International

Reactia Rusiei la raidurile din Siria: O incalcare a suveranitatii

Publicat: 23 sept. 2014
1

Moscova a condamnat ferm atacurile conduse de Statele Unite, in Siria, contra pozitiei jihadistilor, declarand ca este o incalcare a suveranitatii teritoriului sirian.

“Incercarile de a atinge propriile obiective geopolitice, prin incalcarea suveranitatii unor state din regiune, nu vor reusi decat sa sporeasca tensiunile si sa destabilizeze regiunea”, a explicat Ministerul rus de Externe, citat de agentia RIA Novosti, anunta RFI.

Citeste si Pentagon a confirmat: Avionul de vanatoare invizibil F-22, folosit in bombardamentele din

“Orice asemenea actiune trebuie pusa in aplicare, respectand legea internationala”, a avertizat, printr-un comunicat, ministerul rus. Totusi, rusii au confirmat, implicit, ca o informare prealabila a existat: “Iar asta (atacurile, n.r.) implica nu doar o notificare formala unilaterala, ci existenta unui consens explicit, din partea guvernului sirian sau o decizie, in acest sens, a Consiliului de Securitate al ONU”.

Citeste si Vrei sa te mariti? Statul Islamic cauta neveste pentru luptatori: „Vino sa te mariti imediat, sa

Washingtonul, care a condus asemenea raiduri aeriene si in Irak (convenite cu Bagdadul), explicase ca nu-si va coordona planurile cu Damascul, pe care-l acuza de folosire armelor chimice contra rebelilor.

Citeste si NATO afirma ca nu a fost implicata in loviturile aeriene din Siria

Moscova, principalul aliat al regimului sirian, a avertizat de mai multe ori ca statele care initiaza scenarii militare unilaterale poarta intreaga responsabilitate, pe plan legal international, in privinta consecintelor, iar ieri, potrivit presei iraniene, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si-a sunat omologul american, pe John Kerry, pentru a-i cere sa respecte suveranitatea Siriei.

Adauga un comentariu