National

Reactie din UDMR, privind atentatul dejucat la Targu Secuiesc

Publicat: 01 dec. 2015
1

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Fuleki Zoltan (UDMR), a dezaprobat intentia unor indivizi de a organiza un atentat cu bomba la Targu Secuiesc, la parada de Ziua Nationala a Romaniei, si, de asemenea, a criticat inlaturarea tricolorului de la monumentul Ostasului Roman din Sfantu Gheorghe.

”Sper din suflet ca aceasta stire nu este adevarata, ca altfel ar fi un cosmar. Dezaprob in totalitate toate actiunile si sunt mahnit si suparat si din cauza drapelului care disparut din Sf. Gheorghe. Nu gasesc cuvintele potrivite. Sper ca cei majoritari cumpatati (…), care sunt putini, vor reusi si vor aduce intelegerea si respectul reciproc intre noi”, a declarat, marti, Fuleki Zoltan.

Citeste si RUSINE! Tricolorul, furat de maghiari de la Mormantul Eroului Necunoscut

Acesta si-a exprimat speranta ca ”astfel de indivizi nu sunt la Miercurea Ciuc” si a sustinut ca structurile trebuie sa-si faca datoria, ”iar cei implicati sa fie pedepsiti, pe masura faptelor, care sunt inacceptabile”. Fuleki Zoltan a tinut sa ureze ”La multi ani” de Ziua Nationala a Romaniei, ”contrar celor intamplate”.

Citeste si El este extremistul ungur care a incercat sa detoneze o bomba la Targu Secuiesc – FOTO

Procurorii DIICOT au retinut, marti, pentru 24 de ore, un ‘membru marcant al extensiei in Romania’ a structurii nationalist-extremiste ‘Miscarea de Tineret 64 de Comitate’ – HVIM din Ungaria pentru ca intentiona sa detoneze in public un dispozitiv exploziv improvizat, pe raza localitatii Targu Secuiesc din judetul Covasna, pe parcursul desfasurarii manifestatiei prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 Decembrie.

Citeste si Atentat la Targu Secuiesc, de Ziua Nationala. Extremist ungur, arestat-

Potrivit unor surse judiciare, persoana retinuta se numeste Beke Istvan Attila, cetatean roman de etnie maghiara.

Adauga un comentariu