News Flash:

Rechizitoriul coruptiei de la Rutiera

5 Noiembrie 2009
15269 Vizualizari | 37 Comentarii
Razvan Marciuc
• Fie ca este vorba despre oameni de afaceri, functionari publici, medici sau chiar preoti, toti au cerut favoruri din partea politistilor de la Serviciul Politiei Rutiere • Ieri, procurorii au trimis in judecata dosarul in care 14 agenti sunt acuzati de comiterea infractiunilor de coruptie • O doctorita de la Spitalul Sf. Spiridon a intervenit pe langa politisti pentru ca sotul sau sa ramana cu permisul in buzunar • Un preot a intervenit pentru ca un student de la Teologie care conducea un BMW sa scape de un dosar penal • Au fost trucate pana si probele in accidente rutiere • Totul se bazeaza pe interceptarile convorbirilor telefonice • Multe dintre fapte sunt gainarii

Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi au decis ieri trimiterea in judecata a dosarului in care 54 de angajati de la Serviciul Politiei Rutiere Iasi au fost suspectati de comiterea unor fapte de coruptie. Dintre acestia, au fost trimisi in judecata doar 14 politisti. Situatia cea mai grava pare a fi la agentul Vanel Carp. Acesta este acuzat de 25 de fapte de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata, instigare neurmata de executare la infractiunea de abuz in serviciu, doua infractiuni de instigare la fals intelectual, doua infractiuni de instigare la fals material, instigare neurmata de executare la infractiuni de fals material si fals intelectual. De asemenea, inca doi politisti se afla in capul listei din cauza numarului mare de infractiuni pentru care au fost trimisi in judecata. Este vorba despre Razvan Ionel Marciuc si Lucian Munteanu. Acestia sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals material si fals intelectual. Pentru infractiuni similare au mai fost trimisi in judecata urmatorii agenti: Iulian Lazar, Bebi Constantin Manole, Cristian Ciubotariu, Constantin Bulancea, Marius Melniciuc, Marius Danut, Gheorghita Catalin Harnagea, George Eduard Birsaniuc, Lupu Daniel Petrisor, Gelu Captalan, Marius Martin si Dan Cristian Grecu. Ceilalti politisti, pana la 54, au fost scosi de sub urmarire penala.

Cum a inceput dosarul

Declansarea acestei anchete este aparent ridicola. Potrivit rechizitoriului trimis ieri in instanta de procurori, totul a pornit de la o basculanta care cara balast in zona Letcani. Politistii de la Rutiera au oprit masina respectiva pentru ca balastul nu era acoperit cu o prelata de protectie. Imediat dupa aceasta oprire, soferul pe nume Gabi l-a sunat pe Adrian Claudiu Zaharia, administratorul firmei care detinea autobasculanta. Aceasta convorbire a stat la baza crearii acestui dosar. Telefonul lui Adrian Claudiu Zaharia era ascultat inca de pe data de 13 mai 2008 pentru ca era suspectat ca are implicare intr-un alt dosar penal. Zaharia nu a fost descoperit cu probleme, insa a fost descoperita inregistrarea de pe data de 22 mai 2005, in care acesta a fost sunat de soferul sau. De la discutia dintre sofer si administrator s-a ajuns la cateva zeci de interceptari telefonice. Primii care au cazut au fost Razvan Ionel Marciuc si Vanel Carp. Asta pentru ca Razvan Marciuc a trecut cu vederea nereguli constatate in legatura cu transportul de balast, iar administratorul firmei a sustinut intr-o discutie telefonica purtata cu un prieten de-al sau ca i-a aranjat de politisti si ca a reusit sa relationeze cu agentul Marciuc. Pentru ca Marciuc a folosit telefonul lui Vanel Carp, la un moment dat, a intrat in schema si Carp. Astfel, pe data de 4 septembrie 2008 Tribunalul Iasi a emis interceptarile convorbirilor telefonice dintre cei doi. De aici s-a ajuns la ascultarea unui numar impresionant de cadre de la Serviciul Politiei Rutiere Iasi. Pe data de 6 noiembrie 2008 au fost cerute inca 18 autorizatii de interceptare a convorbirilor telefonice. Pe data de 13 ianuarie 2009 a fost inceputa urmarirea penala pentru comiterea infractiunii de luare de mita pentru Razvan Marciuc, Ionel Munteanu si Vanel Carp si pentru ceilalti politisti pentru trafic de influenta sau abuz in serviciu.Primele convorbiri telefonice

In dimineata de 22.05.2008, ora 5.00, Adrian Zaharia l-a sunat pe Vanel Carp, ocazie cu care l-a rugat sa intervina pe langa colegul sau Razvan Ionel Marciuc pentru ca acesta sa nu aplice sanctiuni contraventionale cu amenda fata de doi soferi care transportau produse de balastiera in Letcani. Atunci, Vanel l-a sunat pe colegul sau Marciuc pentru a nu-i amenda pe cei doi soferi. Convorbirea din data de 22.05.2008, ora 5.18, dintre Adrian Zaharia si agentul Vanel Carp:

Carp Vanel (C.V.) - Da, A...
Zaharia Adrian Claudiu (Z.A.C.) - Mai tata, mii de scuze ca te scol, dar sa-mi faci si mie cunostinta cu Marciuc acela cu fanaru, manca-ti-as. (neinteligibil) numarul. Bate vantul puternic tare si o fost... ai vazut ce trasnete si alea si n-o pus baietii de la Letcani...n-o pus prelata si vrea sa-l f... Ajuta-ma cu un telefon, dar mi se pare ca-s doi acolo.
C.V. - Acuma?
Z.A.C. - Da. N-am numarul lui ca-l sunam eu manca-ti-as gura ta.
C.V. - Ihi. Las ca-l sun eu.
Z.A.C. - Hai te rog si poate iesi la o cafea sa-mi faci si mie cunostinta. Eu personal ma cunosc cu el. M-am intalnit si la Marciuc in birou de atatea ori, dar el m-o oprit si pe mine..., dar am doi baieti acolo... n-o mai pus prelate pe vantul asta si vrea sa-i buleasca.
C.V. - Ai...
Z.A.C - Ai, te rog.
C.V. - Bine. Pa.
Z.A.C. - Imi cer scuze. Pa.
Imediat dupa aceasta convorbire, problema a fost rezolvata. Intrebat la Parchet despre aceasta conversatie, Zaharia a recunoscut totul de frica sa nu fie cercetat el pentru infractiuni de trafic de influenta. Pe data de 6 septembrie 2008, Vanel Carp recidiveaza si vorbeste din nou la telefon pentru aranjarea unei probleme a unui sofer prins in trafic cu probleme.

Convorbirea telefonica din data de 06.09.2008 ora 18.39.50 dintre Vanel Carp si soferul B.C.D.:

Carp Vanel: Da, zi-i.
B. (soferul): Alo, buna ziua Vanel!
C.V.: Da.
B.: Uite ca m-o oprit acum pe Independentei D., sau nu stiu cum il cheama si o zis ca vrea sa-mi dea amenda pentru ca jantele is mai mari decat in certificat. Il cunosti?
C.V.: Cum?
B.: D..
C.V.: Da , zi-i sa.... da-mi-l la telefon, ca n-am numarul lui.
B.: Stai putin... ( Se aude in fundal: e domnu Vanel) Nu vrea sa vorbeasca la telefon.
C.V.: Alo?
B.: Ma auzi?
C.V.: Da.
B.: O zis ca are si el telefon si nu poate sa vorbeasca la telefon.
C.V.: Zi-i ca: "o spus Vanel ca-ti multumeste frumos"
B.: (Se adreseaza lui D.) Auzi, spune ca-ti multumeste frumos! O zis ca nu-i multumit de multumirile tale.
C.V.: Da?
B.: Da, asa o zis.
C.V.: Bine, lasa ca am sa-i multumesc personal.
B.: Bine, merci mult, pa pa!

Pe data de 9 septembrie, Vanel mai intervine pentru o gainarie: un prieten care fusese prins cu 75 km/h in localitatea Budai. Pentru a-si salva prietenul, acesta il suna pe politistul de pe radar si rezolva sa-i dea doar un avertisment. Pe data de 20 septembrie, Vanel a intervenit la colegii sai pentru sotia unui prieten care fusese oprita in trafic pentru ca nu purta centura de siguranta. Aceasta conducea un BMW X5 si a fost oprita la un control de rutina. Pe data de 25 septembrie, Vanel a sunat din nou pentru a ajuta pe cineva sa nu fie amendat. De data aceasta a sunat de pe telefonul mobil al unui angajat de la Compania Nationala de Administrare a Drumurilor Nationale. In rechizitoriu sunt prezentate si alte fapte, prin care si ajutorul oferit unui director de la Petrom.Combustibil pentru permis

Pe de alta parte, costurile pentru abateri grave de circulatie ar fi fost platite in combustibil. Mai concret, anchetatorii sustin ca agentul Razvan Marciuc a primit un plin de combustibil pentru ca a iertat un iesean care circula la volanul unui Volkswagen Passat si care a depasit linia continua de pe Bulevardul Independentei si nu purta centura de siguranta. Convorbirea telefonica arata faptul ca sunt grave probleme cu bani de combustibil la Politia Rutiera. La audieri, politistul a declarat ca acel plin de motorina reprezenta un imprumut.

M.C. - Alo!
M.R.I. - Traiti, domnu` M.!
M.C. - Sa traiti!
M.R.I. - Ce faceti?
M.C. - Is acasa la Letcani, am probleme cu porumbul, cu oamenii.
M.R.I. - Valeu, nasol!
M.C. - Da` unde esti?
M.R.I. - Eu plec acum de la politie, da` acolo unde indica pompa e jalea pamantului. Ca politia asta vad ca nu mai are bani de gaz!
M.C. - Si cum sa fac?
M.R.I. - Pai, vin eu la capat, in Pacurari.
M.C. - Hai, ca vin si eu, ca tocmai spalam masina. Is imbracat cam nasol, dar vin eu, ca n-are nimic. Vin eu in cateva minute acolo.
M.R.I. - La capat la Pacurari?
M.C. - Da, da. Am baut un sprit, da` cred ca n-are nimic, nu?
M.R.I. - aaa! N-are nimic, da` te pazesti si matale, fereasca Dumnezeu!
M.C. - Da, da, hai, ca vin eu acolo.
M.R.I. - Sa fii cam in jumate de ora la Petrom.
M.C. - Bun, atunci mai stau, ca eu fac 10 min de aici.
M.R.I. - Pai, mai stai oleaca. Pana plec eu de la politie si pana ajung la capat, mai dureaza cu traficul asta.
M.C. - Da.
M.R.I. - Bine, domn M., cam in 20-25 de minute sa fii acolo.
M.C. - Da, omule, fara nici o problema.
M.R.I. - Bine, gata sa traiesti!
M.C. - Pa, pa.A ajutat o doctorita

De asemenea, Marciuc a fost foarte insistent si atunci cand a intervenit pentru sotul unei doctorite de la Spitalul Sf. Spiridon. Convorbirea din data de 01.10.2008, la ora 18:53:58, dintre Marciuc si un politist aflat pe radar la Podul Iloaiei:

B.C. (politistul de pe radar) - Da, va rog!
M.R.I. - Marciuc la telefon. Esti la Podu?
B.C. - Da.
M.R.I. - L-ai oprit pe unu` C.C.?
B.C. - Da, i-am si scris.
M.R.I. - Cum sa-i scrii, ca-i sotul unei doctorite de la...?
B.C. - Si ce sa-i fac, daca i-am scris, nu ma crezi sau ce?
M.R.I. - Ia vezi cum poti sa-l ajuti!
B.C. - Deja i-am scris incadrarea si ce-a facut.
M.R.I. - Vezi cum il ajutam!
B.C. - Hai, ca o sa vad eu.
M.R.I. - Cat a avut?
B.C. - 72.
M.R.I. - Vezi matale ce-i faci, ca-i sotul unei doctorite de la Spiridon.
B.C. - Hai, bine, pa!
M.R.I. - Pa.

Dupa aproximativ jumatate de ora, doctorita suna inapoi si ii multumeste politistului Marciuc.

M.R.I. (Marciuc Razvan Ionel) - Sarut mana!
(F). (doctorita de la Spiridon) - Alo?
M.R.I. - Da.
(F). - Multumesc tare mult!
M.R.I. - S-a rezolvat.
(F). - Voiam sa va sun un pic mai tarziu, ca-i foarte multa galagie. Multumesc tare mult, ca s-a rezolvat!
M.R.I. - Cu placere.
(F). - A zis ca a fost foarte dragut colegu` si ca nu se pune rau cu dumneavoastra.
M.R.I. - (rad amandoi) Bine, domnisoara doctor!
(F). - A fost foarte simpatic. Multumesc din suflet si va raman datoare.
M.R.I. - Sarut mana!
(F). - Serviciu usor!
M.R.I. - Multumesc, la revedere!Cum se aranjeaza trucarea unui accident rutier

Pe data de 10 octombrie 2008, un barbat pe nume Anatol suna la Marciuc pentru a acoperi probele dintr-un accident rutier petrecut la Letcani.

M.R.I. (Razvan Marciuc Ionel) - Alo, da!
A. (Anatolie) - Buna ziua!
M.R.I. - Buna ziua!
A. - A. va deranjeaza.
M.R.I. - Sa traiesti domnu` A.!
A.- Ce faceti, sunteti la treaba?
M.R.I.- Da.
A.- Sunteti ocupat, da?
M.R.I.- Nu. Zi-i, ce-i?
A. - Sefu v-o rugat..., cu accidentul ala de la Letcani, daca puteti sa-l ajutati pe baiatul ala de la filaj. Ancheta o face C..
M.R.I. - Da, da, C..
A. - Si o zis ca multumeste el pentru treaba asta.
M.R.I. - Da-i vinovat?
A. - El o zis ca nu-i vinovat, da` eu stiu, nu stiu!
M.R.I. - Nu-i vinovat?
A. - O zis ca nu-i vinovat, dar sa.... Eu nu pot sa...., acum m-o sunat el si mi-o spus sa va sun...., daca puteti sa vorbiti acolo.
M.R.I. - Da. Bine, hai ca vorbesc!
A. - Bine, multumesc!
M.R.I. - Sanatate!

Dupa aceasta discutie, Marciuc discuta cu colegii care s-au ocupat de anchetarea accidentului si dupa ce afla toata informatiile, ii roaga sa aiba grija sa nu fie scos vinovat prietenul sau. A doua zi, Anatolie revine cu un telefon pentru a vedea daca s-a rezolvat situatia cu accidentul.

A. (Anatolie) - Alo, buna ziua, domnu` R.! M-ati sunat?
M.R.I. (Marciuc) - Pai, te-am sunat, domnu` Anatolie!
A. - Da` nu stiam cine-i si eram ocupat. Acum m-am uitat in....
M.R.I. - Aha! Da, am vorbit si treaba-i buna.
A. - Da?
M.R.I. - O sa fie bine.
A. - Sa spuna ce trebuie acolo si....
M.R.I. - O sa fie bine, numai ca dureaza. Stii cum e, hartii..., nu se termina totul intr-o zi.
A. - Da, da. Numai sa spuna ce trebuie si se face. Doar sefu o spus ca...
M.R.I. - Daca am discutat, am discutat si gata. Ce mai vrei mai mult de atat?
A. - Da, dar trebuie sa-i multumeasca si la ala.
M.R.I. - Lasa ca discuti cu mine ce ai de discutat!
A. - Da, da.
M.R.I. - O gresit si el acolo, stii, nu?
A. - Nu stiu, ca n-am vorbit cu el. E plecat acasa, nu stiu pe unde-i, ca el s-o dus la Iasi cu masina mica.
M.R.I. - Aha! O gresit si el nitel, da` asta-i treaba.
A. - Da, da, deci sa spuneti ce trebuie si sefu` o zis ca se rezolva.
M.R.I. - Stai linistit ca tinem legatura.
A. - Da, da. Bine!
M.R.I. - Spune-i sefului ca o sa fie bine.
A. - Da, bine multumesc.
M.R.I. - Sanatate, domnu` A.!Reteta de aranjat un dosar penal

Pe data de 21 noiembrie 2008, Marciuc a fost sunat de un preot. Acest preot l-a rugat pe Marciuc sa intervina pe langa un alt agent de la rutiera care i-a facut dosar penal unui student de la Teologie. Chiar daca la prima vedere totul parea imposibil de rezolvat, Marciuc a rezolvat si acest dosar.

M.R.I. (Marciuc) - Alo!
T.(preotul) - Sa traiti cu respect! Sunt parintele T... Ce mai faceti?
M.R.I. - Sa traiti, parinte! Uite pe acasa, lucrez ceva la calculator.
T. - Aha! Am o problema. Se poate rezolva ceva?
M.R.I. - Ia spuneti.
T. - Am pe baiatu` unui cumatru care-i spune A.V.. El are un BMW care i-o expirat numerele si l-o prins pe undeva prin Iasi. Se poate face ceva?
M.R.I. - Nu se poate, ca-i face dosar pe loc.
T. - Aha!
M.R.I. - Daca l-o verificat.... Cate minute sunt de cand l-o prins?
T. - Acum nu de mult, de vreun sfert de ora.
M.R.I. - Spuneti-mi ce coleg e, ca sa stiu pe cine sa sun.
T. - El e baiatul la parintele..., e cumatrul meu.
M.R.I. - Da, dar dati-mi numele colegului, ca sa stiu cu cine sa iau legatura.
T. - A, stati un pic sa-l sun.
M.R.I. - Si sunati-ma inapoi ca sa vad repede ce si cum!
T. - Da, da. Te rog mult.
M.R.I. - Bine!

Dupa cateva minute, preotul suna inapoi pentru a-i oferi numele agentului. Preotul a inteles gresit acest nume.

M.R.I. - Da.
T. - Mi-a zis ca-l cheama C.. stiti ceva de numele asta?
M.R.I. - C.? N-am auzit de el la circulatie.
T. - Aha!
M.R.I. - Nu-l cheama C., parinte.
T. - Nu este?
M.R.I. - Nu este C. la circulatie.
T. - Altceva? Poate asemanator cu numele asta, ca si asta-i un cascat.
M.R.I. - C.?
T. - Probabil C..
M.R.I. - Atunci, hai sa-l sun pe C..
T. - Da, spune-i ca....
M.R.I. - Da, sa vad daca-i C., daca nu-i el..... Mai bine mai da-i un telefon si intreaba-l.
T. - I-o luat permisul si o plecat.
M.R.I. - Eu il sun pe C., da` daca nu-i el sa stiu alt nume.
T. - Da, da, imediat.
M.R.I. - Pe baiat cum il cheama?
T. - A.V. si e student la teologie.
M.R.I. - Sa vedem cum il scapam, ca-i problema.
T. - Bine!
M.R.I. - Hai ca sun acum.

Dupa ce a descoperit numele real al agentului, Marciuc a sunat pentru rezolvarea dosarului.

C.G. - Alo!
M.R.I. - Salut, domnu`! Marciuc la telefon.
C.G. - Salut!
M.R.I. - Ce faci, am auzit ca muncesti?
C.G. - Muncesc si am un accident. Nu mergeau semafoarele si am un accident la Bucegi. Spune repede.
M.R.I. - A.V., ce-i cu el?
C.G. - Care A., spune-mi mai exact ce-i cu el?
M.R.I. - Ala cu numerele.
C.G. - Zi-i sa vina la Bucegi. Il cunosti?
M.R.I. - O sunat un popa pentru dansul, ca-i student la teologie dracu ala.
C.G. - Da, sa vina la semafor Bucegi.
M.R.I. - E treaba buna, da?
C.G .- Da. Bine, hai pa.
M.R.I. - Merci, pa, pa.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (37)

teo  | #86033
... la cat mai multi ani de puscarie......
teo  | #86034
ce jeguri de oameni......smecherasi.....din pacate s-ar parea ca acesta este portretul romanasului......felicitari procurorilor.....si la mai multe dosare si pentru "pestii" mari......
Popica  | #86035
Luati-i pe toti! Sunt niste ordinari. Sa-i calci cu masina cand ii vezi ca te opresc degeaba. Altceva nu stiu sa faca.
upss  | #86036
Domnu Mariciuc (MARMOTA) cand erai la scoala de politie ziceai ca o sa fii cel mai corect din toata politia.Te-ai razgandit intre timp vad.
eva  | #86037
ba da ce tari sunteti cei de la dga...nenu,tu esti cel care anketezi? tu si toti ceilalti din dga,care habar nu aveti ce scrie pe coperta codului penal?tu care ai fost tata traficantzilor de tigari din rep.md?da de ce nu interceptati conv.tel a polit.de frontiera cu traficantzii de tigari ?ati vrut sa-l f. pe frunze si v-ati batut joc de o multime de oameni. nenule,ai sa ajungi mai rau k tata tau.la sf.il tineai inkis sub kee,pt k nu mai stia cine este. va era teama sa-l lasati in strada,pt k nu mai stia pe ce lume traieste. oare de ce a ajuns asa?asta va fi si soarta ta.
iesean  | #86038
Astea sunt nimicuri pe langa sutele de permise date tiganilor analfabeti din Zanea,Grajduri si iasi de pe vremea lui Puiu Constantinescu.Toti sunt adevarate pericole pe roti,purtatori ai mortii violente pentru cei nevinovati.
politist  | #86039
Conducerea Inspectoratului poate il sensibilizeaza in sfarsit si pe Dl.PINTILEI sa aplice exemplul domnilor Frunza si Mandru.
Fiti rezonabil d le Misu in al 12 lea ceas.Nu este inca tarziu.
Prietenii stiu de ce!!!!
dealleru`  | #86040
la puscarie cu voi idiotilor...
scepticul  | #86041
de ce am impresia ca nu vor pati nimic?
Parerea mea  | #86042
Numai agenti ????????????
Anonim  | #86043
nus cati din cei ce scriu aicea nu ar fi procedat la fel.asa ca lasati indemnurile astea.fereasca Dumnezeu de asa ceva.
www  | #86044
sa va dati cu ulei la funduletz...la cat mai multa dragoste!!!!
danuta  | #86045
asa e in romania o mana spala pe alta. majoritatea fac asa unii au noroc si nu sunt prinsi altii cu ghinion si platesc oalele sparte de altii si li se mai pun in carca si altele.
antyk - iasi  | #86046
ati vazut ce faceau rapenii ?
si noi,soferii de rand,ce mai tremuram cand ne opresc ca nu avem centura.
da de sefii lor.......nu scrie nimeni;ca doar nu vreti sa spuneti ca nu stiau ce fac ei.
Oricum parerea mea este ca tre sa treaca pe la parfumerie sa-si ia ulei de masaj;o sa aiba nevoi acolo sus,pe Dr Vicol nr.10.Nu de alta dar....sa nu-i doara saracii.
tot respectul pt. familia Nenu  | #86047
Tot respectul pentru familia Nenu ! Este un exemplu pentru toata lumea, pentru toata lumea care respecta valorile, valorile morale, familiale.
intrebare  | #86048
stie cineva ceva de Puiu Constantinescu?Mai traieste?
HALAL  | #86049
DACA MOACA ASTA CU FES E IMAGINEA CORUPTIEI DIN POLITIE INSEAMNA CA DOSARUL E BBBEEEEETON
Panciuc gica  | #86050
La dga sint cei mai slabi politisti posibil. Cel putin Tibulca e un analfabet care se tine numai de prostii si baute.
Sniper  | #86051
Daca sefii lor care aveau atributii de comanda si control asupra acestora si-ar fi efectuat cu promtitudine si profesionalism cele doua deziderate nu se ajungea aici!
Dar,este posibil,ca cei pusi sa-i controleze sa fi avut si ei partea leului si atunci....domnilor ofiteri din cadrul D.G.A. extindeti ancheta si nu va cramponati de faptul ca o parte din sefii de la rutiera v-au fost candva comandanti!
Chiar nu vreti sa-ntelegeti acest aspect?
Getodacul  | #86052
MAREA CORUPTIE!!!!! Ce gluma buna. Domnilor ziaristi! Ati scris cu minuta domniilor voastre ca procurori, oameni de afaceri, politicieni, primari, etc. au apelat la "servicii de consultanta". Revoltator! Ati dat in ziar doar lista cu politisti dar nici o lista cu cei care au beneficiat de "consiliere". Legea romana pedepseste si pe cel care da mita. Unde este lista cu politicieni, afaceristi.
Frati romani acestea sunt doar efecte si nu cauza dezastrului din Romania. Politicienii ne-au distrus viitorul, ei sunt cauza. NASTASE a luat 1.000.000 de euro mita, GEOANA a vindut un hectar de teren in Bucuresti cu 1.000.000 de euro. De ce nu sunt dupa gratii? Judecatorii sunt mai corupti decit politia si nu ii aresteaza nimeni.
Frati romani NU MAI DATI MITA SI NU MAI ACCEPTATI COMPROMISURI SI VOM FI IARASI CE AM FOST SI CHIAR MAI MULT- DACII LIBERI
Unde esti tu Tepes, Doamne...
Nelu  | #86053
Astea sunt praf in ochi pentru romanul nostru prost care pune botu la orice "prajitura" scoasa pe piata de media... Pe de o parte e bine ca-i baga la racoare....ca si asa erau plini de impresii....dar pe de alta parte e clar ca ei sunt doar tapii ispasitori....jmecheria adevarata e mai sus....lu nea Nenu inca ii mai vin plicurile acasa.....
justitiarul  | #86054
iar incepeti cu porcarii din astea sper ca aveti avize speciale de a publica o convorbire telefonica ..... nici cei de la sri nu au voie sa publice asa ceva conform legii apoi voi...... deci e clar alta facatura de a voastra ..... stiu dosarul asta dar nu e asa cum il prezentati voi.... acum hadeti si cu popa sodoma si cu cei 3 care v-au speriat ziarul sa fie tot tacamul de intoxicatii daca tot va tine-ti de asta ... rusine mintit incontinuare ca va mintiti singuri....
stie el  | #86055
cojocaru de la d.g.a este o jigodie ordinara
cocalar  | #86056
...Puiutzu Constantinescuuuu???...eheheee...oleaca di profesor de legislatie rutiera...ai di capu` meu...pi la scolili di soferi di prin Iesi...se cam vaita, saracutzu` di iel....ca-i cam rau platit...25 di leutzi di cap di vita furajata...hai pa!...
monkey  | #86057
bai NELU tare prost esti chiar te ai uitat in oglinda cum sa ii bage la bulau, procurorul a gresit si trevbuia sa duca ceva pana la capat, sa dat in spectacol cu 50 si a luat-o in barba si a facut ceea ce mai ramasese
alexandru penciuc  | #86058
ceea ce e redat aici....sunt doar facaturi si inventii pe baza unor legende urbane legate de coruptia politistilor. Prieteni, cautati si la celelalte ziare si sa vedeti ca nici macar 2 nu redau aceeasi varianta cu privire la un caz. In cazul in care acesta e adevarul, acesta din urma este mult denaturat de fiecare editor/autor al articolului.

respect pt autor, insa prietene, dupa cum se invata la fac de jurnalism (in cazul in care ai absolvit asa ceva) informatia se verifica din trei surse si pt ca stirea sa fie obiectiva, trebuie redate variantele TUTUROR partilor implicate, implicit si a personajului Marciuc!

Sanatate si la mai multa carte!
misu  | #86059
da da si pe mine ma turnat un porumbac in podu iloaiei joia parca e piata si ma oprit pentru folie pe geamurii si ma chemat la post sus unde e casa a cerut pe fata ceva carburant si iam bagat casu intr-o flanea mototolita si a dat cu avertisment,dupa cateva luni am avut treaba pe la rutiera si cand ma vazut sa intre in ciment nu alta isi tragea geaca pe cap sa nu il vad si fugea mai fratee... adevaru ca am esit eftin dar avea gandurii mari cu certificatu meu de la masina ....in concluzie de ar fii doar astia care i-ati prins
misu  | #86060
acum greu va reabilitati in fata iesenilor ,a trecut timpu cand va adunatii noaptea la poker sau etc... dupa mine as schimba pe totii incepand cu aia vechii mai batraneii care sunt rosii in obrajorii de gratare si frigarui cu spriturii..de vorba aia de la cap se impute pestele
pt. Zamfirescu si Scrpniciuc  | #86061
Ai avut sansa sa faci ceva la rutiera dar nu ai vrut. Ai lasat aceeasi sefi, ofiteri si agenti. Un sfat pt. Spripniciuc. Rade tot de acolo, da foc si adu alti sefi. daca nu faci asta vei pati la fel.
UNUL CARE STIE  | #86062
SCRIU CU LITERE MARUI SA VADO TOT ROMANUL
AVETI IDEE CITI OFITERI , PRIMARUL IASULUI, POLITICIENI , SI MULTI ALTII AU INTERVENIT PE LINGA POLITI RUTIERA SI NU NUMAI ...
SI DOMNII PROCURORI AU PRINS 15 AGENTI CU NISTE GAINARII SI LE-AU FACUT NISTE DOSAREEEEE SI CE PERICULOSI SUNT EI , HALAL PROCURORI ...
DACA ERAU IN STARE FACEAU MACAR 1 (UNUL) FLAGRANT
BAI BAIETI ASTIA "FURA CURENT " ACOLO AJUNG PROCURORII CU RELATII CA E SALARUL MAI MARE , NU AJUNG CEI COMPETENTI SI ASTIA CARE AJUNG AU ORDINE SCRISE SI NU SE IAU EI DE CINE NU TREBUIE.
Vanda  | #86063
Dar Interceptarea cu Bodea Mariu la vremea aceea prefect unde este? Ca si el poate intra la trafic de influenta, nu? Pe el de ce il acoperiti. Spuneti si depre dansul... ca eun mare INTERLOP
hmmm  | #86064
masina cu aparatul radar cum ajunge pe contrasens??????pentru ei nu este linie continua?centuri nu mai poarta nici comunitara,apoi rutiera.si daca ar fi testati la intrarea si iesirea din serviciu,cu alcool testul,sigur ne speriem.
dan  | #86065
dar de ce numai agenti si grade mai mare nu?
dan  | #86066
oare niki un procuror nu a apelat vreodata sau chiar primarul nechita nu a intervenit ptr o cunostinta?....alea nu sau auzit?
cineva  | #86067
respect pentru "UNUL CARE STIE" chiar stie ce vorbeste.

V-ati batut joc de bietii agenti de politie niste subofiteri nu s-a gasit nici unul mai mare care sa intervina pe laga ei. A dracu viata asta....

or fi ei demilitarizati dar tot mai raspunde de ei. Plus ce este o vorba de duh pe la ei prin sistem : "daca e ordin, cu placere". ei cum sa se puna niste mahari ai iasului.
Mare deontolog si domnul procuror care a facut dosarul, ca si cum el nu a apelat niciodata la politia rutiera sa se scoata, da apare el in vreun dosar, evident ca nu.

De acum sunt curios sa vad si ce alte dosare se vor face pe langa ale politistilor ca doar traficul de influienta nu a fost facut doar de ei, cel putin asa zice codul pental in Art.312 din Codul Penal - Traficul de influenta (1) - Primirea ori pretinderea de bani sau de alte foloase ori acceptarea de promisiuni, daruri, direct sau indirect pentru sine ori pentru altul, savarsite de catre o persoana care are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta asupra unui functionar public sau a unui functionar pentru a-l determina sa faca, sa nu faca, ori sa intarzie un act ce intra in atributiile sale de serviciu sau sa faca un act contrar acestor atributii se pedepseste cu inchisoare stricta de la 2 la 10 ani.
(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, direct sau indirect, unei persoane care are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta asupra unui functionar public sau a unui functionar, pentru a-l determina sa faca, sa nu faca ori sa intarzie un act ce intra in atributiile sale de serviciu sau sa faca un act contrar acestor atributii.
Deci toti bastanii care au interveit pe langa politia rutiera ar trebui sa mearga in instanta cu dosare penale.

dar nu vorbeste nimeni de asta ca doar ei nu pot fi trimisi in judecata ca sunt cine sunt. Plus ca stiu ca in structurile aste raspund si sefii lor directi si comandantul unitatii pentru faptele lor si pentru ordinul primit de ei... atunci ei de ce mai sunt in functii si nu la inchisoare alatruri de subordonati.

CONCLUZIE: DOMNILOR PROCURORI DACA SI DUMNEAVOASTRA VA ESTE FRICA DE EI SAU NU DORITI SA-I DERANJATI DE CE VA RAZBUNATI PE NISTE COPII, SA INTELEGEM CA NU AVETI ACTIVITATE SI TREBUIE SA DEMONSTRATI CE FACTI ZILNIC PE BANII NOSTRI...
elan  | #86068
bai =misu= tare babalau mai esti oare stii sa scrii sau te inveti acum, poker joci tu cu fraierii tai de la bloc nu noi mai fraiere, scriu cu litere mari FRAIERE
elan  | #86069
dupa cum scrie aici comandantul militiei rutiere este MARCIUC RAZVAN, ce frunza ce pintilei ce manole ce morariu ce ciopraga ce mandru ce gheuca, asta stie sa traiasca adica e varza si vinovat de asta e GHIORGHI PLAI ca el la adus la rutiera si a zis ca e modelul de militian de rutiera adica inalt si atat, ma scuzi razvane dar ne-ai facut varza pe toti si tu esti varza murata, adica lasate de meserie vinde casa cu fundatia ta cu tot si dute frate ca n-ai nici o sansa sa scapi fara condamnbare, chiar si cu suspendare tot te da afara
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3347 (s) | 22 queries | Mysql time :0.186077 (s)