Titlurile zilei

Recolta din magazinul de vise al unui puști de bani gata, de lângă SRI. Aproape două kilograme de cannabis luate sub braț de mascați. Judecătorii i-au lăsat acasă pe cei care se ocupau de vânzarea drogurilor

Publicat: 19 oct. 2020
Atât Octav Filip, cât și un alt tânăr care se ocupau de această afacere au fost reținuți de anchetatori pentru 24 de ore, însă judecătorii au decis să-i plaseze în arest la domiciliu
Octav Filip și magazinul din care anchetatorii au ridicat aproape două kilograme de cannabis

În urma perchezițiilor făcute de polițiști, patronul magazinului de vise și partenerul său au ajuns în arest. Anchetatorii au ridicat aproape două kilograme de cannabis din magazinul de pe Sfântul Lazăr. Judecătorii au fost blânzi cu cei doi tineri și au decis să-i plaseze în arest la domiciliu.

Un puști de bani gata din Vaslui, prins în trecut cu droguri, care a scăpat de pușcărie după ce l-a dat în gât pe cel de la care cumpăra stupefiante, s-a gândit să-i testeze pe polițiștii din Iași. Sub paravanul unui magazin de vise, Octav Filip a pus în vânzare droguri în adevăratul sens al cuvântului. Anchetatorii au ridicat aproape două kilograme de cannabis în urma descinderilor. În magazinul aflat în zona Sfântul Lazăr, un gram de cannabis se comercializa cu aproximativ 50 de lei. Drogurile erau deja ambalate, de aceea anchetatorii au trebuit să ridice sute de recipiente în care se aflau substanțe ce păreau a fi stupefiante. Vineri, Filip și-a petrecut noaptea în arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași. Totuși, Octav Filip și partenerul său au reușit să-i impresioneze pe judecători și au primit o măsură preventivă mai blândă.

Octav Filip și partenerul său au fost lăsați să plece acasă după o noapte de arest

Judecătorii ieșeni i-au lăsat să plece acasă pe suspecții de trafic de droguri.

„Instanța respinge, ca nefondată, propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT Iași în ce-i privește pe inculpații Filip Octav și David Sebastian. Ia față de inculpatul Filip Octav, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile. Ia față de inculpatul David Sebastian, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile”, au precizat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Trei percheziții au fost desfășurate simultan

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat vineri 3 percheziții, pe raza municipiilor Iași și Oradea, la sediile a două societăți comerciale, după ce au avut informații conform cărora acolo s-ar face trafic de droguri de risc.

„În cauză s-a reținut faptul că cele două societăți comercializau produse din cannabis, pe care le promovau ca având o concentrație redusă de Tetrahidrocanabinol (THC). În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate produse dintre cele oferite spre vânzare ce urmează a fi analizate pentru a se stabili dacă acestea conțin substanțe aflate sub control național. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea, al lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și al jandarmilor din cadrul IJJ Iași”, au transmis procurorii DIICOT.

Octav Filip a mai fost prins cu droguri de polițiștii din Iași

Magazinul de pe Sfântul Lazăr este deținut de un tânăr pe nume Octav Filip. De loc din Huși, tânărul a mai avut de-a face cu legea. El a fost cercetat de DIICOT, Serviciul Teritorial Iași, pentru deținere de droguri de risc, în forma continuată, iar în baza acordului de recunoaștere a vinovăției, procurorii i-au stabilit drept pedeapsă o amendă penală în cuantum de 4.500 de lei. Tânărul este fiul unei femei de afaceri din Huși. Nicoleta Filip deține mai multe afaceri.  Adevărul. ro a relatat că fiul acesteia a intrat în vizorul anchetatorilor după ce în decembrie 2016 a fost depistat de un echipaj de poliție din Iași la scurt timp dupa ce a achiziționat 50 de grame de cannabis de la un dealer. Octav Filip se afla alături de doi prieteni, iar asupra unuia dintre ei polițiștii au descoperit un pliculeț cu cocaină.

În fața procurorilor, Octavian Filip a recunoscut că este consumator de droguri încă din 2015. Tânărul a colaborat cu organele de anchetă oferind detalii despre dealerul din Iași de la care se aproviziona în mod constant. Filip a relatat anchetatorilor că a cumpărat de vreo 30 de ori droguri, cantitățile fiind cuprinse între 1 gram și 50 de grame, iar pentru fiecare gram achita sume cuprinse între 50 și 70 de lei, în funcție de cantitatea cumpărată. Reporterii BZI vă vor ține la curent cu întreaga anchetă. Până la închiderea ediției, procurorii DIICOT nu au luat nicio măsură.

Comentarii
 • Lichele de la Vaslui. Iar în tara asta justitia sub nici o forma nu mai este justitie. De asta și suntem în situația în care am ajuns. Nimeni nu își asumă responsabilitatea actului de justiție, iar o țară fără act de justiție este măcinată ușor ușor si dusă spre distrugere.

 • Ce va mai place sa va legati de oameni.
  Copilul e din Husi, sta in centru, nu pe deal. Traverseaza calea ferata cand merge sa ridice vreun colet, asta e civilizatie.
  E sorbonist, adica bun de Sorbona, are studii de piata, nu e un oarecare.
  Daca a venit la Iasi, apai a venit sa va aduca si voua gustul occidentului.
  In arest a vorbit numai in limbi straine, de delirau ceilalti arestati. A fost un bun exemplu pentru toti.
  Judecatorii si-au dat seama imediat ca e o eroare ca a fost retinut, de aia i-au dat drumul in libertate cu scuze pentru deranj.
  Si acum ? Faceti misto de el ?
  El a venit aici sa faca performanta, ce, daca erati voi mai buni de ce nu ati deschis voi magazine ?
  O sa ajunga om de afaceri, o sa vedeti. Ia uitati ce chip curat si nevinovat are, asta nu vedeti?

 • https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/viata-de-lux-a-proxenetilor-din-iasi-au-facut-o-avere-din-exploatarea-tinerelor-in-uk.html

  alta decizie a domnilor judecatori. oare cata sphaga sa dat pentru a da arest la domiciliu pentru ciorile astea?
  bravo justitiei romane. nu le mai ajung salariile de mii de euro
  victimele alea ce drepturi mai au? cum sa nu infloreasca traficul de persoane in tara asta cand cefele astea late sunt lasate in arest la domiciliu?
  apropo arestul la domiciliu se scade din pedeapsa finala?

Adauga un comentariu