Local

Recomandari de la Politia ieseana pentru soferi

Publicat: 30 dec. 2014
1
Politia Ieseana recomanda soferilor sa evite pornirea la drum pe timp de viscol si ninsoare puternica, iar daca, totusi, este nevoie sa circule pe drumuri cu probleme, sa respecte indicatiile politistilor aflati in trafic.
In aceasta perioada, politistii de la rutiera si de la ordine publica actioneaza, in sistem integrat, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale, precum si pentru limitarea efectelor vremii de iarna asupra sigurantei si fluentei traficului rutier.   
Pentru neregulile constatate in trafic, politistii au aplicat 18 sanctiuni contraventionale, dintre acestea 2 fiind pentru lipsa anvelopelor de iarna. Ca masura complementara, au fost retrase 2 de certificate de inmatriculare.
Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile, Politia Ieseana va recomanda:
  • Evitati pornirea la drum pe timp de viscol si ninsoare puternica. Daca, totusi, este nevoie sa circulati pe drumuri cu probleme, respectati cu strictete indicatiile politistilor aflati in trafic.
  • Utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
  • Pietoni, evitati pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, asigurati-va temeinic si traversati drumurile numai dupa ce sunteti siguri ca o puteti face in conditii de siguranta!
Adauga un comentariu