National

Reactia Parchetului dupa moartea lui Razvan Ciobanu: ”Violenta, s-a produs prin anemie acuta, urmare a unui politraumatism cu ruptura de aorta cu hemoragie interna”

Publicat: 01 mai 2019

Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta reactioneaza in controversele aparute dupa moartea lui Razvan Ciobanu intr-un accident rutier petrecut luni in judetul Constanta.

Cum a fost imbracat Razvan Ciobanu pentru inmormantare

"Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, organele de cercetare penala ale politiei judiciare din cadrul Serviciului Rutier al Politiei Municipiului Constanta efectueaza cercetari privind imprejurarile in care a decedat numitul Ciobanu Razvan in noaptea de 28-29 aprilie 2019. Ancheta vizeaza circumstantele producerii accidentului auto in care a fost implicata victima. Din investigatii a rezultat ca autovehiculul condus de numitul Ciobanu Razvan a parasit partea carosabila in zona localitatii Sacele din jud. Constanta, a rulat aproximativ 850 m si apoi s-a rasturnat din cauza denivelarilor. Conducatorul auto era singur in autovehicul si nu purta centura de siguranta, aspecte constatate cu ocazia cercetarii la fata locului de catre experti. In cauza urmeaza a fi dispusa efectuarea unei expertize tehnice auto, care va stabili cu exactitate dinamica producerii accidentului.

In ceea ce priveste pozitia in care a fost gasita victima, precizam ca aceasta a fost proiectata in afara autovehiculului si gasita in proximitatea acestuia, orientata cu fata in jos. Specialistii SMURD sositi la fata locului in urma apelului 112 au fost cei care au procedat la modificarea pozitiei victimei, in vederea aplicarii procedurilor specifice. Ulterior finalizarii activitatii de cercetare a locului faptei si plecarii organelor de politie, in zona respectiva au fost lasate componente auto irelevante pentru ancheta, imprastiate pe o suprafata mare de teren, fiind posibil ca acestea sa fie gasite de trecatori.

De asemenea, organele de urmarire penala au dispus prin ordonanta efectuarea necropsiei asupra cadavrului victimei, iar din concluziile preliminare (provizorii) ale medicului legist au rezultat urmatoarele: moartea numitului Ciobanu Razvan a fost violenta si s-a produs prin anemie acuta, urmare a unui politraumatism cu ruptura de aorta cu hemoragie interna, ce a mai asociat ruptura pulmonara, hepatica si de coloana toracala. Totodata, s-a stabilit ca leziunile traumatice constatate la necropsie s-au putut produce in circumstantele unui accident rutier prin lovire cu si de corpuri dure si prin comprimare intre corpuri dure si au legatura de cauzalitate directa cu mecanismul de producere a mortii. Cu ocazia necropsiei au fost recoltate probe biologice iar analiza toxicologica urmeaza a fi efectuata la nivelul Institutului National de Medicina Legala Mina Minovici Bucuresti. In prezent, ancheta este in desfasurare, fiind administrate probe si efectuate acte de urmarire penala, in vederea aflarii adevarului si stabilirii in mod corect si complet a circumstantelor producerii accidentului auto ce a avut ca urmare decesul numitului Ciobanu Razvan", se arata in comunicatul Parchetului.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit