Actualitate

Rechizitoriul unui jaf care cutremura Iasul! Hotii au impartit aurul cu un afacerist din Bucium!

Publicat: 03 dec. 2013
1

@ Au reusit sa fure aproape 2 kilograme de aur, dupa care au mers la vila din Bucium a afaceristului pentru a imparti prada @ Hotii au identificat codul de dezactivare a sistemului de alarma cu ajutorul unei camere video, filmand de la distanta @ Aurul a fost vandut catre diferite case de amanet din Constanta @ Inainte de comiterea jafului, hotii au monitorizat activitatea societatii si au verificat pozitionarea camerelor de supraveghere @ Ionut Budescu, cel care se ocupa de administrarea pensiunii „La Palia”, sustine ca nu este vinovat

Ieri, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi au decis trimiterea in judecata a hotilor care au jefuit o casa de amanet din Iasi, reusind sa fure aproape 2 kilograme de aur si peste 12.000 lei. Anchetatorii au descoperit ca acestia au impartit aurul si banii cu un cunoscut afacerist din Iasi, un tanar de 27 ani care administreaza restaurantul si pensiunea „La Palia„, din zona Bucium. Ionut Palia-Budescu a fost trimis in judecata pentru complicitate la furt calificat si detinere sau port de arma neletala. In momentul in care a fost arestat preventiv, Ionut Budescu a sustinut ca nu a stiut ca prietenii sai au jefuit o casa de amanet. A declarat ca a mers sa-i ia din zona respectiva, fara sa stie care erau planurile acestora. Spargerea casei de amanet a fost comisa de Stefan George Ceausu si Viorel Cosmin Ursu, ambii de 29 ani. George Stefan Ceausu este cel care a avut ideea si care a planuit intreaga afacere. Jaful a avut loc in noaptea de 9/10 iulie 2013 in jurul orei 03.55 la casa de amanet care apartine firmei Corelia IFN din cartierul Alexandru cel Bun. Ceausu este cel care a reusit sa intre in interiorul casei de amanet si sa fure un seif metalic in care se aflau 1,8 kilograme aur si suma de 12.965 lei. Prejudiciul total este de 195.192 lei.

Au filmat de la distanta codul de la alarma

George Ceausu si Viorel Ursu sunt doi hoti de profesie, care au fost condamnati si in trecut pentru furturi si talharii. Pentru ca aveau nevoie mare de bani, au mers pe la mai multe case de amanet din Iasi pentru a vedea care este cea mai vulnerabila. Au pus ochii pe casa de amanet care apartine SC Corelia IFN din Alexandru cel Bun, pentru ca au vazut acolo o cantitate mai mare de bijuterii. Inainte de comiterea jafului, au intrat inauntru pentru a vedea cum sunt pozitionate camerele de supraveghere. Timp de cateva zile, au urmarit indeaproape activitatea lucratorilor de la casa de amanet. Cand ultimul angajat a iesit de acolo, au filmat de la distanta codul de la sistemul de alarma.

„Pentru identificarea codului de dezactivare al sistemului de alarmare, inculpatul Ceasu George Stefan a folosit o camera video, iar cu ajutorul functiei «zoom» a filmat de pe trotuarul situat vizavi de societatea comerciala Corelia IFN, atât la deschidere, cât si la sfârsitul programului de lucru, momentul în care personalul societatii a tastat codul de securitate. De asemenea, inculpatul Ceausu George Stefan l-a contactat pe Palia-Budescu Ionut, pe care îl cunostea de mai mult timp, solicitându-i acestuia sprijin pentru realizarea activitatii infractionale în sensul de a le asigura acestora transportul imediat dupa comiterea infractiunii”, se arata in rechizitoriul trimis ieri pe masa judecatorilor.

Au impartit bijuteriile si banii acasa la Budescu

Dupa ce au finalizat detaliile planului de actiune, in noaptea mentionata, George Ceausu a fortat usa de acces cu ajutorul unei surubelnite si a tastat codul de acces pe care il obtinuse anterior cu ajutorul camerei video. „Din interior a sustras un seif metalic, în care se aflau bijuterii din aur (lantisoare, bratari, pandantive etc.) în greutate de 1.822,75 grame si suma de 12.965 lei, timp în care inculpatul Ursu Cosmin Viorel a asigurat paza locului faptei. Dupa ce au sustras seiful din interiorul societatii, l-au depozitat în autoturismul inculpatului Palia Budescu Ionut, conform întelegerii anterioare, dupa care s-au deplasat cu totii în zona râului Nicolina din municipiul Iasi. Inculpatul Ceausu George Stefan a coborât din autoturism, a reusit sa deschida seiful respectiv si sa sustraga bunurile si banii. Dupa ce au aruncat seiful în râul Nicolina, cei trei inculpati s-au deplasat la locuinta inculpatului Palia Budescu Ionut din Iasi, Sos. Bucium, unde au împartit în mod egal atât cantitatea de aur sustrasa, cât si suma de bani”, se mai arata in rechizitoriul procurorilor.

Politistii au mai gasit doar 180 grame de aur

Dupa comiterea jafului, politistii n-au reusit sa gaseasca la fata locului decat o urma de incaltaminte care apartinea lui George Ceausu. Dupa trei zile, Ceausu, impreuna cu Ursu, a plecat la Constanta pentru a amaneta aurul furat. Pentru a-i ajuta la amanetarea bunurilor, a fost folosita Roxana Munteanu Asofiei, de 20 ani, prietena lui Cosmin Ursu. Si aceasta a fost trimisa in judecata in acest dosar pentru tainuire.

„În baza autorizatiilor de perchezitie emise de Judecatoria Iasi, au fost efectuate perchezitii în mai multe locatii, inclusiv la domiciliul si la resedinta inculpatului Palia Budescu Ionut, ocazie cu care au fost ridicate mai multe înscrisuri, cât si un numar de 18 cartuse pe care acesta le detinea fara a mai avea acest drept. În fata organelor de urmarire penala, inculpatul Palia Budescu Ionut s-a prevalat de dreptul de a nu da declaratie, doar în fata instantei de judecata precizând ca a participat în calitate de sofer la comiterea faptei de catre inculpatii Ceausu George Stefan si Ursu Cosmin Viorel”, se mai arata in rechizitoriu. Din aurul furat, politistii au reusit sa mai gaseasca doar 180 grame.
Comentarii
 • Ionut Palia-Budescu a declarat ce ,,a participat in calitate de sofer …” .
  Nu are importanta, tot complice te numesti iar pentru asa ceva slabe sanse sa capeti achitare.

 • Daca ai trait in Alexandru si ai fost sclav toata viata si mata aia care fura de la cantina un biet ospatar nu are cum sa ajunga patron de restaurant …Nu stiu ce a gasit fata lui dn Palia la tn ca studii nai ea a fost in America la studii tu carai farfurii la nunti ,ai stricat imaginea acestei familii esti un gunoi ….

  • Un GUNOI esti si tu dupa cum vorbesti,scrii, te exprimi…mai bine ai mai invata gramatica decat sa arunci cu cuvinte.Si daca a carat farfurii la nunta care e problema ta?Cu cat te PLATESTE dn(corect d-na)PALIA PENTRU ACEST COMENTARIU???Si precizez pentru inculti si agramaticali a munci nu inseamna a fi SCLAV,iar pentru snobi care e diferenta ca stai in Alexandru sau Bucium?

   • bai gogoasa…fata lui Palia a fost in America cu work and travel, nu la studii. nu e o rusine ca a fost la munca dar nu mai minti frate. sau asa se lauda Palia senior?

 • BAI ..****** DA CE MARE JAF CUTREMURATOR AU FACUT SARACI AIA ??? AU PUS VREO BOMBA ,DE A CUTREMURAT ORASUL?/? AU OMORAT OAMENI DE SA CUTREMURAT ORASUL ,???MAI ALTERATULE ,AU DESHIS O USA CU SURUBELNITA SI A FACUT ACEL COD DE ACCES, DE SA CUTREMURAT TOT JUDETUL ,LUATI-ASI NEAMUL LA TRANTA ,… APROPO, AFLA DE UNDE AU LUAT FUNCTIA AIA DE [ZOOM].SA MIO PUN SI EU LA P-*U*L*-A SA ITI ZOOM-EZ CUSCA LIMBI ,BORAMIASI ,SURUBELNITA .IN EA ,…AUZITI FRATILOR .JAF CUTREMURATOR ….SI BASINA ALA DE CHELNER ,MARE OM DE AFACERI ,DE ITI TREBUIE FUNCTIA DE ZOOM,SA GASESTI UN LEU IN BUZUNAR BUZUNARUL LUI , BAI GOGOASA NEVASTASA IN AMERICA STUDIA ALT CEVA ,,,

 • Ionut Budescu este un golan si un ordinar! Cunosc personal acesta pleava a societatii si va pot spune ca este in stare sa faca mult mai multe asemenea fapte! Merita puscarie pe viata!

  • Daca Ionut,a muncit la nunti inseamna ca parintii l-au invatat sa isi castige cu demnitate fiecare banut!Iar daca fata lui Palia nu gasea valori morale la Ionut,cu studii nu fara insasi familia Palia nu l-ar fi acceptat.Iar ca si imagine ar trebui sa ne vedem gunoiul din ochii nostri!!!

 • Inainte puscariasul de Ionut era slab vai de steaua lui dupa ce sa combinat cu fata lui dna Palia a prins glas si sa ingrasat pe banii lui dn Palia mai trage gunoiul si cu pistolul in crasma si mama lui e o hoata si ea si sorasa Mariana Rotariu s***surile societatii …

  • Corect se spune fata d-nei Palia!!!Ai si tu o mama ,nu-ti este rusine sa vorbesti atat de urat la adresa unei mame?Ce drept ai tu sa judeci niste parinti?

   • De ce pui botul la astfel de comentarii?Si e vina lui,sau a fetei respectabile,care musca tot ce poate?Ce conteaza de ce vita sunt,toate sunt la fel.

Adauga un comentariu