Local

Recomandările Poliţiei Române de 1 MAI! Vom avea o zi diferită faţă de cum ne-am obişnuit

Publicat: 01 mai 2020
Un politist cu masca
Politistii ofera recomandari de 1 mai

Poliţia Română oferă, într-un comunicat de presă, câteva recomandări cu ocazia zilei de 1 MAI. Oamenii legii explica faptul că, în acest an, 1 mai va fi diferit faţă de cum ne-am obişnuit. Pericolul infectării cu COVID-19 nu a trecut, iar cetăţenii trebuie să fie prudenţi.

Dacă nu respectăm regulile de 1 MAI, vom fi afectaţi cu toţii

”Încercarea prin care trecem ne afectează pe toţi şi putem ieși cu bine, doar dacă respectăm regulile și dacă vom acționa, în continuare, împreună. Ne apropiem de 1 Mai (nr. azi), care pe lângă Ziua Internaţională a Muncii, este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri. Anul acesta, toţi trebuie să abordăm diferit această zi, să respectăm distanţarea socială, Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă” se arată în comunicat

Poliţia Română oferă câteva recomandări: Faceţi grătarul acasă

Recomandările oferite de Poliţia Română sunt valabile astăzi, dar şi pe perioada următoare. Oamenii legii îi sfătuiesc pe ieşeni să respecte distanţarea socială şi să facă grătarele acasă:

” Păstrați distanțarea socială, evitați aglomerațiile şi nu transformați aceaste zile în curse pentru cumpărături. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră. Încă nu este posibil să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea numărului de 8 persoane. Dacă vremea va fi prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă, în familie. ” menţionează oamenii legii.

Polițiștii și jandarmii vor acţiona pentru menţinere ordinii publice

Conform comunicatului, oamenii legii vor fi pe teren pentru a preveni faptele antisociale şi pentru a supraveghea zonele de agrement din Iaşi. Pentru sănătatea tuturor, oamenii legii vor pune în aplicare contravenţiile stabilite prin Ordonanţele Militare.

”Polițiștii și jandarmii vor acționa pentru menținerea ordinii publice, prevenirea faptelor antisociale și vor supraveghea toate acele zone cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde, unde tradițional se încing grătarele. Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare. Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt de la 2.000 la 20.000 de lei. Aproximativ 1.000 de polițiști, alături de care vor acționa 300 de jandarmi, dar și polițiști locali și militari vor fi în stradă, în perioada 1 – 3 mai, pentru siguranța dumneavoastră, iar efectivele implicate în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare sunt pregătite să intervină prompt atunci când se constată încălcări ale legii.” au explicat oamenii legii.

Raed Arafat, către cetăţeni de 1 mai: Aţi făcut acelaşi lucru de Paşte, îl puteţi face şi acum

Raed Arafat explică faptul că, de 1 mai, se poate proceda că la Paşte, atunci când romanii au înţeles că nu este bine pentru sănătatea lor să plece din case

”Sa lase 1 Mai cum şi la Paste au acceptat aceste lucruri. Atunci le-au acceptat, să le respecte şi acum. Dacă nu se va sta acasă, după 15 mai nu se vor ridica treptat masutrile. După această dată, măsurile vor fi ridicate treptat, gradual. Vom oferi măsuri compensatorii ca să putem convetui cu virusul şi să avem un impact limitat în România.

Adauga un comentariu