nici noi exact ceea ce s-a întâmplat cu adevărat, însă suntem la fel de șocați și dezamăgiți de faptul că Sergiu a ales să trateze așa o faptă bună. Suntem dezamăgiți deoarece pune în pericol viitorul a 3 copii. 3 suflete care puteau să beneficieze de o viață normală și educație pentru a nu trece prin aceleași greutăți ca părinții lor”

Este o greșeală că ne-am implicat cu toții?

În încheiere, comunicatul precizează faptul că nu consideră că a fost o greșeală faptul că toți s-au implicat pentru a oferi o șansă la o viață mai bună:

Dacă este o greșeală că ne-am implicat cu toții pentru a oferi o șansă la o viață mai bună? Cu siguranță, nu. Suntem cu sufletul împăcat în fața lui Dumnezeu că am vrut să facem un bine. Totodată, este o învățătură de minte. Nu ne vom opri din fapte bune, dar vom merge pe premiza „dă-i omului un pește și va avea de mâncare o zi. Învață-l să pescuiască și va avea de mâncare toată viața.” În momentul în care se întoarce Cătălin, vom începe campanii de conștientizare, educare și specializare pentru tineri proveniți din medii defavorizate pentru ca aceștia să se integreze în societate.
Vă mulțumim tuturor!

Sergiu, tăticul călăreț a pierdut casa în care stătea

BZI.RO a prezentat în EXCLUSIVITATE faptul că, la un an după ce mii de oameni au donat pentru a-și cumpăra o casă, Sergiu a vândut-o pe aceasta și s-a mutat înapoi în locația unde, BZI.RO și Cătălin Moroșanu l-au găsit.

Sergiu Ciobotariu, tăticul călăreț de la Iași, a dat cu piciorul la tot ajutorul primit și s-a întors în ghetou. În urmă cu aproape un an, Sergiu semna actele pentru o casă. Sute de oameni au donat pentru el bani, după ce reporterii „BZI” i-au prezentat povestea. Sergiu a mers călare pe cal la maternitate după ce a aflat că soția lui născuse. Imaginile cu el prin centrul Iașului au ajuns virale, iar viața lui s-a schimbat. Câteva luni, Sergiu a stat într-o casă nouă, în care avea absolut toate condițiile.

Comentarii
 • O pierdut tiganu casa la barbut, cu camatarii nu te joci, au bile, te scarpina pe hogeag de-ti face nasucu mare la loc. Stiu din proprie experienta. Camatarii au cocosi, nu cuc stramb si mic cum am eu…

 • @muie bzi. esti gelos si prost in acelasi timp. nimeni nu avea sa stie ce-l poate capu pe tiganu asta. ca la urma urmei are fizionomie de tigan, par, ten, s.a. omu a vrut sa-l ajute pentru ca l-a remarcat faptul ca s-a dus in plin lockdown anul trecut calare pe cal pana la maternitate traversand tot orasul Iasi. si cand a aflat povestea lui ca traieste inc ondtii impropre si insalubre la marginea orasului a vrut sa-i ofere un camin. Morosanu ce-a facut a facut pentru mama si copilul ala, nu neaparat pentru prostanul asta. a vrut sa le ofere o viata decenta. sunt multi prea multi donatori care si-au luat-o in bot cu donatiile. eu am ajuns la concluzia ca in Romania nu se mai merita sa faci nici o pomana fata de nimeni ca esti luat de prost. ti se bate p*** de tine. nu vezi daca fac curata pe scara si in jurul blocului esti luat de prost, ca cine te-a pus, cine te plateste, de parca nu e un act normal si civilizat de-a face asa ceva. eu cred ca romanul dupa ’89 a innebunit la cap grav. democratia din roman l-a transformat intr-un dobitoc si nu intr-un om si rational asa cum era inainte de ’89.

 • hehe bv lui k a fost jmeker si sia loat bolid de lux pe spatele fraerului.. 😉 numa romani fraeri si prosti o sa vedeti cu donati la tigani, invers no sa vedeti in veci vecilor amin, desi tigani au avere si valoare mult mai mare.. 😉 hai jet cocliti flamanzi deaici.. 😉 mergeti la lidl sa mirositi carne cu minciuni cand noi halim protap zilnic.. 😉

 • Vad aici în comentarii o gramda de prosti inculți si analfabeți si unii din ei știu detalii despre cum a pierdut casa Sergiu.
  Pentru cine nu știe, casa lui Sergiu a fost luata cu japca de sugaciul de Vasilica PYN, zis și Gangal, cautati pe google și imediat va dă rezultate cu ce se ocupa vasilica gangal. Prostitutie. Acești interlopi peste noapte deveniți is niste ciori obosite care au niste curve la produs samd .

  I-au luat casa băiatului, si asa era vai de capul lui și cu copii mici, fix de la ăștia de la oameni necăjiți au ajuns sa ia scarbele dracului. Interlop nu te numești cand iei de pe spatele unui necăjit. Interlopii originali au onoare . Baga mi as pula în familia ma tii de javra Vasilica Gangal sa ți iau neamu de tigani borati jn pula jigodie ordinara si nespalata

 • @Fane boss, o sa-i iasa jmekeria pe nas ca s-a urcat fara permis la volan si oleak mai e si ajunge la tuhaus pt tot ce a mai facut. Are vreo 3 dosare. Copchii o sa ajunga la stat in curand ca doar Protectia Copilului nu crezi ca doarme prin birou. Haliti protapul, da asa e. Carne de pe pla poate….

 • @ UnpolitistpeurmeleluiGangal
  aprilie 12, 2021 la 3:23 pm – las-o moale tataie, ca nu se baga nici un interlop peste un caz atat de mediatizat… Ai tu probleme cu el, foarte bine. Dar nu aburi lumea cu d-astea…

 • Bine ca multimea impreuna cu echipa lui Morosanu, si-a aplecat capul, prin a cade intr-o „capcana” de tip emotional, prin a cersi individul de etnie roma, care culmea invocand faptul si totodata impresionand prin gestul sau: calare pe cal in a transporta propriu copil. Desi, n-am nimic impotriva pentru gest, dar nu si masca perversa prin care-si afisa si astfel s-a ajuns unde este acum. Acest cap seamana foarte bine cu un caz, cand dl Becali Gigi a ajutat o familie de romi, tot cu cei doi copii, iar mai apoi dupa nici doua luni jumatate a inceput sa vanda tot din casa, inclusiv geamurile termopan si usa de la intrare ori electrocasnice. Totodata, e trist ca adevarati oameni, care cu adevarat merita in a fii ajutati, nu sunt bagati in seama, dar astfel de paraziti de doi bani, cu „zero” realizari pe plan profesional sunt ajutati. Este rusinos!… Astfel, iata ce se intampla cu sute si mii de donati date de oameni cu suflet. Evident ca un tanar orfan, cu numeroase expozitii pe plan international, unde jurnalisti si cei care administreaza pagina: „Esti din Iasi, daca” au initiat o pagina dedicata lui, dar nimeni din acest oras Iasi, dar si din provincie, exceptand cele patru sau cinci persoane simple, familisti convinsi au putut ajuta din putinul lor. Pacat, tineri artisti, sportivi de performanta nu sunt ajutati, dar specimene ca din imagine, indata. Pe viitor, sa fiti mai selectivi in a-va implica pentru astfel de cazuri si totodata pacat de banii oamenilor care din putinul lor a facut posibil impreuna cu echipa, prin a oferi o viata noua la acest indivd din imagine.

 • Suntem extrem de critici si invidiosi pe cei care muncesc , nu-i ajutam pe cei bolnavii care muncesc, dar, suntem milostivi cu lenesii, betivii si prefacutii , etc.
  Asa suntem si ne meritam soarta !
  Multa , multa publicitate pentru nimic , a facut posibil ca un om de nimic sa aiba banii pe care altii nu-i strang intr-o viata de munca.
  Pretuiti-i pe cei care muncesc si fiti mai putin milostivi cu lenesii ca sunt prea multi, mult prea multi….

 • Explicația în cazul de față e simplă oamenii nu trebuie sa mai pună botul la vrajeală aiurea fel de fel de vedete inventate ,influenceri,formatori de opinie ,blogeri, rețele de socializare, mass-media etc niște neica nimeni care imbirliga și manipulează prostimea de 30 de ani

 • Chiar în momentul în care Cătălin Moroșanu sa implicat în această acțiune caritabilă l-am atenționat personal prin mesaj scris despre familia care urma să o ajute dar nu am fost băgat în seamă ,Ba mai mult decât atît am fost aspru criticat ,cunosc ff,bine aceasta familie de violenți ,puturoși ,fara școală ,niste mizerabili care consuma băuturi alcoolice și la copii le da sa mănânce din gunoaie.Cunosc și motivul care a vindut casa ,nu este adevărat că ia fost luată cu japca ,A fost o înțelegere între ei că Vasilica Pin să-i cumpere o alta casă în ghetouri fapt care sa și întâmplat ,acesta din urmă ia cumpărat o casă în ghetou unde Sergiu a ținut neapărat să se mute ,Consider că era foarte bine dacă cei de la BZI și Cătălin Moroșanu culegea niste informații de la vecinii din zona chiar daca și ei stau în ghetouri ,dar mai Sint și familii care meritau luate în considerație iar dacă au cules informații le-au luat de pe lîngă casă unde locuia și majoritatea ie erau neamuri.Pacat de oamenii cu inima mare care au donat .

Adauga un comentariu