Eveniment-Social

Realizare importanta pentru Colegiul Ibraileanu din Iasi

Publicat: 29 sept. 2014
In cadrul Programului „Erasmus+„, doua proiecte realizate de Colegiul Garabet Ibraileanu din Iasi au fost selectate pentru a fi implementate. Este vorba despre doua proiecte de parteneriat strategic in domeniul scolar, elaborate de profesorii din cadrul institutiei de invatament preuniversitar, care vor fi elaborate impreuna cu parteneri din tarile Uniunii Europene. 
„Water and its magic power” este primul proiect selectat, acesta urmand sa fie derulat timp de 24 de luni si coordonat de profesorul Constantin Hriscu. Proiectul se va desfasura in perioada 1 septembrie 2014 – 31 auguat 2016, avand ca parteneri alte cinci scoli, din Pyrgos-Grecia, Brno-Cehia, Zaragoza – Spania, Sofia – Bulgaria si Bretigny Sur Orge – Franta. Scopul proiectului este promovarea si sprijinirea invatarii non-formale si informale, promovarea incluziunii sociale a tinerilor si cresterea bunastarii acestora. In activitatile proiectului vor fi implicati peste 200 de elevi si profesori de la Colegiul National „Garabet Ibraileanu” Iasi, iar 50 dintre acestia vor vizita scolile partenere. Bugetul aprobat pentru implementarea activitatilor este de 206.000 euro.
„For Life Forum Theatre – a Learning Instrument for Education” este al doilea proiect selectat, acesta fiind derulat timp de 24 de luni si coordonat de profesorii Oana Vulpe, Aura Tabara si Magda Negrea, in parteneriat cu cadre didactice si elevi de la licee din Turcia, Bulgaria, Italia, Polonia si Slovenia. Proiectul porneste de la necesitatea elevilor de a-si dezvolta competentele cheie achizitionate prin intermediul educatiei formale, in scopul dezvoltarii personale si profesionale, dar si al unei mai bune insertii pe piata muncii. Proiectul are ca scop dezvoltarea de competente de baza si transversale, in particular a celor de comunicare in limbi straine, de utilizare a calculatorului si antreprenoriale prin intermediul unor metode inovative de educatie non-formala de tipul teatrului forum. In acest fel, procesul educational devine mai atractiv, avand o abordare participativa si interdisciplinara, in conformitate cu asteptarile si dorintele elevilor si parintilor, dar si cu specificul pietei muncii.
Elevii implicati vor fi, pe rand, scenaristi, regizori, actori si spectactori activi care vor deprinde abilitati de lucru in echipa, de a vorbi in public intr-o limba straina si de a improviza pe scena. Profesorii vor coordona piesele de teatru forum pentru disciplinele pe care le predau, acestea devenind ulterior exemple de bune practici in ghidul metodologic de utilizare a teatrului forum ca metoda didactica non-formala. In cadrul proiectului sunt puse in scena doua mini-festivaluri cu teme alese in urma unei cercetari initiale cu privire la interesele adolescentilor. Spre finalul proiectului va fi realizat ghidul metodologic de prezentare a metodei non-formale de invatare sau evaluare teatru forum care va fi distribuit tuturor partenerilor. El va constitui un suport didactic pentru orele de dirigentie si de specialitate, pentru abordarea unor teme legate de interesele adolescentilor si de specificul materiei predate. La proiect participa 30 de elevi si 30 de profesori de la colegiul iesean, suma propusa pentru finantarea implementarii activitatilor proiectului fiind de 215.807 euro.


loading...

Adauga un comentariu