Actualitate

Recomandat în orice dietă, dr Mihaela Bilic avertizează asupra consumului de grepfrut. „Nu face casă bună cu medicamentele”

Publicat: 15 sept. 2021
dietă Mihaela Bilic
Dr Mihaela Bilic are, începând din această toamnă, propria emisiune la Pro TV

Cu toate că este apreciat și folosit în orice dietă, cunoscutul nutriționist dr Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la acest fruct. Este vorba despre grepfrut, apreciat în mod deosebit pentru conținutul caloric redus. Și chiar dacă este un fruct deosebit de sănătos, uneori pot apărea probleme când luăm și mdicamente.

Celebrul nutriționist Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la un fruct foarte îndrăgit de către români. Acesta, cu toate că are multe beneficii și este considerat foarte sănătos, ne poate provoca probleme de sănătate. Este vorba tocmai despre grepfrut – un fruct vedetă la care apelează multe perrsoane când vor să scape de kilogramele în plus.

Dietă fără grepfrut, recomandă dr Mihaela Bilic, dacă luăm medicamente

Prima și cea mai importantă recomandare oferită de către dr Mihaela Bilic este să nu luăm medicamente cu suc de grapefruit. Totodată, medicul nutriționist spune că nu există dovezi clare că sucul acestui fruct ar topi grăsimea, însă nu face casă bună cu medicamentele.

Iar motivul ține de faptul că sucul de grepfrut conține o substanță care blochează enzimele hepatice. În această situație, anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim și ajung în sânge în cantitate mare. Totodată, sucul de grepfrut poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și reduce în consecință eficacitatea acestora.

De asemenea, conform dr Mihaela Bilic, este bine să evitați asocierea sucului de grepfrut cu tratamente antihipertensive, antihistaminice, antisecretoare, anxiolitice, antidepresive, antiaritmice și hipolipemiante. O altă precizare importantă este că, în afară de grepfrut, restul fructelor din categoria citricelor, bogate în vitamina C (portocale, clementine, mandarine) nu interacționează negativ cu medicamentele.

Din această toamnă, emisiune Mihaela Bilic la Pro TV

Specialistul în nutriție dr Mihaela Bilic are, începând din această toamnă, propria emisiune la tv. Ea va prezenta emisiunea medicală de la Pro TV în locul Oanei Cuzino, care a încheiat lunga colaborare cu postul de televiziune din Pache Protopopescu. Așadar, „Ce se întâmplă, doctore?” nu se mai află în grila Pro TV, în schimb, fanii emisiunii vor putea urmări emisiunea „Doctor de bine”, cu Mihaela Bilic. Noua emisiune medicală de la Pro TV va fi difuzată în fiecare dimineață, în cadrul știrilor matinale, iar în weekend dr Mihaela Bilic vă așteaptă cu o ediție specială.

„Vom trata subiecte din tot ce înseamnă sfera medicală, lifestyle, viață de zi cu zi, de la nutriție la psihologie, de la sex până la hobby și activități de recreere”, a anunțat Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic este medic primar în specialitatea diabet, nutriție și boli metabolice. A devenit cunoscută în România mai ales după ce a publicat o carte de nutriție cu succes major la public. Este vorba despre cartea „Trăiesc, deci mă abțin” (2007). În altă ordine de idei, atunci când vine vorba de dietă, sfaturile oferite de Mihaela Bilic sunt foarte bine primite de public.

Adauga un comentariu