National

Reacție dură a lui Eugen Tomac la adresa liderului USR București: „Uită că nu au vrut să-l susțină pe Nicușor Dan“

Publicat: 04 aug. 2020
ALT=
Eugen Tomac, liderul PMP

Liderul PMP, Eugen Tomac, are o reacție dură la adresa liderului USR București, Claudiu Năsui. Eugen Tomac spune că în urmă cu câteva luni, Claudiu Năsui era total împotriva susținerii lui Nicușor Dan de către USR.

”Partidul «Altfel decât ieri»

În urmă cu câteva luni, la o întâlnire solicitată de el, Claudiu Năsui susținea că o eventuală susținere din partea USR pentru Nicușor Dan ar reprezenta o adevărată problemă, întrucât partidul își dorea să-l susțină mai mult pe Vlad Voiculescu pentru această poziție.

Acum Năsui, în mod absolut cinic, intervine public în sens contrar, invocând că ei nu și-au dorit ca PMP să fie implicat într-un proiect comun deoarece unii colegi din partidul nostru nu au votat întotdeauna împotriva la București“, susține Eugen Tomac.

Reacție dură a lui Eugen Tomac la adresa liderului USR București: „Unii consilieri locali USR chiar au plecat la PSD“

Liderul PMP susține că partidul său a fost scos de la masa negocierilor deoarece ar fi „colaborat cu PSD“. Tomac le reamintește celor de la USR că au votat ”cu ochii larg închiși” propuneri ale PSD în Parlament.

„Două lucruri uită să spună, însă, distinsul domn Năsui.

1. Unii consilieri locali USR chiar au plecat la PSD – da, la PSD București, “ciuma roșie” – ceea ce la noi nu s-a întâmplat.

2. De ce domnul Năsui și colegii săi parlamentari au votat pentru candidații propuși de PSD în fruntea Curții Conturi și a CNCD? Oare acesta este un compromis acceptabil?“, scrie Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

„Au votat cu ochii «larg închiși» toți oamenii propuși de Ciolacu și de Ponta“

Liderul PMP le reamintește celor de la USR că au votat cu „ochii larg închiși“ toți oamenii propuși de Ciolacu și de Ponta.

„Amintesc că PMP a fost SINGURUL partid care a votat împotriva tuturor candidaților PSD, votați în urmă cu o lună în Parlamentul României, în timp ce USR și celelalte partide au votat cu ochii “larg închiși” toți oamenii propuși de Ciolacu și de Ponta”, mai susține Eugen Tomac.

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a explicat de ce a decis să candideze la Primăria Capitalei. Fostul președinte, desemnat candidat din partea PMP, a declarat că „vrea să dea o lecție USR-ului”.

„Vreau să dau o lecție USR-ului“

Traian Băsescu a precizat că „cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de cele 10 procente pe care PMP le obține în București”.

„Noi am așteptat să intrăm în alianță cu PNL și USR. Am aflat că nu se poate. Nu știm de ce n-a fost PMP inclus în această alianță a dreptei. Având în vedere că PMP este un partid care obține constant între 8% și 10% la București, de când s-a înființat, e foarte probabil cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de aceste 10 procente în competiția cu Firea. Este o analiză a noastră, nu găsim explicație de ce nu vrei 10 procente“ a spus Traian Băsescu.

Fostul președinte, care nu a spus încă dacă va candida sigur, a menționat că va face tot ce îi stă în putere să câștige.

„Eu nu prea știu să pierd, n-am învățat treaba asta în politică și dacă intru în competiție o să fac tot ce se poate să câștig. Pe de altă parte, obiectivul meu major este să dau o mână de ajutor PMP-ului, dar poate că vreau să dau și o lecție USR-ului“, a menționat Traian Băsescu.

Adauga un comentariu