Sisteme de operare

ReactOS – alternativa identica cu Windows XP dar Open Source

Publicat: 11 mai 2011
5

ReactOS este un sistem de operare gratuit, open source avansat, ce ofera o implementare de la zero a unui sistem compatibil cu Windows XP. ReactOS doreste sa aiba compatibilitate completa la nivel binar cu aplicatiile si driverele scrise pentru sistemele de operare NT si XP, folosind o arhitectura similara si oferind o interfata publica, echivalenta.

ReactOS este cel mai functional model disponibil al unui sistem de operare asemanator cu Windows. În consecinta, dezvoltatorii au ocazia de a învata o multime de lucruri studiind codul sursa ReactOS si chiar participând în dezvoltarea sa.

ReactOS încorporeaza si continua sa încorporeze facilitati din versiunile noi, uneori chiar definind cele mai noi tehnologii în domeniul sistemelor de operare.

Pe scurt, ReactOS doreste sa ruleze aplicatiile existente pe hardware-ul existent. Un sistem de operare gratuit pentru toata lumea!
ReactOS 0.3.13 este înca în stadiu alpha, ceea ce înseamna ca nu este complet functional si nu este recomandat pentru folosirea zilnica.
Adauga un comentariu