Stiri

Reclame fullscreen in aplicatii pentru Android de la Google

Publicat: 03 oct. 2014

Intrucat reclamele de pe mobile nu aduc la fel de multi bani precum cele de pe desktop, Google planuieste sa isi mareasca profiturile schimband modul de afisare al acestora. Asemeni initiativei iAds lansata de Apple in urma cu patru ani, noile reclame de pe Android vor beneficia de elemente multimedia care ocupa intregul ecran pentru a mari sansa de de interactiune din partea utilizatorilor.

Aparent planul este sa foloseasca atat clipuri video de diverse dimensiuni, cat si mini-aplicatii interactive. Acest gen de reclame nu este deloc nou, alte companii oferind astfel de solutii de mai multa vreme in spatiul mobil. Cum initiativa Apple a esuat in mare parte, iar jucatorii de pe aceasta piata sunt prea mici pentru a putea acapara un procent prea mare din piata de publicitate online pe mobile, Google este singura companie care ar putea avea succes acum in acest spatiu.

Implementarea noilor reclame trebuie facut insa intr-un mod care sa nu deranjeze utilizatorii. Google pare sa conditioneze utilizarea lor doar in momente obisnuite de „pauza”. Un exemplu interesant ar putea fi integrarea unui clip video de 15-20 secunde intre doua niveluri dintr-un joc de genul Angry Birds.

Interesant este faptul ca Google a decis sa foloseasca astfel de reclame chiar dupa ce Apple a decis sa mai incerce odata cu reclamele pe mobil, initiativa confirmata in urma cu cateva luni. Speram doar ca aceste practici sa nu distruga de tot ecosistemul de aplicatii mobile, care este chiar si acum plin de reclame de tip banner si de micro-tranzactii mai mult sau mai putin justificate.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit