Actualitate

Record absolut la ”Noaptea Muzeelor 2019”. Zeci de mii de ieseni au participat – FOTO

Publicat: 19 mai 2019

In ciuda vremii nefavorabile, zeci de mii de ieseni au vizitat pana tarziu muzeele din oras. Cel mai vizitat obiectiv, unde s-au format cozi, a fost Palatul Culturii.

Vezi aici GALERIE FOTO cu cele mai frumoase momente surprinse de reporterii nostri: Noaptea muzeelor 2019! Sute de ieseni au inceput sa viziteze principalele atractii din Iasi – GALERIE FOTO

Concret, zeci de mii de ieseni au vizitat, sambata noaptea, muzeele si spatiile de cultura, cu prilejul celei de a XV-a editii a Noptii Muzeelor. Iesenii au vizitat cele mai importante obiective din municipiul Iasi, printre care Ateneul National din Iasi, Muzeul Nationalal Literaturii Romane (MNLR) Iasi, muzeele: Mihai Codreanu, Ion Creanga, Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, Constantin Negruzzi, Vasile Alecsandri, Otilia Cazimir, George Topirceanu, punctul muzeal Garabet Ibraileanu din Targu Frumos. Vizitatorii s-au bucurat, pe langa colectii de baza, si de o serie de expozitii temporare din muzeele literare aflate în circuitul Noptii Muzeelor. Muzeul Vasile Pogor si Casa Dosoftei nu au putut fi vizitate, acestea aflandu-se in proces de restaurare.

Sursa Foto

Comentarii
  • Cred că mulți au venit deoarece e moca intrarea. Ai tot timpul anului să vii să vizitezi, nu e musai sa vii sa te îmbulzești la Palat și la restul muzeelor. În weekend, poți vizita lejer.

    • Pai chiar asta a fost motivul. Dacă ar fi venit de dragul muzeelor, s-ar imbulzi și cu alte ocazii, gen vernisaje, conferințe etc. Cert este ca ieșenii nu prea au unde sa-si petreacă timpul liber și nici nu sunt bogați!!

Adauga un comentariu