Local

Reactia primarului Iasului privind constructia soselei de centura a municipiului

Publicat: 20 sept. 2019
Editia PDF
15 Oct. 2019

Conducerea Primariei Municipiului Iasi reafirma sprijinul ferm pentru realizarea soselei de centura – varianta Sud si condamna tentativele unor reprezentanti ai Directiei Regionala de Drumuri si Poduri Iasi si ai Consiliului Judetean Iasi de a insela opinia publica cu privire la responsabilitatea si cauzele pentru care acest proiect important treneaza.

Dupa cum am mai aratat public, asa cum este stipulat si in legislatia in vigoare, unicul responsabil pentru realizarea acestui obiectiv Guvernul Romaniei, prin Ministerul Transporturilor, respectiv Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A. si Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi. Inca din anul 2009, Primaria Municipiului Iasi s-a angajat, prin emiterea unei Hotarari de Consiliu Local (nr. 267/2009) si alte adrese, ca va sustine in mod concret realizarea acestei investitii. Actele mai sus amintite sunt si astazi valabile si au fost transmise inca de atunci ministerului de resort. De altfel, chiar joi, 19 septembrie, Primaria Municipiului Iasi a trimis o noua adresa (nr. 101348 / 19.09.2019 – anexat) catre CNAIR si DRDP, prin care isi reafirma disponibilitatea de a colabora pentru realizarea acestui obiectiv, in limitele atributiilor legale si in functie de cerintele proiectului tehnic.

In aceste conditii, amanarea de catre institutiile abilitate, prin tot felul de tertipuri birocratice si adrese inutile, a acestui proiect atat de important pentru Municipiul Iasi, ca si faptul ca in ultimii trei ani nu s-a facut nimic in acest sens sunt dovezi elocvente ale lipsei de stiinta si vointa a celor responsabili, pentru care, cu siguranta, vor trebui sa raspunda in fata iesenilor.

''Stimati Domni,
Prin prezenta confirmam, clar, ca Primaria Municipiului lasi isi va respecta angajamentele in ceea ce priveste mutarea / protejarea retelelor de utilitati si refacerea trotuarelor, acolo unde ele exist in prezent si acolo unde, pe masura evolutiei fazei de proiectare, contractantul va identifica unde se poate face extinderea de la 4 benzi la 6 benzi pe bulevardul Poitiers.
Totodata, vom colabora cu viitorul proiectant in vederea identificarii tuturor retelelor subterane si in functie de starea acestora se va lua o decizie privind protejarea / mutarea sau 0 alta decizie tehnica necesara. Mentionam ca pe aceste strazi exista si retele aflate in proprietatea Consiliului Judetean lasi, indeosebi pe tronsonul cuprins intre soseaua Bucium si DN 28, urmand ca si aici sa notificati proprietarul asupra unei viitoare solutii tehnice. intelegem ca sunteti foarte determinati s4 atacati acest obiectiv, motiv pentru care, Domnule Director General Sorin SCARLAT, va incredintez de intreaga disponibilitate a institutiei pe care o conduc in a va sprijini in demararea si finalizarea acestui obiectiv. De asemenea, va rog sa ne sprijiniti cu preluarea tronsoanelor de drumuri nationale care strabat intravilanul Municipiului lasi, stiut fiind faptul ca exista o grava obtuzitate din partea conducerii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri lasi in sprijinirea unei bune colaborari intre institutiile din Municipiul lasi. Totodata, in urma discutiilor repetate pe care le-am purtat cu angajati ai Directiei Regionale de Drumuri si Poduri lasi, atat in timpul programelor de audienta, cat si in alte ocazii publice sau private, am constatat existenta unei situatii conflictuale intre angajati si conducerea acestei institutii. In speranta ca am clarificat toate aspectele mentionate in adresele dumneavoastra, va asigur de intreaga mea colaborare pentru implementarea cat mai rapida a acestui obiectiv.
Cu deosebita consideratie, MIHAI-CHIRICA, Primarul Municipiului lasi
''loading...

Comentarii
  • Sosea de centura pe bulevardul Poitiers , zona cu zeci de blocuri , cladiri de birouri , magazine comerciale si mii de locuitori si angajati ?
    Adica prin oras ? Pai…ce fel de sosea de centura , prin oras ?
    Mai…voi nu sunteti normali , la cap !
    Alo , domnu’ Chirica , domnu’ Popa si ceilalti mahari cu functii de conducere in Primarie si C.J. , mai ganditi-va !

  • Nicu, ce nu ai inteles? Se lingusesc amandoi pe langa furnizorii de voturi si bani si se aloca niste servicii pentru anumite proiecte si studii la clientela. Pe ei nu ii intereseaza disconfortul oamenilor, faptul ca nu exista infrastructura,etc, ci numai punguta. Este plina Primaria de proiecte, toate acum se deschid pe hartie, se impart bani, se lafaie prin declaratii de presa, etc, dar de fapt in Iasi nu se intampla nimic bun.

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit