National

RECORD! Cate CV-uri s-au strans in doar trei zile pentru fabrica de cablaje auto din Gorj

Publicat: 11 ian. 2017
1
Reprezentantii firmei care primeste CV-urile pentru viitorii angajati ai fabricii de cablaje auto care se va deschide in municipiul TarguJiu in luna aprilie au anuntat miercuri ca au oprit procesul, din cauza numarului foarte mare de solicitari primite, in doar trei zile peste 5.500 de persoane solicitand un loc de munca.
Ion Lupulescu, cel care s-a ocupat de primirea CV-urilor, a declarat ca in prezent nu se mai primesc documente, urmand ca cele inregistrate sa fie trimise la DrobetaTurnu Severin, unde exista deja un punct de lucru al societatii japoneze deschis, si analizate in vederea contactarii viitorilor salariati.
„In momentul de fata nu se mai primesc CV-uri deoarece au fost primite peste 5.500 pentru 1.500 — 1.800 de locuri de munca, in prima faza vor fi 500, maxim 700, din luna aprilie cand se finalizeaza. CV-urile se duc la firma la Severin, unde exista deja un punct de lucru si vor fi analizate si, in functie de ce ceea ce este nevoie pentru fabrica de cablaje, vor fi selectate persoanele si contactate in vederea angajarii”, a spus Ion Lupulescu.
Aproximativ 3.000 de persoane au depus, in cursul zilelor de luni si marti, CV-uri pentru a fi angajate la viitoarea fabrica de cablaje auto care urmeaza sa fie deschisa in luna aprilie in municipiul Targu-Jiu, numarul mare de solicitari fiind peste asteptarile reprezentantilor societatii care s-au pregatit doar cu 500 de documente initial. In luna aprilie a acestui an va incepe sa functioneze fabrica de cablaje auto din municipiu, activitatea propriu-zisa urmand sa se desfasoare intr-una dintre halele de la fosta fabrica de mobila a orasului. Investitia va genera aproximativ 1.500 de locuri de munca. „In luna mai 2017, cel tarziu, va porni prima capacitate de productie care va consta intr-un modul care va avea 500 de angajati. Am inteles de la investitor ca in final se va ajunge la 1.200-1.500 de locuri de munca. (…) Singura fabrica de cablaje auto din Gorj va fi deschisa de o companie japoneza care lucreaza pentru marci de autovehicule renumite”, declara, in luna decembrie, viceprimarul municipiului Targu-Jiu, Aurel Popescu, anunta Agerpres.
Potrivit reprezentantilor Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Gorj, la sfarsitul anului trecut, rata somajului a fost de 7,41%, corespunzatoare unui numar de 10.201 someri din care 3.835 indemnizati si 6.366 sunt neindemnizati.
Adauga un comentariu