Secretele istoriei

Realizari ale domniei lui Eduard al III-lea al Angliei

Publicat: 17 oct. 2014

Eduard al III-lea (13 noiembrie 1312 – 21 iunie 1377), a fost unul dintre cei mai de succes monarhi ai Angliei din Evul Mediu. El a transformat Regatul Angliei intr-o putere militara a Europei. A domnit pe tronul Angliei timp de 50 de ani; de la Henric al III-lea pana la George al III-lea nici un alt monarh englez n-a avut o domnie atat de lunga.

Eduard a fost incoronat la varsta de paisprezece ani. La varsta de saptesprezece ani, a condus o lovitura impotriva regentului Roger Mortimer lucru care a marcat inceputul domniei sale personale. Dupa ce a infrant, fara sa subjuge, Regatul Scotiei, in 1340 s-a autodeclarat mostenitor al tronului francez incepand ceea ce va fi cunoscut in istorie sub numele de Razboiul de o suta de ani.

Vezi si Ordin Mistic al Templului Rozicrucian

Legislatie

    Mijlocul domniei lui Eduard al III-lea a fost o perioada semnificativa de activitate. Poate cea mai cunoscuta initiativa legislativa a fost statutul Muncitorilor din 1351 care a abordat problema lipsei fortei de munca cauzata de Ciuma Neagra si prin care s-a incercat stabilizarea salariilor si a preturilor. Legea a fost descrisa ca fiind o incercare de „a legifera impotriva legii de cerere si oferta”, ducand la esecul ei. Cu toate acestea, lipsa fortei de munca a creat o comunitate de interese in Camera Comunelor si in Camera Lorzilor.

Vezi si Ordinul Jartierei, cea mai inalta decoratie britanica

    Alta legislatie importanta include Actul de Tradare din 1351 prin care s-a ajuns la un consens cu privire la definirea acestei controversate infractiuni. Totusi, cea mai mai semnificativa reforma juridica a fost, probabil, cea legata de Justitia de Pace.

    Eduard al III-lea a instituit Ordinul Jartierei pe la anul 1340. Dupa alte surse, Ordinul Jartierei ar fi fost instituit patru ani mai tarziu, in 1344.loading...

Adauga un comentariu