National

Reactia UDMR dupa ce Csibi Barna a rupt tricolorul romanesc

Publicat: 09 iul. 2015
1
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, condamna gestul lui Csibi Barna, care, in urma cu doua zile, in Ungaria, a rupt in bucati tricolorul romanesc, liderul UDMR afirmand ca demersul acestuia „alimenteaza tensiuni si conflicte”.
„Este condamnabil. Orice simbol – indiferent ca este vorba despre drapelul Romaniei, despre drapelul Ungariei sau orice alt drapel – daca este distrus, daca este batjocorit, este in domeniul penibilului si este de condamnat. Indiferent cine face, unde face si cu ce scop face. Fiindca alimenteaza si exacerbarea simbolurilor, tensiuni si conflicte intre popoare, intre natiuni, intre grupuri etnice”, a spus Kelemen Hunor, raspunzand uneia dintre intrebarile jurnalistilor aflati in tabara „Tineretul si Uniunea Europeana” din statiunea Izvoru Muresului.

Citeste si  Nu-l opreste nimeni? Csibi Barna isi bate joc de TRICOLOR – VIDEO

Liderul UDMR a adaugat ca aceasta este parerea sa pe care a exprimat-o de mai multe ori, indiferent daca este vorba despre Csibi Barna, daca este vorba despre Romania sau despre un alt stat.
Potrivit unui videoclip aparut pe Internet in urma cu doua zile, filmat cu prilejul unei manifestari care ar fi avut loc, cel mai probabil, in Ungaria, Csibi Barna a rupt in bucati tricolorul romanesc, aruncandu-l si spunand ca doreste Romaniei „sa ajunga cum a ajuns si steagul” din mainile sale, respectiv „sa se rupa in bucati”.

Citeste si Scrisoare din Diaspora pentru Klaus Iohannis dupa ce Csibi Barna a batjocorit tricolorul 

In mesajul sau, Csibi Barna a afirmat ca „secuimea are dreptul la steagul propriu” si i-a indemnat pe secui sa „iasa in strada” si sa isi exprime dorinta in acest sens, „dar intr-un mod linistit”.
Csibi Barna a devenit cunoscut in 2011, dupa ce a spanzurat, in centrul resedintei judetului Harghita, o papusa cu chipul lui Avram Iancu.

Citeste si  Tricolorul romanesc, acoperit cu steagul Ungariei in Tinutul Secuiesc 

Totodata, acesta a afisat in fata unui supermarket, impreuna cu alti doi tineri, o pancarta pe care era scris, in limba maghiara, „Rusine sa-ti fie, iar ai cumparat de la evrei!”, dupa care s-au fotografiat langa ea, actiune in urma careia pe numele lui Csibi Barna au fost intocmite mai multe dosare, pentru instigare la discriminare si constituirea unei organizatii cu caracter fascist, rasist sau xenofob.
Pana la spanzurarea papusii cu chipul lui Avram Iancu, Csibi Barna a fost angajat al Directiei Generale a Finantelor Publice Harghita. 
Comentarii
  • asta nu poate fi extradat si jupuit de piele?cat o suferit bunicii mei si altii pentru acest drapel…***-l in cur prin gura lui mama lui…

Adauga un comentariu