Eveniment-Social

Recomandari importante pentru ca iesenii sa nu ajunga in spital

Publicat: 26 dec. 2013
1

Un pacient necesita la fiecare treizeci de minute asistenta medicala ca urmare a afectiunilor acutizate de ,,bombeledigestive de Craciun. Carnea grasa, tocaturile, prajelile, asociate alcoolului duc la explozia colicilor biliare, gastritelor, ulcerelor, pancreatitelor si a hemoragiilor digestive. Greturile, varsaturile, durerile abdominale si tulburarile de tranzit au dominat tabloul clinc.

Nu sunt rare cazurile in care afectiunile cardiace au fost agravate sau decompensate pe fondul abuzurilor alimentare si a intreruperii medicatiei. Puseele hipertensive, crizele de angina pectorala sau cazurile de infarct miocardic acut sunt tot mai frecvente in special la barbati care au asociat festinului si alcoolul si tigara.
Pacientii au fost preluati imediat si evaluati  clinic, imagistic si biologic si au beneficiat de terapie in urgenta. O  parte dintre acestia au necesitat interventie  chirurgicala iar cazurile grave au fost internate  la terapie intensiva.”Cei mai multi pacienti au fost necesitat doar terapie simptomatica si dupa ameliorarea clinica au preferat sa-si  continue sarbatorile acasa. Recomandam celor ce au consumat in exces carne si grasimi sa nu uite si de salatele din fructe si legume proaspete pentru a asigura un regim echilibrat precum si plimbarile in aer liber pentru a compensa macar putin din excesul caloric pe care vor fi nevoiti sa-l contrabalanseze in zilele urmatoare”, a precizat dr. Tudor Ciuhodaru, medic-primar urgente din Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor
Comentarii
Adauga un comentariu