National

Reactia PNL, dupa ce Cazanciuc a sesizat CSM, invocand presiuni ale liberalior asupra magistratilor

Publicat: 12 aug. 2015
1
Dupa ce ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a sesizat CSM pentru a verifica daca declaratiile unui lider PNL care a cerut demisia lui Tiberiu Nitu afecteaza independenta Justitiei, vesnicul premier in asteptare Catalin Predoiu a precizat ca PNL nu a afectat niciodata independenta Justitiei, iar Cazanciuc greseste, intrucat trebuie sa demonstreze echidistanta in functia de ministru, chiar daca este inrolat politic. Pe de alta parte, liberalul a mai spus ca ministrul a reclamat la CSM o declaratie politica a unui politician, dar nu a sesizat Inspectia Judiciara atunci cand Victor Ponta a atacat procurorii.
Vesnicul premier in asteptare, Catalin Predoiu, a declarat ca Robert Cazanciuc demonstreaza o dubla masura in activitatea sa, interpretand eronat o declaratie politica a unui politician PNL care i-a cerut demisia lui Tiberiu Nitu.

Citeste si  „Premierul meu” cerut de Klaus Iohannis, cercetat intr-un dosar disjuns din Gala Bute. 

„PNL nu a atacat si nu va ataca niciodata independenta Justitiei, domnul Cazanciuc interpreteaza eronat o declaratie politica a unuia dintre membri PNL, respectiv cererea acestuia de a se sesiza CSM. Un ministru al Justitiei trebuie sa probeze echidistanta chiar daca este inrolat politic, a gresit de aceasta data pentru ca a demonstrat o dubla masura. Astazi, la o declaratie politica a unui politician dansul reclama independenta Justitiei. Cazanciuc trebuia sa sesizeze Inspectia Judiciara cand Ponta a facut declaratii la adresa procurorilor. Cazanciuc trebuia sa constate ca este vorba de o declaratie politica acum”, a declarat acesta.
Predoiu a tinut sa sublinieze ca sesizarea lui Cazanciuc se bazeaza pe o opinie politica, o singura declaratie a unui membru PNL, Mihai Seplecan, presedintele ales al CJ CLUJ:

Citeste si  Iohannis, nervos ca nu-i mai creste salariul: „Nu pot sa accept ca un Guvern adopta o 

„Eu am subliniat ca este vorba de o opinie politica la nivelul PNL, noi la nivelul conducerii nu am analizat, nu am luat in discutie o astfel de discutie, dar membrii PNL au opinii separate. Cazanciuc insusi a politizat aceasta declaratie”, a mai explicat Predoiu.
Reamintim ca marti, presedintele Consiliului Judetean Cluj, liberalul Mihai Seplecan, i-a solicitat demisia procurorului general Tiberiu Nitu si a acuzat faptul ca deciziile instantelor nu sunt respectate de procurori.

Citeste si  Ministrul Justitiei sesizeaza CSM privind acuzatiile PNL la adresa procurorului general 

Intr-un comunicat transmis presei, Seplecan acuza autoritatile nu doar ca nu au organizat alegerile partiale la termen, ci si ca le-au blocat „intentionat”. De asemenea, liberalul ii acuza pe procurorii de la Parchetul General ca au solutionat cu „neinceperea urmaririi penale” o plangere depusa de el impotriva premierului Victor Ponta.
Comentarii
  • Gânsacul sasait(ca orice gansac)-Predoiu nu stie ce sa mai faca pentru a se baga in seama.Ca sa-l incante pe Iohannis este in stare de orice…daca i se cere.Chiar sa se compromita,daca mai este loc de asa ceva…Probabil ca ordinul este: „faceti orice,criticati tot ce face guvernul,bine sau mai putin bine,mintiti,ma rog,stiti voi ce trebuie…!”Dar cine sta sa asculte un gansac vorbitor?!Ei,nu se stie,se vor gasi cativa naivi…

Adauga un comentariu