Din lumea filmului

Record de încasări pentru Disney

Publicat: 10 dec. 2019

Record de încasări pentru Disney. Studiol Disney a reuşit să îşi bată propriul record la încasări. A reuşit astfel să devină primul istorie ce a atins 10 miliarde de dolari la box office într-un singur an.

Disney a obținut 3,28 miliarde de dolari în America de Nord și 6,7 miliarde în restul lumii. Totalul a ajuns la 9,98 miliarde. Este de așteptat să depășească chiar de mâine 10 miliarde de dolari. Succesul uriaș al producțiilor Avengers: Endgame și The Lion King i-a ajutat sa iși depășească recordul din 2016. Recordul precedent era de  7,6 miliarde de dolari.

Record de încasări pentru Disney

Performanța a fost atinsă chiar înainte de lansarea lui Star Wars: The Râse of Skywalker, ce va ajunge în cinematografe pe 20 decembrie.

Nu au fost incluse în suma totală calculată încasările lui Le Mans ’66 și Dark Phoenix. Cu ele, totalul ar ajunge la 11,9 miliarde de dolari.

În portofoliul Disney se află până acum șase din cele 10 titluri cu cele mai mari încasări la box office-ul global. Primul pe listă este Avengers: Endgame – 2,79 miliarde de dolari – urmat de The Lion King 1,6 miliarde, Captain Marvel (1,2 miliarde), Toy Story 4 (1,07 miliarde), Aladdin (1,05 miliarde) și Frozen II (920 milioane de dolari).

Disney este una din cele mai mari companii de producție cinematografică din lume. A fost fondată la 16 decembrie 1923 de Walt Disney și fratele său, Roy ca un mic studio de animație. Astăzi este una din cele mai mari companii de producție de la Hollywood.loading...

Adauga un comentariu