National

Recompensa pentru cetatenii care prind caini

Publicat: 01 oct. 2013
1

Cetatenii si agentii economici ar putea face bani de pe urma maidanezilor daca toti primarii ar avea aceeasi idee precum edilul din Pitesti.

„Am facut o serie de calcule. Daca vom delega activitatea de prindere a cainilor fara stapan unei firme, atunci costurile vor fi mari. Cheltuielile noastre ar fi infinit mai mici daca am da un fel de recompensa celor care ne aduc cainii”, a spus Tudor Pendiuc, potrivit Ziarului Argesul.

Acesta a propus ca pentru fiecare caine maidanez adus in adapostul primariei sa fie oferita o recompensa intre 5 si 10 lei. Cainii astfel adunati ar trebui sa fi depusi mai intai intr-un loc de colectare a lor din oras pentru ca mai apoi sa fie transferati la biobaza, acolo unde vor fi adoptati sau eutanasiati.

In Pitesti sunt 7.000 de caini fara stapan pe strazi.

32 de hingheri actioneaza in prezent in Bucuresti pentru strangerea cainilor maidanezi de pe domeniul public, a anuntat Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA). ASPA a precizat ca prinderea unui caine costa 219 lei.

Legea privind eutanasierea cainilor a fost promulgata de presedintele Traian Basescu dupa ce a primit aviz pozitiv de la Curtea Constitutionala Romana.

Comentarii
  • In Iasi nu se face nimic in sensul acesta! Centrul este plin de caini vagabonzi! chiar nu ia nimeni atitudine? sau mereu trebuie sa fim ultimii

    • Cum ULTIMII?! Pai la incasat bani pe… „APA METEORICA” (apa din precipitatii, care nu se mai infiltreaza in pamant asa cum face de milenii ci, dupa spusele subinginerului din Dorohoi ajuns primar in Iasi, se bulucesc sa intre in reteaua de canalizare a urbei) suntem cei mai tari din tara asta de hoti si fraieri! Asa ca… fii mandru, cetatene!

Adauga un comentariu