Actualitate

Reacție dură a lui Marius Budăi la decizia privind alocațiile copiilor: „Să plece acasă!“

Publicat: 30 iul. 2020
ALT=
Reacție dură a lui Marius Budăi la decizia privind alocațiile copiilor: „Să plece acasă!“

Fostul minsitru al Muncii Marius Budăi a avut o reațcie dură la decizia privind alocațiile copiilor. Marius Budăi a anunțat că social democrații vor abroga Oordonanța de Urgență de dublare etapizată a alocaţiilor, anunţată de Violeta Alexandru în şedinţa de Guvern.

„Calendarul doamnei Alexandru şi al Guvernului Orban începe aşa: se taie alocaţiile cu 80 la sută. Ăsta e comentariul pe scurt! În rest, Guvernul trebuie să pună în aplicare legile elaborate de Parlament şi pe care preşedintele le promulgă şi apoi ajung în Monitorul Oficial. Dacă nu sunt în stare, să plece acasă“, a spus Marius Budăi.

Reacție dură a lui Marius Budăi la decizia privind alocațiile copiilor: PSD va abroga Ordonanța de Urgență

Fostul ministrul al Muncii a precizat că, în cazul în care, liberlaii vor pune în practică anunțul făcut de Violeta Alexandru, privind dublarea alocației de-abia în 2022, PSD va abroga Ordonanța de Urgență.

„Dacă va fi aprobată de Guvern această OUG, va veni în Parlament şi PSD va face ce trebuie, o va abroga. Am văzut raportul Curţii de Conturi, Guvernul nu s-a opus la acele achiziţii dubioase, dar la creşterea veniturilor românilor se opune”, a precizat Marius Budăi.

Violeta Alexandru vrea dublarea etapizată a alocațiilor copiilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat, miercuri, în ședința de Guvern, proiectul unei ordonanțe de urgență care prevede dublarea etapizată a alocațiilor pentru copii. Prima majorare ar urma să aibă loc la 1 septembrie.

„Suntem în lucru cu un proiect de OUG care să fie adoptat în această săptămână, astfel încât să ne încadrăm în termenul de care am vorbit de la începutul anului – 1 august – pentru alocaţii mărite“, a spus Violeta Alexandru.

Potrivit legii adoptate de Parlament, acestea trebuie majorate în cuantum de 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de 600 de lei pentru cei între 0 și 2 și pentru copiii cu dizabilități de la 0 la 18 ani.

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta și cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creștere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creșteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie și 1 iulie, cu câte 20%, și la fel în 2022”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Prima creștere a alocației, de-abia în septembrie

Potrivit calculelor făcute de Violeta Alexandru, prima mărire a alocațiilor va avea loc de-abia în luna septembrie și va corespunde lunii august. Astfel, în baza unei Ordonanțe de Urgență pe care vor să o dea liberalii, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi în septembrie 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei.

Alte creşteri sunt prevăzute la 1 ianuarie 2021, banii urmând a fi primiţi în februarie, dar şi la 1 iulie 2021 şi la fel în 2022.

Violeta Alexandru a precizat că la realizarea proiectului s-a consultat cu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor și ai Ministerului Justiției, iar prim minsitrul Ludovic Orban a delcarat că dublarea etapizată ar fi sustenabilă.

„Practic, alocația dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele și putem avea resursele în ritmul de creștere a alocațiilor”, a spus și premierul Ludovic Orban.

Comentarii
  • Bai neam de manivela,guvernul Romaniei nu este rabla de camion cu care ai lucrat tu in balastiera,este o institutie publica Intoarce-te inapoi la covrig,acolo te pricepi cel mai bine.

Adauga un comentariu