Local

Record de infectări în Iași! Zeci de persoane au murit în ultimele 24 de ore! Câte focare sunt la nivel de județ

Publicat: 15 oct. 2021
Clădirea Spitalului de Boli Infecțioase, mai multe paturi ATI și banda galbenă cu valul 4
Record de infectări în Iași! Zeci de persoane au murit în ultimele 24 de ore! Câte focare sunt la nivel de județ

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi,                  15 octombrie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 57611 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 1150 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 62 externări și 97 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 19 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 1244.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 549 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 475 realizate de DSP Iași și 74 de SAJ Iași.

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția a 2 focare Covid-19 din judeţul Iaşi:

 

 1. Școala Postliceală Sanitară Aprendis – 4 (2 elevi și 2 cadre didactice)

Măsuri:

            Pozitivii au fost izolați la domiciliu. A fost suspendată activitatea unității timp de 14 zile.

 

 1. Centrul de Servicii Sociale Sf. Nicolae Pașcani – Verșeni – 7 (3 salariați și 4 beneiciari)

Măsuri:

             Angajații pozitivi au fost izolați la domiciliu iar beneficiarii, în centru. S-au identificat contacții direcți care au fost carantinați și monitorizați în centru.

 

 

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 499835 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 245039 au fost vaccinate cu doza I și 196010 cu doza II și la 36794 de persoane a fost administrat vaccinul Johnson & Johnson. Pe data de 14 octombrie 2021 au fost vaccinate 2996 de persoane. Mentionam ca 1574 persoane au primit doza I și 244 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 1178 persoane. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 653 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare.

 

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 15 octombrie 2021, sunt ocupate  794 paturi din care 100 sunt paturi ATI (din care 7 paturi ATI sunt ocupate la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, 3 paturi ATI la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi și 5 paturi la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”).

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

 • 17 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 12 paturi la Spitalul Modular Lețcani
 • 7 paturi ATI la Spitalul de Recuperare Iași
 • 6 pat ATI la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași
 • 7 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
 • 17 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 7 paturi ATI la Spitalul Clinic CF Iași
 • 12 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă este liber 1 pat ATI:

 • 1 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie

 

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție paturi la mai multe unități sanitare: CF Pascani – 35 paturi, CF Iasi – 85 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie – 69 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 186 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 21 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău, 17 la Spitalul de Recuperare și 15 paturi la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”. La Spitalul Mobil Letcani sunt puse la dispozitie 23 de paturi pentru forme usoare si medii.

 

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 5 paturi ATI.

In momentul de față sunt 16 persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate  3 paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm că sunt ocupate 8 paturi.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 7 paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 29 paturi.

 

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi,               15 octombrie 2021, un număr de 2761 de persoane se află în izolare, iar 1308 persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 52759 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 48931 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

***

Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi recomandă tuturor cetăţenilor să trateze cu maximă seriozitate pericolul determinat de infectarea cu noul coronavirus, să semnaleze către autorităţi cazurile în care sunt încălcate normele sanitare şi să îndemne celelalte persoane să respecte toate măsurile de protecţie.

 

***

 

Pentru suspendarea temporară a măsurii de carantină, cei interesați vor transmite pe adresa de e-mail [email protected] următoarele acte necesare pentru obținerea derogării:

Acte obligatorii la orice derogare:
1. Cerere de suspendare a carantinei în care se expune motivul solicitării – CERERE DEROGARE CARANTINA
2. Dovada carantinării care se eliberează în punctul de trecere a frontierei.
3. Copii ale cărților de identitate ale persoanelor pentru care se solicită suspendarea carantinei.
4. Date de contact ale solicitantului (adresa de mail, nr. de contact).

Acte în plus, în funcție de motivul solicitării derogării de la carantinare:
A. Pentru părăsirea țării: data și după caz intervalul orar la care se intenționează trecerea prin punctul de frontieră, punctul de frontieră tranzitat, mijlocul de transport folosit (auto personal: nr.de înmatriculare; transport comun rutier sau feroviar, transport aerian:bilet de transport).
B. Pentru urgențe medicale: documente medicale justificative, dovada programării cu dată și oră, eventual interval orar la medic pentru investigații/tratamente sau proceduri medicale care nu pot fi amanate.
C. Pentru efectuare test RT-PCR COVID-19: dovada programării la unul din laboratoarele autorizate (pentru cei din zona roșie: a-8-a zi de carantină; pentru cei din zona galbenă: în oricare dintre zilele perioadei de carantinare).
D. Pentru alte evenimente: documente care să dovedească celeritatea derogării de la măsura carantinei (certificat de deces – pentru înmormântări; dovada programării la SPCLEP – pentru preschimbare documente de identitate, permise auto).

Actele se trimit numai online pe adresa de mail [email protected] Analiza și soluționarea cererii se efectuează în decurs de 24 ore de la depunere pentru zilele de luni-vineri și in decurs de 48 ore în timpul week-end-ului.

Vă informăm că solicitarea nu va fi analizată până când nu se trimit toate documentele solicitate.

În urma analizei dosarului, suspendarea temporară se poate face doar de la măsura carantinei, nu şi de la măsura izolării.

Pentru cetăţenii din Republica Moldova,vă informăm că puteti solicita eliberarea/schimbarea certificatelor de naştere/căsătorie,paşapoarte,cărţi de identitate eliberate de autorităţile din România şi pe teritoriul Republicii Moldova la consulatele României din Chişinău, Cahul sau Bălţi.

Pentru informații suplimentare (altele de cele menționate mai sus) puteți apela numărul 0755 222 120, de luni până vineri, în intervalul orar 8-16.

***

Recomandarea pentru cetăţeni este să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE –0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

În acelaşi timp, începând cu 4 iulie 2020 cetăţenii au la dispoziţie şi linia telefonică TELVERDE 0800.800.165 dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19.

La nivelul Judeţului Iaşi, numărul de telefon la care se poate apela CJCCI Iaşi, 24/24 ore, este: 0232.256.265.

 

Comentarii
 • Dar Sosoaca unde e? Prostimea din Iași a votat cu ea…. Acum avem rezultatul…. Infectări și morți… Ea rage că nu există Covid… Atunci de ce sunt spitalele pline ? Aceasta Sosoaca trebuie anchetata și eventual lăsată fără oxigen la ATI….

 • Nu mai mintiti lumea ca e spitalul plin.

  In poza apar clar paturi goale…atat de prosti sunteti…

  Lasand la o parte ca acea imagine nu este dintr-o sectie ati a spitalului de boli infectioase.

 • Macar acum, in ultim ceas, orice activitate în instituții sa se realizeze doar cu persoane cu test NEGATIV! Ce vina au cei vaccinați, cei care au purtat masca și au respectat reguli și s au îmbolnăvit? Pentru că niște „răciți” merg nestingheriti…

 • Vaccinul nu functioneaza, de aia tarile precum Singapore (86% vaccinati) sunt in val 4. Mai toate din Europa de asemenea.

  Ce functioneaza insa si salveaza vieti sunt perfuziile cu ANTICORPI MONOCLONALI pe care Romania nu ii achizitioneaza din motive greu de inteles pt unii, evidenti pt altii. E nevoie de cifre mari, poporul trebuie TERORIZAT cu vaccinul.

 • Dar despre Irlanda cu peste 90% vaccinati unde se crapa pe capete acum nu ziceti nimic ? dar despre Suedia unde nu a existat vreodata vreo restrictie de nici un fel si nici un lockdown de nici un fel si lumea toata e ok acolo de ce nu scrieti ?

 • 19 morti, primaria serbeaza recordul cu focuri de artificii. Toti internatii au tresaltat de bucurie cand au auzit bubuiala de la sfanta.
  Hai cu revansa , valul 5.

 • In legatura cu serbarea si artificiile iesenii nu inteleg un lucru !, acela ca odata ce autoritatile si-au luat plicurile nu mai puteau contramanda afacerea

Adauga un comentariu