Actualitate

Reacție dură a medicului Monica Pop: „De ce e interzisă autopsia la pacienții COVID?“

Publicat: 06 nov. 2020
Dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București, face declarații de presă
Dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București

Medicul Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie din București, a reacționat dur în legutăr cu interzicerea autopsieie în cazul persoanelor decedate din cauza noului coronavirus. Monica Pop a scris pe pagina sa de Facebook că în medicina din România nu se mai ține cont de nicio boală și susține că autopsiile la pacienții cu coronavirus sunt interzise în mod aberant, întrucât doar acestea pot stabili adevăratul tratament pentru coronavirus.

„A ajuns un virus să conducă și să răstoarne planeta!!! Și toată viața ei!! Oricine află despre un cunoscut că este bolnav sau, mai rău, că s-a stins, indiferent în urma cărei patologii, întreabă imediat :«De covid»?!

Așadar, au dispărut ca prin farmec toate celelalte afecțiuni severe, care pot duce la așa ceva! Dar, care decimează în continuare, fapt de care nu prea se ține seamă! Nu mai sunt boli pulmonare, cardiovasculare, nici digestive, cancere, accidente, traumatisme, agresiuni, diabet și ciroze decompensate, suicid, toxiinfecții etc! NIMIC! Doar covid!“, a scris Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

Monica Pop: „Cine și ce câștigă din panica indusă cu bună știință?“

Directorul Spitalului de Oftalmologie din București ridică mai multe semne de întrebare în legătură cu interdicția efectuării autopsiei în cazul persoanelor despre care se spune că au decedat din cauza coronavirusului.

„Întrebări :- de ce sunt puse în față exclusiv aspectele negative ( bolnavii din ATI, cazurile grave, morții) și nu se discută nimic despre cei 85% vindecați. Cine și ce câștigă din panica indusă cu bună știință?

– de ce este neindicată necropsia, știut fiind că justificările cu protecția față de medicii legiști e o poveste! Ei se pot proteja așa cum o fac și medicii infectioniști, ATI, pneumoligi, etc. Se știe că doar prin efectuarea necropsiei se pot constata leziunile provocate de o afecțiune și astfel se pot combate. Și salva vieți!

Răspunsuri ?!“, a mai scris Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

Monica Pop consideră că informațiile alarmante iau locul celor pozitive, autoritățile evitând să vorbească despre bolnavii de COVID-19 care s-au vindecat. Totodată, medicul afirmă că mulți dintre pacienți s-au vindecat în urma unor tratamente ușoare sau chiar fără a lua medicamente.

„Se prezintă doar aspectele negative“

Medicul oftalmolog consideră că se prezintă doar aspectele negative, fiind omise informațiile care anunță câte persoane s-au vindecat de COVID-19. Specialistul critică aceste reacții ale autorităților, făcând totodată o paralelă între decesele obișnuite din România și faptul că pandemia a adus în plus un număr redus de pacienți decedați în urma bolii.

„Eu am o întrebare. De ce a a ajuns un virus să conducă lumea? Din ce motiv această pandemie, dacă există așa cum e descrisă, scoate numai aspectele negative. De ce? Ce motiv au cei care conduc să pună în față numai ce este negativ?

Decesele în România sunt în general, neavând nicio legătură cu această epidemie, cam 650-700 de decese în 24 de ore. Asta este rata de mortalitate în România, în general. Au murit 100 de COVID. Doamne Ferește! Bine era să nu moară niciunul, dar e o rată care nu e foarte mare la scara deceselor care există într-o țară ca a noastră. Mai este o problemă.

Toată lumea vorbește numai despre nenorociri și despre previziuni sumbre și nu spune nimeni că 85% din bolnavii aceștia s-au vindecat, unii dintre ei fără niciun fel de tratament, sau cu tratamente ușoare”, a spus Monica Pop.

Comentarii
Adauga un comentariu